Přejít na obsah

po rozvodech tolik netáhne


maniak

Doporučené příspěvky

no já to měl v servisu "" ale všude píšou že se to má nastavit znova s výměnou rozvodu tak jestli se na to nevysraly předtím mi připadá že to bylo svižnější za plynem a hlavně bych si to chtěl jen tak skouknout v nákým grafu porovnat jak to mam já a jak by to mělo být " hlavně kde to najdu v diagnostice mam 304 a 409 myslím vag-com

Editováno: , autor: maniak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No předvstřik skoukneš,ale to ostatní bez demontáže ne. Kontrola předvstřiku, Motor zahřátý min na 80°C, nastartovat motor,adresa 01,základní nastavení Blok 000-start, dole vpravo vyběhne okýnko TDI GRAF, pak vybereš správný motor- přesněji kód motoru a uvidíš. Udělej screen a dej sem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Píše Ti to motor studený,chce to pořádně zahřát,pro objektivní změření ,jinak dole je nápověda...na fotkách to není vidět,chtěl jsem screen a ne fotku...jinak je to mimo toleranci.

Každopádně je to potřeba seřídit,když to nepomůže,tak rozhodit rozvody a udělat je pořádně s přípravkem na vačku, a dát to už někomu,kdo to dělal a má o tom trochu šajnu..

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no sem taky koukal v motoru mi to píše chybu čidlo G62 snímač teploty sporadická chyba.. motor jsem projel na 20 km byl horkej pak jsem to viděl a skontroloval chyby ráno dám nové čidlo tak to pak skusím třeba to ukazuje špatně na ukor toho čidla ?

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvky!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

čidlo jsem vyměnil maká to vše jak má i ve vagu už je teplota udělal jsem tedy nový graf TDI a píše to : předstih podle spec. předčasný a ukazuje to toto ... moje otázka zní jaký je postup naštolovat předvstřik ? dal bych to sám ? doma ? s tím že "třebas na čerpadle povolím 3 šrouby a hnu se střední hřídelí trošičku proti smeru točení motoru ? nebo posměru ? o milimetr ? stačí mi aby se to přiblížilo k modré čárce ..... popřípadě to odvezu zpátky at to předělá ale je to tak složitý nebo bych to mohl dát ? spusobem pootočím změřím v graf tdi ,,,,, atd ?? :kuk:

post-61054-0-12028500-1300800936_thumb.j

Editováno: , autor: maniak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Těžko říct,jestli to dáš. Pro mě je to otázka 15-20min ale už jsem to dělal mockrát. Sundáš sponu sání u klapky a pp světlo a sundáš celý vedení vzduchu,aby jsi se dostal k rozvodům. Pak sundáš kryt rozvodu. Není potřeba aretovat motor,ale stačí si nějak poznačit současnou polohu -otisk nějakýho ze 3 šroubků,to kdyby po povolení někam uteklo a aby jsi viděl,o kolik stím hýbeš. Pak jen stačí lehce povolit 3 šroubky a drbnout do centrální matky. To nebude ani milimetr,ale ve tvým případě žďabíček, je to strašně citlliví.Ve tvém případě musíš hýbnout centrální matkou proti směru hod. ručiček. Pak dotáhneš lehce šroubky a jdeš to změřit,příp postup opakuješ.

Pozn. Já to vždycky dělal rovnou pořádně při výměně rozvodu,tj že jsem si zaaretoval kolíčkem kolo čerpadla,ale je potřeba točit motorem přes klíč - ty by jsi musel sundávat kolo a pp podběh,nebo to mít na heveru, takže to udělej,jak jsem psal nahoře, nebo mu to odvez,když jsi za to zaplatil. Myslím si,že se to ale nevrátí a ten tah to bude mít pořád špatný, tohle co jsi sem dal není tak katastroficky rozhozený,aby jsi to tak hodně poznal na výkonu. Kdyby to pálilo pozdě,mělo by to větší negativní vliv na výkon,než tohle. Ale když nikdo nenastavil tohle,těžko pak sundával vývěvu a víko motoru. Pokud není zfázovaná správně vačka,má to špatný výplach motoru a nepojede to.

Jo a nauč se dělat screeny: je to tlačitko printScreen Sys RG to když zmáčkneš,uloží se Ti v pc obrázek plochy v tu danou chvíli,stačí jít do nabídka start, všechny programy,příslušnství,malování,ůpravy - vložit a pak už jen soubor a uložit jako...,pojmenuješ a zadáš formát jpeg,aby to nemělo 3mega. Kapiš?

