Přejít na obsah

Osvětlení nástupního prostoru R+FII


dudusk

Doporučené příspěvky

Ahoj, začal jsem si hrád s led proužky a chtěl bych dodělat ty červené světýlka co dřív dávali do dveří na FI a zároveň bílé světlo , které by svítilo na zem.

Už jsem měl rozdělaný kufr, kde jsem si dal na dveře červené světýlka, ale musel jsem táhnou kabel až od žárovky v kufru. Na spínači mě to nešlo, asi se světýlko rozsvicuje tím, že se v mikrospínači ukostří a tak už jsem tahal z žárovky. Dal jsem si i zelené na osvětlení prostoru podlahy a ty jsem napojil na světýlko na stropě.

Chtěl bych to i na boční dveře, ale kdyby to už někdo dělal a poradil, tak by mě to pomohlo. Díky

post-10170-0-54415700-1299917995_thumb.j

post-10170-0-29203100-1299918019_thumb.j

post-10170-0-60036900-1299918040_thumb.j

post-10170-0-58873000-1299918067_thumb.j

Editováno: , autor: dudusk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No musím říct, že jsem o něčem podobném přemýšlel. Ani ne tak ta červená světla (i když proč ne), ale hlavně po vzoru SIIC bílé světlo, které by svítilo do kufru a před kufr. Jedno světlo mám totiž docela často zabarikádované.

Co pro elektrikou netknuté podrobnější návod co a jak? Má někdo zkušenosti s vhodným materiálem, který by osvětlil kufr a prostor před ním?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osvětlení prostoru pod kufrem mám, je to sice špatně vidět, ale jsou to ty dva body u krytu motorku stěrače.

Diody se kupují v elektru, jsou různé barvy. Diody mají mikroprocesor, takže se nespálí jako ty levné s odporem a různé svítivosti. Proužek diod je na druhém obrázku. Ze spodní strany má lepící pásku. Stříhá se to po oddílech se třema diodama,takže je jedno kolik si jich dáš- jako délka. Ořízne se takové krycí lepidlo ve kterém je to zalété a přiletuje dvojlinka za cca. 2kč/m. Jeden díl diod stojí do 25kč a jeden metr tak do 400,-kč.

Co se týče montáže jen jsem natahl dvojlinku od větýlka v kufru. Docela bez problémů, jen ta hadička k ostřikovači je dost křehká, tak mě v průchodce praskla, ale šla nadstavit jinou, co mají v domácích potřebách. Drát se pak přiletuje na ten proužek diod.

Diody se musí přesně připojit, jinak nesvítí- plus na plus a mínus na mínus. Docela jednoduché, jen to tahání drátů ....

post-10170-0-26183800-1299940463_thumb.j

post-10170-0-65077700-1299940489_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Vyloupneš sklíčko světýlka, uprostřed jsou dva šroubky, ty drží světýlko ve stropě. Kabeláž jsem napojil přímo na tu středovou žárovku- sufitku a natahl ho kolem čelního skla a kolem dveří až k prahům a od tud rozvedl. Doporučuji bílou barvu, zelená není v hodná. Předělával jsem na bílou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak myslíš. Já bych chtěl zjistit, jak připojit červené světélka na jednotlivé dveře? Chtěl bych udělat ty červené světýlka zevnitř dveří a osvětlení nástupního prostoru, ale nikdo není schopen poradit, kde napojit, aby se rozsvítilo jen to u otevřených dveří.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podla mna budes musiet rozobrat kazde dvere a v kazdom zamku je mikrospinac co vlastne ukazuje aj na palubovke ktore dvere su otvorene treba premerat ktory kabel to je jak tak ked sa zajtra k tomu dostanem tak idem rozobrat soferove dvere pretoze chcem dorobit dotahovanie okien pri zamknuti auta dnes som sa ktomu nedostal lebo som montoval coming home

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK budu rád. Co se týče dovírání (otevírání)í oken přes dálku, to mě taky zajímá, soft. to prý nejde, měníš ř.j. centrálu? A coming home jak děláš, to uděláš natvrdo při každém zamknutí, nebo jsi nainstaloval nějaké čidlo na světlo?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

namontoval som to na tvrdo ako spominas i ked je k tomu aj dioda na svetlo ale som ju nezapojil pretoze kamos to ties montoval a vraj to zvyklo blbnut, nastavil som to cca 20s fuguje to skvele a k tomu vnutornemu svetlu uz som zistil ktory to kabel :).

Nemenim riadiacu jednotku ale len dorobim tam jednu vecicku a malo by to fungovat uvidim zajtra :kol-47:

Pozrem ti aj ten mikrospinac na dverach :)

Inak je to tento coming home http://www.e-xenony.cz/automat--rozsvecovani-svetel/coming-home-sensor

Editováno: , autor: LujdziL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...
  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...