Jump to content

Na kolik foukate kola?

paldous

Recommended Posts

Já měl na novém autě natlakováno od prodejce na 3,0 a už to bylo trošku tvrdší. :D Tak jsem upustil na 2,5 a je to krása. :) Určitě se nic nezkazí dodržováním předepsaných tlaků od výrobce, já dávám na zadní kola tlak na horní hranici doporučení. V zimě dávám víc, už ani nevím proč, asi zvyk. :)

prave ze nie, nizsi profi pneu = vyssi tlak :palec2:

inak ja som mal zimne 15 palcove a tie som fukal na 2.3, vyrobca doporucuje pre 15ky 2.1, takze tvojich 2.5 je trochu vela pre 15ky

Asi takto na 15 - cky 2,1 od výrobce je málo, protože se pak nesouměrně sjíždí pneu. :palec2: Takže pokud dáš 2,5 v před i zad tak to budeš mít, podle mě, akorát. Ještě jeden příklad můj kolega v práci má 19-cky a fouká 3,0 předek i zadek. ;)

EDIT: Takže v tomto případě musím souhlasit se vším co napsal šulda. To je snad poprvé :smich:

Edited by Sniper_2003

• 4 years later...

Tak jsem se po roce a pul podíval co mám napsaný na víčku od nádrže :-), nechci řešit, na kolik foukat kola, ale když to nafoukám na doporučený 3 ATM a jsou takový pařáky, nemůže ta pneu prasknout?

Budu mít na dovolenou "více než plný" kufr a 4 lidi v autě, tak ty 3 ATM chápu, jenom se bojím aby to nestřelilo.

• 5 weeks later...
  • 2 weeks later...