Přejít na obsah

pojištění


matyman

Doporučené příspěvky

Ahoj, potřebuju poradit. Koupil jsem favorita 136L a je v odhlášce tet řeším jednu otázku. Budu s ním jezdit až od července a do te doby potřebuju nějak zařídit pojištění a poviné ručení a chtěl bych se zeptat na vaše zkušenosti (neměl jsem ještě žádné auto a proto nemám žádné bonusy). Vadilo by kdybych zaplatil jenom pojištění a poviné ne? Nebo by bylo lepší dat auto někam do garáže a spz do depozitu tam bych nemusel platit nic nebo ne? Předem dík za odpovědi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Povinný ručení je od slova POVINNÝ!!!!!! To znamená, že to zaplatit MUSÍŠ!!!!

Pokud dáš SPZ-RZ do depozitu tak samozřejmě že ne. Ale v době přepisu ho mít musíš. Pak dáš značky do depozitu, dostaneš na to papír a s tím papírem napíšeš-zavoláš pojišťovně že máš značky v depozitu a oni ti řeknou co dál.

Nějaký pojištění:

Co tím myslíš?? Jako havarijku, proti živlům, pojištění čelního skla, proti krádeži?

Tak to smo mít nemusíš, ikdyž s autem budeš jezdit. Ty sou dobrovolný a vyloženě na tobě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Většina pojišťoven po uložení značek do depozitu buď vrací "nespotřebované" pojistné, nebo přímo jen k účelu přepisu a převozu vozidla poskytuje povinné ručení se sjednávanou dobou trvání 1 měsíc - ne na celý rok, jak je uvedeno v zákoně 168/1999 Sb. Taková "jednoměsíční pojistka" slouží například k tomu, aby si kupec vozidlo pojistil pro případ způsobení škody někomu jinému během převozu do svého místa bydliště a přepisu - samozřejmě, lze v jejím používání následně pokračovat, ale už se sjednávanou dobou 12 měsíců. Jinak auto bez sjednané povinné pojistky nesmí nejen na silnici jinak než na podvalu, ale třeba také nesmí být odstaveno na veřejném prostranství (například na sídlišti na parkovišti) - jinak hrozí, že bude označeno jako vrak a na náklady majitele odstraněno. Pokud je zjištěno při kontrole na silnici, že vozidlo nemá sjednanou povinnou pojistku, je s ním nakládáno podobně jako když nemá platnou STK = jako s vozidlem nesplňujícím předpisy pro provoz na pozemních komunikacích.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jinak auto bez sjednané povinné pojistky nesmí nejen na silnici jinak než na podvalu, ale třeba také nesmí být odstaveno na veřejném prostranství (například na sídlišti na parkovišti) - jinak hrozí, že bude označeno jako vrak a na náklady majitele odstraněno.

Trochu tě opravím. Pokud máš SPZ-RZ a nemáš uzavřený povinný ručení stát na ulici-parkovišti můžeš, ale nesmíš jezdit. Samozřejmě, že při tom stání musíš dodržovat ostatní předpisy. Stát kde se to může, popř platit parkovný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teoreticky a podle toho, co píše Luďa, by Ti nic hrozit nemělo - já můžu jen usuzovat podle místní zkušenosti, kdy okoloprojíždějící městký příživníci podobné po několik týdnů odstavené auto na jinak bezplatném parkovišti naprosto suverénně označili nálepkou s výzvou k odstranění vraku. Podle majitele jeho jediným "prohřeškem" bylo, že neměl po dobu 2 měsíců sjednané povinné, protože prostě auto přivezl s onou "měsíční" pojistkou a než ho stačil přehlásit na sebe a sjednat si běžnou smlouvu, odvezli ho do špitálu, kde několik týdnů proležel. Příživníci sice po vysvětlení příčiny výzvu k sešrotování s omluvou odvolali, ale to ještě neznamená, že to někomu jinému neudělají znovu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...