Přejít na obsah

Nové rádio do Felicie


Stene

Doporučené příspěvky

Dobrý den, ahoj..

Sháním nové rádio do naší nezničitelné felicie. V autech se nevyznám a v elektrice už vůbec ne. Proto žádám Vás, odborníky, zda by jste mi nepomohli vyhledat rádio, které mi v našem stroji bude fungovat. Vůbec nevím, jestli jsou u rádiíí různé patice, zapojení a jiné kravinky. Pokud budete potřebovat něco vědět, ptejte se! Rád odpovím.

Budu vděčný za každou odpověď.. Děkuji mockrát a omlouvám se za hloupý dotaz, ale moje zaměření je trochu jiné než na auta.

S pozdravem, Kittler

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud máš ve Felicii nějaké neoriginál rádio tak můžeš koupit v podstatě jakékoliv, které tam popásne tzn. standartní velikost jako tam máš teď (je to normalizovaný) pak sou na trhu rádia formátu 2 din a ty jsou navýšku jako dvě klasický rádia na sobě zpravidla maj velkej displej na filmy atd. ale to bys tam musel vyndat přihrádku abys to tam vecpal takže v podstatě jakékoliv ideálně se vstupem na USB 4x50 W s konektorem si lámat hlavu nemusíš pokud tam máš teď neoriginál jen vycvakneš starý a nacvakneš nový (konektor je v balení u rádia) doporučuju rádio značky Alpine, popř. Sony,Lg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu přehlednosti by neškodilo:

Starší rádia mají na výšku cca 5cm, označují se jako "1DIN" - a nejčastější připojení do auta je sdruženým konektorem, který se označuje ISO - má 2 části, jedna je napájecí, druhá reproduktorová. Dělají se jak oddělené, tak spojené varianty, všecky jsou vzájemně kompatibilní. Koupí jakéhokoliv jiného nového to staré jednoduše nahradíš. Prostě jen vytáhneš staré rádio z palubovky, ve které zůstane "šuplík", do kterého někdy pasuje, jindy nepasuje i to nové. Pokud rádio nemá ISO konektor přímo na zadním panelu ani na kabelovém svazku, je v balení přechodka mezi rádio a běžný ISO konektor. V balení nového rádia by měl být i k němu příslušný plechový výlisek, který se (pokud starý nepasuje) namontuje místo starého do díry v palubní desce - jednoduše, vyhnutím plechových zobáčků. Felicie už byly z výroby standartně vybavené ISO konektorem, takže nové rádio jen připojíš na instalaci v autě. V případě "nepasování" anténního konektoru (ISO//DIN//Fakra) je potřeba dokoupit přechodku - dostupné v obchodech s autoelektronikou a podobným příslušenstvím. U starších verzí aut může být i problém s napájením anténního zesilovače - pokud má anténa napájení po anténním kabelu, je potřeba dokoupit i napájecí adaptér = výhybku. Anténa s napájením po zvláštním vodiči by už měla mít napájení připojené na ISO.

Jediný problém může nastat v momentě, kdy bude rádio po vytažení klíče ze zapalování "zapomínat" nastavení a naladěné stanice - pak se musí (bývá to uvedené i v návodu nebo to dokonce je i umožněno připravenou úpravou kabeláže rádia) přehodit mezi sebou kabely na pozicích napájení pamětí a koncových stupňů - čísla pinů z hlavy nevím, ale vždycky jde o červený a žlutý kabel na ISO konektoru. Škodovka (nevím proč) totiž používá opačnou kombinaci těchto napájecích vodičů než většina zbytku světa.

O rádiích s výškou "2DIN" nemá v případě Felicie příliš velký smysl mluvit, protože pokud si někdo neudělal individuální vestavbu rádia s videodisplejem a případně integrovanou navigací, ve Felicii se s nimi nesetkáváme.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 let později...
  • o 1 rok později...
On 8/15/2021 at 5:37 PM, Kakamill said:

Ja mám 2din radio  rámeček jsem použil z bmw e46 a seříznul zbrousil zespoda je udelanej ještě plechovej držák zasuvku jsem přesunul vedle a že tam není popelník nevadí jsem nekuřák :D za me to vypada celkem dobře

IMG20210815153407_00.jpg

zdravim viete povedat konkretnu znacku radia, lebo 2din ich je vela, ja mam feliciu 2 a chcem nieco podobne vymysliet

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...