Přejít na obsah

Automaticky výklopná navigace pro OII


Goose

Doporučené příspěvky

Umístění navigace do OII se tu již řešilo mnohokrát.

Osobně o tom přemýšlím od doby co mám OII, tj, cca 4 roky, teď jsem se konečně dokopal k tomu ji udělat.

Deny.Kr udělal první výklopnou navigaci, tenhle systém jsem zachoval, ale doplnil o automatické vyklápění.

post-6484-0-49167400-1299160704_thumb.jp

post-6484-0-76744500-1299160708_thumb.jp

post-6484-0-20593700-1299160712_thumb.jp

Funkce je následující:

- navigace se automaticky zapne a vyjede po nastartování

- navigace automaticky zajede při vypnutém klíčku a vypne se

- tlačítkem na středovém tunelu lze navigaci uvést do opačného stavu (je-li venku zajede, je-li schovaná vyjede)

- jelikož navigaci používám i jako MP3 Player, vypne se až po vypnutí klíčku, tedy je možné nastavit MP3, trasu, nechat navigaci zajet a poslouchat ji přes FM na rádiu. Mimochodem, hlasové navádění z repro auta nemá chybu ;)

- při zařazení zpátečky se na navigaci aktivuje vstup z kamery nad SPZ, signál je podržen přes zpožďovač cca 10sec, takže při parkování obraz neustále nevypadává ale drží

- podržením tlačítka na středové konzoli je možné aktivovat/deaktivovat automatický režím, tj. navigace pak nevyjiždí sama ale jen při kratkém stisku tlačítka. To se hodí pokud jezdíte někde kde není dobré aby bylo vidět že je v autě GPS, prostě ji schováte chvíli před příjezdem

Náklady:

Navigace z DealExtreme, cca 1800

Couvací kamera: 1700

Tlačítko na středový tunel (použil jsem symbol pro park senzory)

Krabička vlastní konstrukce která vše ovládá (cca 500)

Servo pro zatahování podvozku modelu letadel (280)

No a k tomu hodiny času na řezání, zkoušení, ladění atd., nicméně výsledek alespoň pro mne stojí za to ;)

Výsledek je na obrázcích a

, trochu se mi klepala ruka, sorry ;)

Prozatím jediná nevýhoda, servo pro podvozek je trochu hlučnější, ale aspoň si každej kdo si do auta sedne všimne že tohle se jen tak nevidí (a neslyší) ;)

Každému kdo se do podobné akce pustí přeju hodně štěstí. Až budu mít někdy kastlík venku, můžu ho nafotit i ze spoda aby byla vidět "konstrukce".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to YU-469

Mají ji tady: http://auknet.cz/c10372-gps-navigace.html

Sice uvádějí 320x240 rozlišení ale to je kec, má 472*276

Teoreticky by šla použít i 5", ale to už by bylo fakt na knop...

Každopádně je nutné vyříznout dno kastlíku!

V navigaci už byla taková osekaná verze iGO, nehrál jsme si vlastní iGO který běhá zcela bez problému. Satelity najde rychle, na sluníčku při přímém osvětlení je čitelnost horší, ale pořád to jde. Hlavně má AV vstup pro couvací kameru, což je teda blbina, uznávám, ale nemůžu se jí nabažit :))))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, iGo jako takový umí funkci vypnutí zařízení při odpojení napájení, ale po tomhle vypnutí už nelze navigaci korektně zapnout, pořád se potom vypíná, musí se resetovat. Mám k tomu udělaný jednoducý program který navigaci zapne a hlídá si napájení sám, po odpojení napájení ji korektně vypne) . Je to programovaný v MortScriptu, výborná věc pro PDA/PNA! :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

To by se nechytlo.. VW group (vyjma Audi) bude raději dále vyvíjet stupidně řešené navigace bez externího displeje a dále tak vydělávat na lidech, kteří si tyto navigace musí kupovat jednou měsíčně, neboť se kradou jako na běžícím páse..

Dle politiky VW group (vyjma Audi) je přeci zcela nesmyslné umístit všechny prvky systému někam dovnitř palubní desky a nahoru, na dobře viditelné a čitelné místo, vyvést externí displej.... Takto to používá Mercedes, BMW, Audi, aj., už x let a je zvláštní, že od tohoto řešení stále neupustili, navigace se nekradou a nikdo si nestěžuje... :kol-44:

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel asi nebudou, protože nový Golf dostal také novou navigaci - vesměs Columba s větším displejem.. Navíc ani palubka není na něco podobného svým rozložením připravena, neberu-li v potaz finanční náročnost. Takže změny se asi nedočkáme :(

Editováno: , autor: _Denis_
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak to že ne?

Volkswagen konečně upustil od „šuplíkové” zástavby navigace, která zejména v českých podmínkách de facto znemožňovala parkování Golfu a jeho koncernových příbuzných na ulici. Displej je tentokrát oddělený od hlavních ovládacích tlačítek. Grafické rozhraní komunikačního/zábavního/navigačního systému pak získalo modernější vzhled.

http://www.auto.cz/z-parize-zive-koncernovy-vecer-vw-cekani-senzaci-ktera-neprisla-70030

Ještě tady na fóru o tom někdo psal i s připojenými obrázky. Jediné rádio, které zůstane u šuplíkové zástavby bude to základní s černobílým dotykáčem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přesně tak - pokud to bude vážně oddělené (což ale u Škodovky proběhnout nemusí), zloději mohou buď krást samotné displeje (ale tak to už je extrém), ale spíše se budou dobývat do aut s vědomím, že jde o běžnou navigaci...

Druhý problém je v umístění, neboť je-li to vážně odděleno, poté nechápu, který chytrák to nechal na středovém panelu v nepřehledném místě a proč ji tedy neposunuli nahoru tak, jak to má již léta konkurence.. :kol-32:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...v posledním koncernovém ceníku píšou, že nalepí mapu na přední sklo (inspirováno zřejmě průhledovým displejem z Migu 23) a upgrade bude jednoduchý-před každou další-delší cestou se zastavíte v autorizovaném servisním středisku Škouda a nalepí vám tam aktualizovanou mapu, přičemž si ji je nutno objednat 3 dny dopředu, aby ji stačili stáhnout z Google Maps a vytisknout ....cena je jen 17 438 CZK pro první instalaci a každý upgrade za cenu o sto korun nižší(nečistí se přední sklo zevnitř), takže když se vám přestěhuje tetička z Boleslavi do Mimoně, kde to neznáte, máte to jak dovolenou v Chorvatsku ....no a o tom to je.

Jinak Tvé provedení je úžasné a nádherné, ale jak píšou výše-musel by sis vyrobit svoji automobilku. páč ti namistrovaní blbci nekoupí nic, leda bys jim zaplatil. Ať to funguje, líbí se mi to moc :-)

čau z Číny

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moc hezký.

Líbilo by se mi to ve spojení této kamery http://www.skoda-par...x?polozkaID=392 a s přehráváním filmů.

Ale pouštět se do toho nebudu. :)

Ty jo, je to pekny, ale s obyc za ticku do osvetleni SPZ jsem udelal dobrou zkusenost. Mozna bude tahle hur uloupitelna, jestli se sroubuje zevnitr, narozdil od osvetleni kde jsou dva srouby zvenci, ale mam ji tam pres dva roky a zatim mi ji zadna dobra duse neodnesla ;) Mel jsem s trajektorii (resp. s takovym nacrtem vzdalenosti), ted mam bez car a je to znat, mel jsem vzit s carama. Sice to neodpovida realnym centimetrum, ale pro odhad mi to prislo lepsi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...