Přejít na obsah

Vrzani spojky


pajko

Doporučené příspěvky

Libero diky...len kurwafix pozeram ze tam moze vrzgat viac veci. Valec o pedal, potom ta 5-asi daka pruzina. aj ten valcek v pedali moze...

Nevies mi prosim ta poradit ci sa da pedal normalne rozobrat z kabiny alebo treba vybrat polku auta a vytiahnut ho cez motorovy priestor?

Diky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ak ti stačí vybrať pedál tak to rozoberieš v pohode z kabíny. Dáš dolu plast na spodku palubky, potom je hore nad pedálom taký drôt asi priemeru 6 mm ktorý je uchytený hore dvoma šróbmi. Dá sa to aj bez jeho demontáže, ale pri skladaní trochu zavadzia.

Potom na pedály zboku odistíš úchyt ktorý drží brzdový valec - na liberovom obrázku pozícia č. 9.  Ďalej vyberieš skrutku č.9 a vyberieš pedál. Horšie je so skladaním kvôli pružine č. 5. Lepšie sa to robí dvom - jeden stláča pedál a druhý dáva späť skrutku

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

9 je v pohode, lebo to je cca v pólke výšky pedálu. Hlavne mu dopraj z hora lebo tá 9-ina sa skladá z dvoch častí vertikálne oddelených a takto pekne zatečie aj medzi ne. S 5-kou je to trochu horšie lebo držiak pedálu 3 je po bokoch uzavrený, ale s trochou snahy a hadičkou by to šlo

Editováno: , autor: zelo7
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zdravím, měl jsem totožný problém, co tu popisuje Pajko a problém tkví v osebe vrzajících "klubových" plastech u vracející pružiny. Možná i dalších takových patentech v onom mechanismu. Celé jsem to rozebral, šlo to celkem pěkně. Pak veškeré tyhle namáhané části multispray (vesměs pro odstranění té zaschlé vazelíny) a potom jsem jen promázl novou vazelínou. Problém zřejmě vyřešen do dalšího uschnutí. Jdu to projet bez vrzání:-)

Editováno: , autor: Asterisk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...

Chlapi podarilo sa mi to aspon docasne vyriesit. Lahol som si k pedálom  do dost neprirodzenej polohy. Zobral som WD a vsade kde sa pedal nejakym spôsobom hybe a tru sa dva materialy som strekol. Taktiez som strekol aj na daku pruzinku ktoru som tam videl. Snazil som sa wd streknut iba fakt tam kde som si myslel ze to vrzga, nestriekal som to tam halabala. spociatku vrzgalo, postupne menej a menej az sa vrzganie stratilo uplne - asi si wd naslo cestu vsade.

Dik vsetkym za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tím WDčkem si to podle mě jen částečně oddálil. Podařilo se ti zřejmě odbourat ty zaschlé pozůstatky vazelíny v plastových částech, kde to o sebe nejvíce vrže. Rozebrat to není těžké a je to lepší v tom, že to perfektně vyčistíš všude a samozřejmě opětovně namažeš tyhle pasáže vazelínou. Je to jen odšroubování jednoho dlouhého šroubu úplně nahoře pedálu a na středu pedálu, jak je to plastové táhlo do motoru, tak odcvaknutí 2 plastových zobáčků po boku ze zadní strany.

 

Udělal jsem to takhle, jak jsem psal můj příspěvek zde na fóru a od té doby jsem s tím neměl ani jeden vrz =D Stejně to ale asi bude chtít dělat víckrát tenhle postup. Pomalu bych to dělal snad s výměnou oleje (to namazání vazelínou) :-)

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj bezprostředně předcházející příspěvek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...