Přejít na obsah

Stěrače


Zába

Doporučené příspěvky

To nevím, že by se denní svícení na Fabii dalo nakódovat? taky mě to zajímá. Jinak u Octavie II se slzný stírání deaktivuje v dlouhým kódování BSG, stejně jako konfortní funkce zadního stěrače, denní svícení atd.

Co je mysleno za funkci - komfortni funkce zadniho sterace?

Asi to bude automaticke setreni zadniho skla, pokud zaradim zpetny chod, a soucasne je aktivni destovy senzor na prednich steracich, tzn. zrovna prsi.

Presne takto me to totiz funguje, a docela by me zajimalo, proc by to nekdo chtel deaktivovat, pokud je to ono. Je to mimochodem bajecna a velmi prakticka funkce... Jinou komfortni funkci (vyjma stand. cyklovace) u zadniho sterace nemam.

A prosim, prosim, at nikdo neargumentuje setrenim gumicek na zadnim steraci, to asi u auta za 0.75 Megakoruny neobstoji :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Inak si myslím, že to zotretie zadného okna po zaradení spiatočky nie je blbosť. Na Fabii sa mi to páčilo a nebol problém ani keď som vychádzal z garáže. Teraz to na firemnom aute nemám a vždy si ten stierač zapínam ručne a spomínam na dobré časy, keď som mal Fabiu. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Všiml jsem si, že občas když vypnu motor, tak mi trošku cuknou stěrače, malinko poskočí dolů. Aniž by byly předtím zaplé. Je to normální? Třeba že zajedou do nějaké výchozí polohy, nebo tak něco? Připomínám že to udělá až po vypnutí motoru a myslím že až po vytažení klíčku. Dík za odpo

OII, 1,6 MPI

Editováno: , autor: Fíša
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přečti si návod k obsluze je to normální a je to proto aby se nedeformovaly gumičky(neohýbaly se jen na jednu stranu).Kdybys trochu hledal určitě to tady najdeš.Řešilo se to tu už mnohokrát.

Aha, díky. Náhodou jsem hledal docela dlouho a nic. Ale do návodu jsem nekoukal, to je fakt. Tak teda díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Ahoj,

měl bych dotaz ohledně ostřikovačů a stěračů. Mám celkem novou OII po faceliftu a když ostříknu přední okno, tak se mi rozjedou stěrače a po pár setření přčestanou. U předešlé oktávie (OII před faceliftem) mi po nějaké chvilce stěrače udělaly ještě jedno setření na natečenou vodu. Tady se to však neděje.

Nevíte, co s tím je, mám to někde aktivovat?

Díky za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Teardrop - zamezení dodatečnému setření po ostřiku

Kódování: 09-Centrální elektrika, kódování-07 zvolit RJ WISCHER, zobrazí se kód např. 00063477 od tohoto čísla se odečte 2048, výsledný kód bude (např.) 00061429

zdroj: DOLI

Editováno: , autor: brot1cz
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...k tomu samočinnému dodatečnému stření čelního okna. Myslím si, že je to NĚKDY užitečná funkce, např. v létě za deště. Ovšem v zimě, když třeba svítí slunce a vy si umyjete okno, které velmi rychle uschne, pak je velmi nepříjemné nechat si ho rozmazat. Ke zrušení tohoto dodatečného setření stačí v tomto případě po doběhu normální funkce stěračů, domáčknout páčku stěračů do dolní, odpružené polohy. Stěrače provedou ještě jedno setření, v podstatě bez časpvé prodlevy a je to. Já to takhle dělám již pět let co mám OC II a jsem s tím nadmíru spokojen. Prostě někdy je to faj funkce a někdy naopak.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahojte, takze vcera som bol v servise na garancke po 90k . Hned prve co ma rozculilo bolo to, ze akonahle mam vlastny olej, tak pada Garancia Mobility-priamy rozkaz z MB-nedalo sa s tym nic robit. Doteraz som s tym v tomto servise nemal nikdy problem. Dobra sprava je, ze Dodatocne Komfortne Zotretie stieraca uz vedia vypnut aj na kompjutri v skodovke - je tam na to menu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ahoj pánové.Prosím o radu.Včera jsem jel za mírného deště. Zapnul jsem si stěrače do polohy cyklu a nastavil intenzitu stírání...Problém byl že to někdy stíralo a někdy zase ne.Prostě jak se tomu chtělo...Napadlo mě že do toho nějakým způsobem zasahuje dešťový senzor...Doma jsem tedy nelenil a podíval se do manuálu. Tam je napsáno toto:

Stírání v intervalech

– Zatlačte páčku nahoru do pevné polohy 1 .

– Spínačem A nastavte požadovaný interval mezi jednotlivým stíráním

skla.

Snímač deště*

– Zatlačte páčku do polohy 1 .

– Pomocí spínače A můžete individuálně nastavit citlivost snímače.

Má otázka zní není to nějaké divné???? Když dám polohu 1,tak mám cyklus a zároveň to ovlivňuje senzor deště???? Můžete mi to někdo vysvětlit??? Jsem s toho jelen,protože tak jsem to měl nastaveno a opravdu to stíralo jak se chtělo,nejelo to v intervalech jak jsem chtěl,ale setřelo to až když okno bylo mokré...Na co je tedy cyklovač??

Děkuji a omlouvám se za krkolomné podání,ale nevím jak to lépe popsat.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky.

Chci se ještě zeptat jestli nevíte jak je dešťový senzor citlivý?, S čeho to jako ten senzor vypočítá??, To jako počítá kapky deště a podle nastavené citlivosti potom stírá nebo jak to funguje???? Vím že to je asi trochu mimo,ale zajímalo by mě to...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...