Přejít na obsah

Dát už teď letní pneu


kysa

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Ale to je preci jasne. Ty letaky jsou sirsi, tedy maji vetsi valivy odpor. Navic se uz nebojis (jako na snehu) a vic autu slapes na krk. Ty doby, kdy se na zigula, nebo šááde davali zimaky "z traktoru" a meli vetsi spotrebu oproti letnim, jsou uz davno pryc. Dnes uz jsou ty gumy rovnocenne ( z hlediska valiveho odporu) a tak rozhoduje vic sirka a styl jizdy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky jsem nad tím přemýšlel.Přezul jsem zimní 185 za letní 195 a spotřeba je nahoře oproti zímním a to jezdím stále stejně.Tam kde na zimních bylo 5,3-5,5 tak na letních 195 mám 5,9-6,5l.Má někdo taky takové zkušenosti.ALe je pravda že to sedí líp.

Ze to lip sedi bych spis prisuzoval letni smesi pneu, nez rozdilu sirky 10 mm. Je to teda pouze moje domnenka, na letnich 185/55 R15 jsem nejel

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mám to s gumama stejně jako Karel: zimní R14 185 a letní R15 195. A spotřeba na letních oproti zimním gumám plus cca 0.5 litru. (Mám HTP 51 kw...) Také jsem uvažoval, čím by to mohlo být, protože jízdní styl mám pořád stejný a cestu většinou také. Uvažoval jsem jednak o větším valivém odporu (jsou šiřšía 4 x 10 mm = 40 mm), jednak o větší hmotnosti letních kol. Letňáky mám na hliníkách a ta kola jsou jistě težší než zimní na plechách. (Přesne jsem to nevážil, ale při přezouvání je tahám ze sklepa a do sklepa.) Roztočit větší hmotnost na 4 kolech prostě musí něco stát. Stačí aby kolo bylo o 5 kg těžší, 4 x 5 = 20, nějký moment setrvačnosti atd. Když naložím do auta o člověka víc, tak je to také trochu znát. Zákon zachování energie musí platit bohužel i v mém autě... :-)

D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem při dnešním přehazování kol očistil dosedací plochu a středy kotoučů mosazným kartáčem a protože byly lehce přirezlé kola, tak jsem středy natřel prostředkem Nova Lube - NLB - podobně jako na obrázku. Při sundávání hliníkových kol na podzim jsem měl předevšim na zadní nápravě problémy je sundat, tak snad to pomůže. Na přední jsem natřel i vnitřek středů a matici náboje kola.

post-34246-0-21505900-1335039251_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím, mám na autě nové letní pneu Continental ContiPremiumContact 2 v rozměru 195/55 R15 a přijde mi, že celkem dost hučí, zvuk podobný tomu, jako když je prázdný nosič na střeše, před přezutím na zimních pneu nic nehučelo

čím to může být? je to nomální, že to hučí, než se ty pneu trochu ojedou nebo je to něco jiného? co jsem četl o těchto pneu, tak jsou celkem tiché

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 měsíců později...

Chlapi poraďte pls.. přemýšlím, že bych teď nechal převážit letní obutí a pak to uložil ještě na čtrnáct dní až tři týdny "do chládku". Nerozváží se po tu dobu ty kola? Měl bych to na stojanu.. Nechci potom stát fronty u pneuservisu atd.

Editováno: , autor: LeCarter
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nevím, jestli to je provokace, nebo si opravdu myslíš, že se na kolech volně položenejch nebo pověšenejch na stojan může V PRŮBĚHU ČASU nějakým způsobem změnit rozložení hmotnosti??? 

To si myslíš, že se z nich odpaří část gumy, nebo vysublimujou závažíčka nebo co?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:kol-44:  Nedělej to.

 

Náhodou ten stojan dáš do rohu a tam je 90°C. Tím pádem tam ta guma bude jinak zahřívaná, změní své vlastnosti a bude se ti v tom místě víc sjíždět. A taky pozor na mouchy a komáry, aby ti z toho nesundali závaží a neodnesli ho do sběrného dvora.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kluci a zapomneli jste jeste na gravitaci , to je celkem velka svina , co kdyz zavzi budou nalepovaci a to pak vlivem gravitace se budou zakonite posouvat smerem k zemi . Ono kdyz je to zavazi olovene tak samo sebou je pricvaknute a i lip drzi ale i tak olovo rado tece a zvalst jak psal zralok , byt to v koute kde je 90 ' hold vyzsi teploty nema rado ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...