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

:palec2: díky ti moc občane piloval jsem to hodku a možná jsem to přepiloval :kuk: díky ti za návod kamaráde kol5 nakonec jsem koukal že je počmáranej klínák a označený kola takže to měnil tak jak jsem chtěl já a bál jsem se "!! všecko si budu dělat radši sám !! ty s tvojí radou -_- jdu skoušet scren :doh ale kde najdu ty upravy omg.. a vložit :wacko:

post-61054-0-99528500-1301246992_thumb.j

Editováno: , autor: maniak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No vidíš,super. Ale to čmárání fixou mě utvrzuje v tom,že nenastavil vačku vůči klice,jinak není potřeba dělat fixou jakýkoliv značky. No a nenapsal jsi,jestli už to teda "táhne" ? ještě jednou : PrtScr -zmačknout... Nabídka start,všechny programy,příslůšenství,malování -ůpravy a tam bude vysvícený políčko vložit,tam klikneš a vyběhne Ti tvůj screen. Pak klikneš na kolonku soubor, uložit jako,a pak už to znáš...

PS: No aspo'n jsi se naučil to pěkně vyfotit,když ne ten screen :palec2:

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

přeně tak označil si zuby stahl to označil novej klínák vyměnil kladky a dal novej rozvodák . táhne jak víno jak před tím ! :palec2: spokojenost sama ;) myslíš že to je nastavený dobře když to tímhle spusobem vyměnil ? jako jede to jak střela " :specool:

Editováno: , autor: maniak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ojéé to ani nepiš se bouchal do prsou, na vratech servis koncernu seat .škoda.wv. :smich: tak snad aspon jedno neskurvil nechám si u něj přehodit zadní ložiska dám mu matroš a až bude chtít cucky tak mu řeknu že jsme si qit, jak se cukne tak mu jí nacpu že se mu hne plotýnka :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já Tě nechci strašit,ale plno lidí,co tyhle auta opravuje si nepřečte ani tu blbou dílensklou příručku,kterou má beztak každej staženej někde z internetu. Už tím že nenastavili předvstřik,základní věc u tohle motoru,kterých jezdí tisíce...to o kvalitě práce svědčí :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, myslím, že mám asi stejnej problém s 1,9tdi/74/2002, před 2 týdny jsem nechal měnit rozvody. Před výměnou maximální spokojenost, po výměně to sice jede ale nic moc. Do kopce kde jsem běžně jezdil na 5ku tak po přidání hezky zrychlovala, ted sotva udrží rychlost, taky se mi zdá mírně hlučnější motor a zvýšila se mi lehce průměrná spotřeba nafty o cca 0,7-1l/100km po trase kterou jezdím denně do práce. Ještě se mi zdá, že slyším nějak moc jak zabírá turbo, ale za to bych ruku do ohně nedal, že to nedělalo i dříve. Nevím jestli je to to samé, nerad bych ze sebe udělal blbce až to půjdu reklamovat, tedy jestli je co reklamovat. Prosím poraďte. Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapy,kam to dáváte opravovat,do JZD? No u tohohle motoru se už nenastavuje předvstřik, ale zase počátek vstřiku. U motorů PD platí 2násob správné seřízení vačky vůči klice,zase spec. přípravky. Pak hlavně základní nastavení a seřízení. Kdo tohle neudělá,tak to není opravář ale prase. Pro info jsem ti to ofotil.

post-18590-0-64301300-1301341093_thumb.j

post-18590-0-87560300-1301341080_thumb.j

Editováno: , autor: juke.box
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mě to jako jelo ale připadalo mi že to roztahuje dlouho " no a po nastavení předvstřiku díky kolegovy juke.box to zas maká jak před tím zabírá už při 1000 ot. a táhne dokad nepřeřadím samo že to točím max do 3200 stejně to tahá jak kokoti :palec2: ale štolování není pro mě :kuk: když řeknou modrá tak modrá ;) hold detailista dnes jsem to dal na výměnu zadních náboju díly jsem mu dal ale chlapec ještě nevý že dělá zadarmo lol (servisman) bejt tebou skouknu to nejdřív na vagu než bych někoho chytal pod krkem počítám že ti taky říkal jak špičkově to seřídil a když jsem tam přijel tak akorát dolejval vodu tak nepočítám že mi to dělal když se musí zahřát motor "" a motor byl studenej "

Editováno: , autor: maniak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...