Cechland Posted March 28, 2011 Share Posted March 28, 2011 Začal jsem se zajímat o tuhle alternativu. Volkwagen snad tuhle možnost u nějakého modelu nabízí a nejen on.. Snad dokonce i Škoda v některých zemích (někde jsem to vyčetl). Na můj přímý dotaz jsem od nich dostal podivnou odpověď, jako kdyby si to pletli s LPG (propan butan)... tak nevím zda jsou u škodovky v tomle směru možná nějaká očekávání. Líbilo by se mi doma nafoukat nádrž a vyrazit. Těším se na nějakou odpověď... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sumeragi Subaru Posted March 29, 2011 Share Posted March 29, 2011 No co mám informace..tak škodovka skutečně auta přímo z výroby na CNG dělá.. nicméně to není zas tak jednoduché.. jednak je tam daleko menší dojezd..udává se cca 250km a jednak je problém infraskturura doplňovacích stanic. pokud by sis chtěl plnit doma.. musel bys mít kompesor a všechny možné certifikáty ohledně bezpečnosti..tak nevím no.. každopádně to je velice pěkná varianta..ale ropná lobby to ještě dlouho nepustí k veslu.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cechland Posted March 29, 2011 Author Share Posted March 29, 2011 Dík za reakci. VW dělá CNG v Touranu a Pasatu... plničku bych měl daleko asi jako k jiné čerpačce... no ten kompresor je asi drahej snad 100 000 ?? prej to má jít ale dolů. No českej člověk je děsně šikovnej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts