Přejít na obsah

Návod na šetrnú jazdu Felicia 1,3MPI LPG+benzín 1997


ebola5

Doporučené příspěvky

Dobry den. Chcel by som sa opytat, nemate skusenosti s tym ako usetrit palivo co nejvice? Mam LPG, jazdim primerane,vyuzivam napriklad jazdu s mírneho kopca s vyradľním rýchlosti, u strmého klesania určite nie, koli brzdeniu motorom, ale chcem sa opytat, ci clovek ušetrí citelne, ked bude vzdy z kopca vyradovat rychlost, alebo ked ju napr necha zaradenu na 5 tom stupni...co je lepsie? ked napr denne mozem z vyradenou rychlostou z mierneho kpoca a staleho klesania usetrit cca 2km jazdy na volnobeh...usetrim pri tom, alebo je lepsie mat rychlost a nepridavat plyn. Dik za odpoved.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...

absolutně nesmyslné téma, spočítej si rozdíly. Jestli tomu budeš dávat kládu, kolik si vezme - 10l/100km??? Víc rozhodně ne!!! Při jizdě kloboukovým stylem si ten plyn stejně vezme 8l/100km cca. to máme rozdíl cca 30Kč/100km. Vůbec bych to neřešil....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Je celkem rozdíl jestli na plnou nádrž cca 34 litrů plynu při jízdě do 3000 otáček najedu 400 km, nebo když jedu jak hovado, otáčky neřeším a najedu 280 km. Pokud umím počítat, tak rozdíl je 120 km a když to převedu na peníze - 34 * 17,90 = 608 kč/280 km = 2.17 na kilometr při rychlé jízdě, což na 120 km je 260 kč. Takže na nádrži ušetřit 260 kč nebo ne je velkej rozdíl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 let později...

Jestli někdo píše že se zařazeným rychlostním je nízká spotřeba je blbost.Asi nejel s autem co má palubní počítač.Na volnoběh je spotřeba okolo jednoho litru a se zařazeným rychlostním stupněm je okolo šesti až sedmy.POČÍTAČ NELŽE A UKAZUJE OKAMŽITOU SPOTŘEBU.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...