Přejít na obsah

PARKOVACI ASISTENT


yetifan

Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...

Zdravím, tak zkušenost by byla a několikanásobná :-) jsou to vyhozené peníze-radši bych si připlatil třeba za xenony. Na zaparkování potřebuje dost velkou mezeru navíc a trvá to od začátku úkonu dost dlouho-takže průměrně zručný řidič zvládne zaparkovat do menší mezery a rychleji. Hodně záleží na rychlosti, kterou se projíždí kolem mezery, protože když se jede trochu rychleji, tak to už senzor nestíhá. Jediná dobrá věc na tom je, že když někoho, kdo to ještě neviděl vezeš, tak kouká jako blázen :-D Jinak mám zkušenosti jak z Yetiho tak Supa2 a oba asistenty jsou na stejné úrovni. Teprve to co bude v nové octávce je mnohem lépe použitelné. Jinak kdo to v autě má (co znám), tak to stejně z výše uvedených důvodů nepoužívá. Za mě tedy ne. Mnohem větší službu udělají jen přední a zadní senzory bez asistentu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tygříku, už jsme si dlouho nepsali, tak teď do toho jdu. Parkovacího asistenta jsem si nechal dodatečně zamontovat a považuju to za skvělou věc. Nejde totiž jen o zaparkování do nějaké mezery, ale o couvání vůbec. Dneska couvám vlastně jen "na ucho", jak se ozve pípání tak vím, že musím zbystřit, zastavit, dívat se. Do asistenta jsem šel vlastně hlavně proto, že zadní okno je tak vysoko, že neuvidíš třeba malé dítě za autem, kočár, atd. Vzhledem k tomu, že parkujmu často /denně/ v Olomouci na náměstí a vím, že zejména mladé maminky používají kočár jako nárazník a dítě jako předsunutou hlídku, musím jednoznačně doporučit toto zařízení. Pokud bys měl zájem, mám v Olomouci výborného chlapíka, který to montuje naprosto skvěle a rychle. Je možno volit originální sadu nebo náhradního výrobce, ovšem žádná šunka /za pár set/ tě tam nečeká. Dělal mi už víc věcí - zamykání zpátečky, tažné, závěs na bicykly a toho asistenta. Budeš-li chtít, pomůžu ti s domluvou, abys měl lepší cenu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Heki, to je omyl. Parkovací asistent, o kterém je tu řeč, v konfigurátoru Škoda nazváno "Parkovací asistent, signalizace vzdál. při parkování vpředu a vzadu, ESC včetně ABS, EBV, MSR, ASR, EDS, HBA a DSR", je ono zařízení, kdy pustíš volant a auto Ti samo zaparkuje do mezery. Tuším, že je to první generace. VW užívá už druhou generaci, kdy je auto schopné zaparkovat i čumáčkem napřed, tj. nejen podélně, ale i příčně. To, co máš na mysli, Heki, se oficiálně v konfigurátoru Škoda nazývá "signalizace vzálenosti při parkování vzadu", kterou vlastním, neb jsem si to nechal hned při koupi Yetíka dodělat.

Editováno: , autor: Tygrik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem minuly tyden resil jestli dodelat do Yetiho jen PDC predek+zadek, nebo komplet spolecne i s PLA. Nicmene jsem se po precteni zkusenosti tech, kteri to uz maji rozhodl nejspise spravne. Nakonec jsem si objednal pouze PDC predek a zadek, kabelaz uz mam v aute natazenou napojenou, predni cidla v laku, vse zapojene, jen zitra jedu za kolegou do skodovky, protoze nemam stromeckovy vrtak na diry na cidla, at me to u nej vrtnou a nalepi. Pak to jen nakoduju. Tak jsem zvedavy jak to bude cele fungovat, pak se podelim o zkusenosti. Kdyby mel nekdo zajem, mam schema zapojeni na origo PDC.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...