Přejít na obsah

Zámek dveří Octavia II


Mates99

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny, může mi někdo poradit?

Mám problém se zamykáním, když zamknu centrálem, nebo klíčkem nezamknou se mi zadní levé dveře, jaski to tam divně cvaká oproti dveřím jiným. Oddělal jsem krytku v rámu dveří u zámku tam když sřoubovákem zatlačím na jakousi páčku a dveře zavřu tak jsou zamknuté ale když znovu auto odemknu zadní L dveře se odemknou také a pak při zamknutí zůstanou odemknuté

To znamená že na odemknutí těchto dveří motorek funguje ale na zamknutí ne. Nevíte někdo co a jak? Taky by mě zajímalo jak demontovat tapec u OII na OI jsem našel návod i s fotem a na OII nic, možná neumím na foru hledat.

Díky moc za rady Martin

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Ahojte vsetci, tiez mam problem so zamkom a potreboval by som radu v com moze byt problem. Ked pouzivam DO tak vsetky dvere sa normalne odomknu aj zamknu, ale ked chcem otvorit klucom tak neni ziadna reakcia. Klucom bez problemu otocim dolava aj doprava, vrati sa do stredovej polohy ale nic sa nedeje. Co som cital po fore tak by to mohol byt mikrospinac ale rad by som mal istotu, alebo iny nazor nez sa do toho pustim smile.gif

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 1 rok později...
  • o 1 rok později...

Ahoj, mám podobný problém u zadních P dveří na OII. Když odemykám,tak se odemknou všechny dveře mimo zadních pravých (zůstanou zamčené). Když je ze vnitř páčkou otevřu (2x zatáhnu), tak jdou normálně otevřít. A když pak zavrám centrálem vůz, tak se také zavřou ale při opětovném otvírání centrálem už zase zůstanou zavřené. Pokud jsou tyhle dveře zamčené a zavírám vůz centrálem, tak zámky cvaknou 2x (to je špatně) ale pokud jsou tyhle dveře ručně otevřené a já zamykám tak všechny zákmy cvaknou jednou (to je správně). Až bude trochu teplo tak se na to chci podívat ale nevím co mám hledat, bude to zámkem dveří nebo ničím jiným?

 

Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Ahoj pánové a snad i nějaké dámy.

prohledal jsem toto téma a našel snad správné vlákno....

Máme doma Š oct. II. rv. 2009 (po faceliftu- vytažené přední světla) - moc se v tom nevyznám, tak doufám, že jsem auto popsal správně.

Taky máme problém s dveřmi od spolujezdce (přední).

Zablokovali se a nejsou otevřít.

Takto byly zablokované asi týden. Mezitím auto již nebylo v garáži, ale před domem, kde na pravé dveře svítilo sluníčko. a po dvou dnech se zámek dveří usmyslyl, že se otevře.

Dveře byly otevřeny a po návštěvě opraváře, (sundání tapecu, rozmotání celé elektriky) bylo zjištěno, že od průchodky  směrem do dveří jsou všechny drátky v pořádku.

Dále jediné co zjistil , bylo, že jeden kontakt byl zaoxidovaný a tak jej něčím natříkal. Na otázku, co to je za kontakt, tak uvedl, že je určen pro nastavení polohy zrcátka ( druhý z prava na té svorkovnici - ale nevím jestli v horní řadě nebo dolní :-).

Poté už týden jezdím s autem bez tapecu a čekám, kdy se to blokne. Zatím vůbec.

Nevíte kde by mohl být problém?

Originál zámek, prý stojí 4 tis. a levnější varianta je kolm 1000kč, (z číny-neoriginál).

Rozdíl v cenách je hrozný, ale jestli je zámek v pořádku, tak proč kupovat zámek.

 

Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,mě blbnul zámek taky,občas se nezamknul a občas neodemknul,tak jsem ho vyndal ven a promáznul sprejem mechanizmus uvnitř zámku,sundal jsem všechny šroubky a opatrně pootevřel,nešlo to úplně rozdělat,od tý doby funguje v pohodě.Ještě zkontrolovat kontakty,případně stříknout kontaktolem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ahoj.

Všechny kablíky byly zkontrolované a kontakty v paticích taky, (jen jeden byl pokryt bílou asi oxidací, ale jinak nic se nenašlo).

 

problém je v tom, že ten zámek je za tím plechem , který je přinýtovaný.

rozšroubovat to si myslím by neměl být problém. ale poskládat dohromady, by mohl být už bonbónek.

ale zámek jako tak funguje v pohodě.

než se to zaseklo a dveře byly zamčené, tak to pracovalo na výbornou.  potom po zaseknutí a zavření, byly dveře týden zaseknuté a potom to zase funguje krásně....  už 14 dnů.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...