Přejít na obsah

BEAT - špatný příjem


Doporučené příspěvky

Zdravím,

mám problém s příjmem FM signálu ve svém Roomsteru. Mám radio BEAT a originál anténu. Dnes jsem zkoušel jinou originál anténu a stejný problém. Při výměně antény jsem si všiml, že při spojování konektoru nahoře na stropnicí chvíli rádio lépe hrálo. Zkoušel jsem tedy zahýbat tím spojením a v jedné poloze (když tahnu konektory od sebe - zajištěné), tak je to lepší. Pokoušel jsem se najít přesnou polohu, ale 100% to nejde zjistit. Dále jsem zkoušel propojit obyčejným kabelem ten vnitřní vodič a také byl signál daleko lepší. Pokud jsem ale propjil i vnitřní i vnější (stínění) tak se to zase zhoršilo. Zatím jsem to vyřešil tak, že jsem vzal obyčejný měděný kabel s izolací napasoval jsem ho na vnitřní hrot z přívodního kabel od rádia a "chytám" rádio na tento kabel. Nicméně to ještě není úpně ono. Při jízdě to stejně občas šumí a toto řešení se mi ani nelíbí.

Nevěděl by jste někdo kde by mohl být problém. Jestli v rádiu nebo napájení ? V anténě asi ne, když jsem zkoušel i jinou. Děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já BEATa při první možné příležitosti vyhodil a používám Panasonic, tuším QNC1405 - obyčejnou přespultovku, koupenou ještě do Formana před cca 5 lety za 3000,-. Příjem na origo anténu s doplněnou redukcí anténního konektoru FAKRA na konektor DIN sameček a s dodělanou napájecí výhybkou (pro zesilovač v patce antény) dovnitř rádia (abych nepotřeboval dodatečnou napájecí výhybku, prodávanou pod nesprávným názvem "fantómové napájení") je daleko lepší, než na původním BEATu. Myslím, že hodně vysvětlil telefonát do firmy BRM v Kosmonosích u Mladé Boleslavi - nejmenovaným pracovníkem mi bylo potvrzeno, že rádio s obchodním označením BEAT je spíš šidítko na zákoše automobilky, prostě "jen aby v palubovce nebyla díra" a aby v autě občas něco hrálo. Jeho citlivost a selektivita příjmu odpovídá rádiu postavenému z dětské stavebnice - rozhodně ne modernímu vybavení auta, které se honosí RDS dekodérem a dalšími prvky, které ale fungují jen v místech s opravdu silným signálem - do 20km od vysílače vše v poho, ve větší vzdálenosti nebo v nějakém hlubším dolíku se strmými svahy vypadne i pouhý monofonní příjem - natož aby šlo stereo nebo RDS... Máme tady přímo ve městě takovou lokalitu, cca 30m hluboké a 200-250m široké údolíčko vymleté místní řekou v podložní opuce, silnice procházející městem kopíruje linii řeky v délce asi 0,5km - a všecka rádia s mizernou citlivostí prostě v tom místě nechytnou ani F-1 nebo přiblblý Impuls (nejsilnější signály v místě). BEAT nebyl výjimkou, příjem padal až do totálního šumu bez srozumitelného zvuku. Panasonic v tom samém místě na totožnou anténu normálně drží stereo, v některých dnech s horšími podmínkami šíření signálu je jen v daném místě slyšet narůstající šum v signálu = klesá úroveň příjmu, ale AVC (automatické vyrovnávání citlivosti - jinak AGC) si v pohodě poradí. Teď konkrétně hovořím o signálu stanice ČRo 1 Radiožurnál, v daném místě přijímaný z vysílače Pardubice - Krásné na vzdálenost kolem 50km vzdušnou čarou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Já jsem asi vyjímka. S Beatem jsem spokojený. Navíc auto mi stojí venku a potenciální zloděj radia který mrkne dovnitř aspoň vidí, že to za to nestojí:) Ovšem s tím signálem to mohu potvrdit. Proto mám v autě fm transmitter a zatím jsem s touhletou kombinací spokojený. Stejně mi někdy připadá, že v rádiu poslouchám samé reklamy nebo přiblblé vstupy některých moderátorů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, nejunikátnější je na něm ta cena přes 5 litrů prakticky za nic - FM citlivost na prd, selektivita stojící za hovno, různě nastavená citlivost pro rádio a externí AUX vstup (při připojení mp3 přehrávače se musí nastavit cca 2x větší hlasitost než při příjmu rádia aby byl subjektivní dojem stejný) atd. Prostě to je opravdu rádio jen na odrazení zloděje.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ja s roomstrom jazdím od roku 2008 a rádio Beat stojí naozaj za prd.Jediné čo sa mi na ňom zdá OK - je dizajn.Teraz ho chcem vymeniť za neorigo rádio.Treba použiť vymedzovací rámik,a neorigo rádio sa mi v nom zdá byť stratené.Ale za zmenu kvality posluchu mi to stojí.Taktiež vymenou rádia vyriešim vstup USB.Teraz používam FM transmiter - kvalita posluchu tiež slabá.Aux vstup je takmer nepoužiteľný,hrá síce - ale počúvať sa to nedá - zvuk na maximum,šumí to v repro...atd.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Takže,dnes som bol v škodovke nech mi vymontujú rádia Beat.Stalo sa ,zdržali ma asi 7 minút ,a vypýtali si 11,06€.Vrelo odporúčam....Keby som vedel koľko si zapýtajú,vylúpnem ho čakanom.Teraz ked viem ako sa vyberá:treba mať dva pliešky dlhé cca 4cm,tvrdé aby sa neohli.(napr s nerezového plechu).Široké musia byť také aby vošli do dvoch vodorovných drážok pod displejom rádia Beat.Pliešky zatlačiť,a zľahka zápáčiť zboku skrutkovačom - a rádio je von.Osadil som nové neorigo rádio,bolo pod prúdom ale nehralo .Musel som sa pohrať v zapojení - už je to OK!

