Přejít na obsah

Samozamykání Octavie II


romanje71

Doporučené příspěvky

Dobrý den,

potřeboval bych poradit, mám Octavku combi II, r.v. 2006, při rozjezdu se mi vždy po chvíli automaticky zamkne celé auto, takže při vystupování spolujezdců, to musím odemknout na panelu mezi předními sedadly. Dá se to prosím nějak deaktivovat a nebo je to závada a musí se to nechat opravit v servisu??

Předem díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jj než se rozkoukáš a odepneš pás tak máš vybranej kufr na červený nebo jen tak ti někdo zablokuje cestu a chmaták přiskočí ke kufru nebo dveřím a lohne co bude po ruce a než zareaguješ bude fuč.Je to dobrá funkce a už jsem si na to zvyknul.A automaticky pokud někdo nastupuje nebo vystupuje mačkám knoflík.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za rady,

máte asi všichni pravdu, mám ji pár dní, tak jsem neměl tucha...Ale vašimi komentáři jste mi otevřely oči, takže si to tak nechám :palec2: . Ještě jeden dotaz, netvrdím to 100%, ale mám dojem že se mi i sama po nějaké době zamknula, když jsem pozavíral všechny dveře a šel pryč a nechal ji vědomě nezamčenou-u rodičů si to můžu dovolit, apoň teda zatím :). Je to možné??? Nebo melu nesmysly??

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Jestli jsem to dobře pochopil, tak:

1) na zapnutí s tím musím do servisu nebo přes VAG - v nastavení se nastavit nedá (já jsem to zatím nenašel - nová OII)

2) pokud to zapnu, tak se musí vzít 2x za kliku, aby se to otevřelo

Je to tak?

Měl jsem to na předchozím autě, kde se ale auto po zamčení nedalo otevřít akorát zvenku. Zevnitř to fungovalo normálně. (Taky se to dalo zapnout a vypnout v menu, ale v podstatě jsem to jenom jednou zapnul a od té doby to nebylo potřeba měnit.)

Editováno: , autor: risa2000
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Staci sa zavrat v aute a stlacit na packe, ktorou sa ovlada Maxidot minusove tlacitko a chvilku ho podrzat, vtedy vyskoci menu, kde si vies hocico nastavit.

Super, hned to dneska vyzkouším :). Jinak jsem si všiml, že když zamknu auto tlačítkem pod ruční brzdou, tak pak musím jednak 2x vzít za kliku, ale navíc také, když pak vystoupím a chci si vzít něco zezadu, tak zadní dveře zvenku neotevřu. Tak jsem zvědav jak se to bude chovat s tím automatickým zamykáním. Na předchozím autě mi to fungovalo tak, že když jsem otevřel zevnitř dveře řidiče automaticky to odemklo všechny, takže jsem normálně vystoupil a vzal si věci zezadu. Protože jezdím v podstatě jenom sám, bylo to praktické. Auto se zamklo, když jsem se rozjel, takže taška vzadu na sedadle se nedala s auta vytáhnout, a když jsem pak vystoupil, bylo auto úplně odemčené.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No, tak budu vypadat jako trubka, ale zjistil jsem, že na volantu žádné tlačítko s mínusem nemám. Mám standardní 4ramenný volant pro maxidot, kde jsou dvě točítka (jedno na každé straně) a pak 4 tlačítka (dvě na každé straně). Tlačítka nalevo jsou na přepínání stanic radia. Tlačítka napravo na telefon a "návrat". To mínus je tam sice napsané, ale je u točítka hlasitosti. To jsem zkoušel stisknout a nic to nedělala, nebo to zapnulo hlasové ovládání navigace :(.

V menu maxidotu sice nějaké nastavení je, ale to samozamykání tam není. Jen světla, okna a jinak nic moc.

Existuje nějaký jiný grif jak to menu zobrazit?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Také jsem si nechal aktivovat automatické zamykání po rozjezdu právě proto že jsem byl na to zvyklý z minulého vozu a na to že musím vzít 2x za kliku bych si zvyknul,ale má se celé auto otevřít po vytáhnutí klíčku ze zapalování a auto se samo neodemče a nevím proč.

Ostaní píšou, že se to má odemčít a také se jim to odemkne.

Nevíte v čem by mohl být problém?Nemohl udělat borec v servisu nějakou chybu při programování?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak automatické odemykání je další položka, pokud zaškrtl jen automatické zamykání a odemykání ne, tak by to fungovalo tak, jak píšeš. Třeba ani neudělal chybu, prostě jen pokud jsi řekl, že chceš aktivovat automatické zamykání, tak "příkaz zněl jasně" a víc ani ťuk. :D Takže buď v servisu naprogramoval jen zamykání a odemykání ne, nebo je někde chyba. :)

Mimochodem u nové Fabie stačí jednou vzít za kliku a dveře se odemknou i otevřou najednou...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Presne tak. Uzamykani kufru snad ani vypnout nejde. Zamyka se automaticky nezavisle na zbytku auta.. Ale neni treba otevirat ridicovy dvere, staci jakekoliv dvere a melo by stacit i vypnuti zapalovani nebo zmacknuti tlacitka na odemceni..

Editováno: , autor: LucasCZE
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...