Přejít na obsah

senzory nárazu a chladiče


pemat

Doporučené příspěvky

Zdravím, mám búraného roomstera 2008 1.9 tdi, airbagy sú strelené už ich mám aj riadiacu ešte neviem kde sa nachádza tá riadiaca, nebude tam pri spolujazdcovom airbagu? Motor je zablokovaný ani štartér sa nezapne sú tam nejaké senzory ktoré treba vymeniť a kde sa nachádzajú? Je vytecená chladiaca zmes a diera v olejovej vani ale iba malá to pôjde zavarit v pohode. Je možné že toto blokuje motor alebo to budú nejaké nárazove senzory? Chladiče obidva zničené, nebudú fábkové pasovat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U Roomstera je celý předek až po přední sloupky karosérie identický s FII, takže jak karosářské, tak i motorové a podvozkové díly jsou u stejných motorizaci SHODNÉ - včetně elektroniky, klimy atd. Je to i v Etce - ty díly mají stejný kód. Je potřeba jen dodržet shodnost typu motoru a rozlišit od sebe modely "před face" a "po face", tedy modelové ročníky do 09 včetně (opravte mne někdo pokud to bylo dřív) a ročníky pozdější.

K tomu nestartování - myslím, že budeš muset udělat reset flash paměti ŘJ motoru, protože v momentě, kdy snímače zrychlení v ŘJ airbagů dají povel k odpálení pyrotechniky (předpínače + airbagy) jde také do ŘJ motoru povel k nouzovému vypnutí motoru - aby při nárazu něco náhodou nechytlo plamenem. Bez VAGu to určitě nepůjde...

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

zdravim vsetkych, som nestihol pozriet a mam tu kopec odpovedi :)

motor startuje, bol to posunuty starter, po naraze sa trosku posunul a ked som potocil klucom starter urobil taky namahavy zvuk a uz som vedel... som ho potiahol naspat a motor potom naskocil bez problemu, a odvtedy v pohode. Takze nemozem naisto povedat ci riadiaca nieco blokla...

mam aj druhu riadiacu jednotku airbagov a co citam fora tak vacsina ludi odporuca novu jednotku a potom ju naprogramovat na auto... je to mozne s vagom alebo nieco viac? co som skusal tak zmazat chyby na airbag jednotke ale bezvysledne a tie vecicky co sa daju kupit na resetenutie airbagov ze vraj mozu sposobit cokovek po strelenie bagov v nevhodnej chvili...atd.

nacital som aj motor mi tam nieco vyhodilo - 18027 - Glow Plug Relay (J52): Open or Short to Ground ale nebol zapojeny chladic, servo atd... tak dufam ze to bude to. sa naskor sustredim na airbagy a potom na ostatne.

kazdopadne som si sam zistil a potesil sa, ze tie casti su rovnake a uz mam takmer vsetko objednane ako chladic, kondenzer, vent je z fabky 1.2, spodne ramena obidve vymenene. posledna cast ma caka naraznik, tak dufam do mesiaca bude auto na "nohach". dufam ze bude roomy dobra zmena po 10r fabii :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...