Redukčný rámik ma stál 6,80€,Káblová redukcia - 4,40€ +poštovné 3,50€.Zabudol som na anténnu redukciu,tú musím ešte doobjednať.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty "plíšky" musejí mít přesný tvar, aby odsunuly "ze záběru" pružné západky jistící rádio v palubce. Šířka je asi 8mm, základní tvar by měl vypadat asi tak, že konec určený k zastrčení do příslušného otvoru je seříznutý pod úhlem cca 45°. Délka radši větší než Parollou inzerované 4cm, ty západky jsou cca 3cm hluboko, takže "klíče" radši o něco delší. Samotné "odemknutí" se dělá jen zastrčením "klíčů" do k tomu určených štěrbin, tlakem směrem dovnitř se tou šikmou částí odtlačí západky ze "záběru" s výřezy v držáku a rádio jde vyjmout směrem do interiéru auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak já nevím s tím přesným tvarem. Vždy když nějaký kamarád přijede s novým rádiem, tak to staré ke kterému samozdřejmě nemá vytahováky, nějakým provizorním udělátkem vytáhnu. Takže Ekkar to píše naprosto správně, ale ty přesné vytahováky jdou nahradit, často použiji i jiný neoriginál od jiného rádia, trochu se s nimi pomele a taky to často jde :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Súhlasím s Ekkarom,pohodlnejšie by som Beata vybral keby vytahovátka boli o niečo dlhšie,ale šlo to aj tak.Mám aj tri rôzne vyťahováky s iných rádii,ale na Beata boli bud široké,alebo mali rôzne vylisované výstupky a tak do otvorov v rádii som ich nedostal.Musel by som ich zbrúsiť,a potom by nepasovali na pôvodné radiá.Už mám urobené vytahováky aj na Beata,a ked máš všetko poruke - bolo to za chvílu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...