Přejít na obsah

Cukanie motora na volnobehu (1.9 TDi 77kw)


kubasta

Doporučené příspěvky

Ahoj . Mám takovej dotaz. Nevíte někdo jestli nevyšla nějaká aktualizace softu na motor BXE r.v 7/08? Jde mi o to ,že jsem byl dneska v servisu se objednat na garančku a při té příležitosti jsem nahlásil ,že na volnoběh občas lehce poškubává motor-je to cítit v sedačce. Řekli že se podívají na aktualizace.jestli to není tím. Jenže dneska přijel kamarád se pochlubit novou OII FL tak jsem ji projel a všiml sem si jedné věci. Rozjezd s jeho autem je krásně semetovej a i při nechtěném podtočení motor nezatluče což se o mojí OII nedá říct. Rozjezd lehce kobercoví a při (podotýkám) nechtěnému podtočení motor zatluče. To podtočení myslím 1100-1200 ot. Bohužel občas se to stane tím chci říct že nejsem s těch kdo motor dusí. Tak se ptám nemohl by to být nakonec setrvák. Na garančku jedu za měsíc tak chytám rozumy . najeto 27000 km. díky za odpovědi. 1.9 tdi 77kw

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

opravdu těžko říct, pokud by byl setrvák nějak načatý. Mohl by být vadný vstřik nebo konektor u vstřiku, co vím, tak u BXE bylo několik opravných verzí SW, zkus, co ti s tím udělají na garančce, pokud se tě bude týkat přehrání. Jediné, co se mě týká je oprava dlouhého teplého startu, zatím se to moc neprojevuje, tak to neřeším

EDIT 4x4 má jinou spojku

Editováno: , autor: rolbař
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrá trochu jsi mě uklidnil že jsou nějaké verze softu tak snad na muj něco bude a pomuže.na auto mám ještě 2 roky záruky tak se uklidňuju že je ještě čas na odhalení. Jinak v servisu jsou docela ochotní a co jsem slyšel tak i docela schopný a ochotný řešit problémy. Už jsem tam reklamoval čalounění a bez sebemenších problému. Tak snad. Jinak díky za ochotu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Nazdar pani ,

mam otazku ,(aj ked viem ze taka tema uz bola zalozena, ale tam som pisal a nik neodpisal ) kupil som O2 2007 1.9TDi 77kw, a v neutrala mi to jemne sem tam cukne(zavybruje) v motore, nevyda ziaden zvuk(ziadne cinknutie) a je to fakt take jemne , robilo mi to sem tam aj pri predoslom aute a to bol benzin 2.0FSI, neviem ci je to normalne , alebo sa mam niecoho obavat. Dik za kazdy postreh

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednoduse a strucne to vubec setrvanikem nemusi byt. Resil jsem stejny problem. Jelikoz mi setrvacnik i cvakal, nechal jsem ho vymenit. Cvakani zmizelo, ale pocukavani ne. Na diagnostice byla videt velka odchylka od vstrikovaneho mnozstvi na 4. valci. Nechal jsem tedy vymenit vstrik na 4. valci za novy a cukani temer zmizelo. Sem tam se auto treba na semaforech mirne zaklepe, ale je to opravdu nepatrne. Nejspis by pomohla vymena i ostatnich vstriku, ale jelikož jsou odchylky minimalni, resit to nebudu. Obcas pomuze i oprava elektroinstalace u vstriku, ale to byva i chyba na diagnostice. Takze zdaleka ne vsechno je zpusobeno setrvacnikem. Opravdu rada nad zlato :smich::smich: :smich:

Editováno: , autor: tomina
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 4 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 4 měsíce později...

Ahoj chlapi,

potřebuju poradit. Ohřáté auto na volnoběh cuká. Vždycky jakoby zavibruje, ale otáčky nekolísají. Už to pozoruju delší dobu, ale teď se na to vyloženě soustředím. Mám to asi tři týdny a diagnostika nic neukázala. Strašně mě to točí a každé zastavení na červenou nadávam. 1,9 TDI PD, rok 2008 a 105000 najeto. Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě dělá to samé, není to až tak strašné ale taky při jízdě se mi při 1800-2000 otáček rozvibruji plasty okolo rádia, když na to pořádně šlápnu. Dělá to dvouhmotý setrvačník, pomalu se odporoučí pod kytky, zatím je to snesitelné, tak jezdim, nechce se mi měnit za patnáct nový :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ani nevím na kolik to vyšlo, protože k tomu mám na rok nějakou záruku a platil jsem pouze 20% ceny dílu, což bylo asi 320 (dle toho snímač stojí cca 1600 a práce nevím). Jenže stějně to nepomohlo a cuká to stejně, ale vykoumal jsem, že když to pořádně projedu a nebo po delší cestě se ten chod na volnoběh výrazně uklidní. Takže jsem řekl hovno a odvezl jsem jim to tam zpět a objednali mě. Ve středu to tam vezu, tak pak dám zase vedět, jak jsem dopadl, ale vyhrožujou, že teď už to musí být setrvákem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...