Přejít na obsah

Brzdy - prošlápnutí pedálu


zzdeny

Doporučené příspěvky

Kdyz se opres tak jedna tretina? Co si pamatuju 2x jsem musel z velky rychlosti dupnout na brzdy a pedal jsem seslapl az k zemi , ale auto brzdilo i abs pracovalo. A dyz stojim v kopci, staci jen lechce stlaci pedal a auto stoji. Ale i tak kdyz se vic opru, jde az na zem. Takze to neni normalni? Kruci mam uz skoro 27t najete, nevim zda mam jet uz ted na servis nebo to nechat az na garancku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to dnes vyzkoušel a říkám, že jsem na tom stejně jako ty.

Když stojím na místě a vyvinu tlak na brzdový pedál, tak zhruba od jedné třetiny se odpor znatelně zvýší, ale pokud setrvám s tlakem, tak pedál postupně (pomalu) klesá až na podlahu. Při normálních jízdních podmínkách problémy vůbec nepozoruji. Zkoušel jsem dnes hodně ostře brzdit, ale do aktivace ABS jsem se nedostal.

Před Yetim jsem Octávku a chování bylo podobné.

Tak jsem nějak na rozpacích.

Pro ostatní: Opravdu když tlačíte na brzdový pedál delší dobu setrvale (chce to poněkud větší sílu), tak vám pedál nezačne sjíždět?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsem na tom uplne stejne. Kdyz tlacim na pedal tak se zacne propadat. Nedavno mi do cesty vbehla srnka a pri brzdeni jsem mel taky pocit ze pedal je taky az na podlaze, ale auto brzdilo dobre a ABS taky zafungovalo. Potom mi v servisu menili ABS jednotku protoze jsem mel pocit ze pri dobrzdovani treba do krizovatky na prvni slapnuti to auto brzdilo tak nejak vlazne, pri druhym slapnuti to bylo ok. Takze ted mam nove ABS a pedal se propada stale stejne, nevim teda jak to bude pri brzdeni na tvrdo jeste jsem nastesti nemusel ozkouset.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Dneska jsem zkoušel brzdy a když několikrát za sebou rychle dupnu na brzdu tak mi tvrdne pedál...během chviličky nebrzdění je vše zase normální dokud to neopakuju. Jinak na to první a druhý dupnutí gumy písknou a ABS sepne, pak už je to mizerota. Tak mam dotaz na ty co mají nafťáky...jak se vám chová brzda při rychlém šlapání...4-5 krát během dvou tří vteřin...tvrdne pedál nebo je stále stejný. Co tak brouzdam po netu tak někde píšou že je to normální, někde že je problém v podtlaku a nebo hl.brzd.válci...tak jsem z toho zmatenej. 

 

EDIT: Tak pro info...dneska jsem ozkoušel octavii se stejným motorem a brzdy se na to rychlé zadupnutí 3-4x rychle za sebou chovají stejně...přestane to taky brzdit

Editováno: , autor: majkl.s
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...