Přejít na obsah

spínač světel škoda Favorit


jara_10

Doporučené příspěvky

Zdravím , chtěl bych Vás požádat o radu přestává mi pořádně fungovat spínač potkávacích světel na škodě favorit a nikde nemohu najít co musím odmontovat abych se k němu dostal, našel jsem pouze dva šrouby po stranách přístrojové desky která kryje budíky a nejsem si jist jestli mi to bude stačit pro odkrytí tohoto spínače.Díky moc

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, stačí to - ten šroubek nalevo drží celý ten klínek vedle přístrojů, na kterém jsou upevněné spínače. Až budeš kupovat nový, nejdřív se podívej, jaký máš na starém konektor - starší do modelového ročníku 91 včetně měly široký bílý (šedý) nebo žlutý s kontakty ve dvou řadách s klínovitě sraženým jedním bokem - podobné jako jsou na pojistkové desce nad nohama spolujezdce. Počínaje modelovým ročníkem 92 dostávaly konektor úzký jednořadový černé barvy - stejný jako Felina a pozdější typy. Bohužel nelze garantovat, že konektory budou odpovídat MR uvedenému v dokladech - já měl například v dokladech MR 1994, ale konektory na spínačích jsem měl staré.

Pokud neseženeš odpovídající, budeš muset štípat a pájet dráty. Barvy izolace kabeláže naštěstí sedí - takže když ušmikneš od nového spínače nepatřičný konektor, můžeš bez obav spojit kabely stejné barvy na původním konektoru odskřípnutém od starého spínače a na novém spínači a bude to fungovat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Pokud se vyčvachtá aretace, tzn. že spínač elektricky sice funguje, ale nedrží zamáčknutý, žádné namočení do čehokoliv nepomůže - jedině náhrada za funkční kus. Sice to jde opravit, ale vzhledem k nedostupnosti potřebného kousku plastu s vylisovanou speciálně tvarovanou drážkou a ke složitosti kompletace této části v domácích podmínkách bez spešl montážních přípravků se to absolutně nevyplatí. Stejně tak když se zlomí kontaktní pružina - málo kdo si bude schovávat spínač na ND pro jiný, každý si radši za 5 minut práce a 200 kulatých pořídí nový spínač a opravu původního neřeší - jde o PROVOZNÍ SPOLEHLIVOST u věci, u které na funkčnosti dané komponenty záleží lidské zdraví a životy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...