Přejít na obsah

Room vs kočárek


Doporučené příspěvky

Dobrý den,

s přítelkyní se rozhodujeme jaké autko pořídit. Jelikož plánujeme svatbu, rodinu a děti tak i větší auto. Jinak já jsem byl vždy pro Octavii, ale ROom taky není na škodu.

CHtěl jsem se zeptat zda se tam nějak vejde kočárek, aniž by se musel nějak moc rozkládat. Kočárek máme vybraný tento - http://www.bebecar.cz/detail_stylo_at.html ,

Mohl bych vás poprosit o vaše zkušenosti, popřípadě fotky.

Děkuji.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Většina dnešních kočárků je konstruovaná tak, že po odjištění pojistek po stranách rámu překlopíš madlo "přes boudičku" a tím se ten zkřížený nosný rám na principu rozevření nůžek "posadí na podvozek" - tím doslova poklesne v kolenou a bude vysoký jen asi 80-85cm včetně "boudičky" i bez demontáže koleček. V téhle podobě ho vsuneš do každého kombíku - nejen do Rooma, který bude mít nad takto složeným kočárkem ještě kus místa k dobru. Vezl jsem v Roomu pračku - k obrovskému údivu prodavače naprosto suverénně "na stojáka" a ještě zbylo místo pod stropem, jediný moment kdy jsem ji musel naklopit byl průchod skrz páté dveře - kvůli vyššímu prahu. Myslím si, že pokud si pořídíš Rooma, neproděláš - dá se do něj koupit i "druhá podlaha" do kufru, která jednak vyrovná dno kufru s hranou víka, druhak se pod ni dá schovat "povinná výbava", která se nevejde k rezervě - obzvlášť pokud koupíš Rooma na LPG s nádrží v místě rezervy. I v případě "druhé podlahy" bude na výšku v Roomsteru hodně místa - dá se říct, že výškou se u Roomsteru nahrazuje délka kufru. Fotky s kočárkem bohužel nevedu - když jsem "tlačíval kočárek", jezdil jsem ještě se šádynkou... Jinak Roomster má na zadních sedadlech namontovanou "přípravu pro sedačky se systémem ISO-Fix" - a v případě potřeby se dají zadní sedačky vyjímat i jednotlivě nezávisle na sobě během několika sekund = uděláš z minivanu dodávku na to šup.

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Roomster je dobré řešení a není drahý. Máme dvojčata a kočárek jen sklapnu a dám do kufru. Super je, že kufr je na výšku. S autem zaparkujeme všude. A hlavně bych vypíchl ta velká zadní okna. Děti se mohou dívat a NEBLINKAJÍ. Bratranec má thalii a dítě mu v autě zvrací stále zastavuje(zkrátka je to utrpení pro řidiče i dítě). Ta zadní okna maj fakt něco do sebe. Momentálně je to jediné auto na trhu. Alternativou byl Hyundai Matrix co se týká velikosti zadních oken, ale ten má malý kufr a už se nevyrábí. Takže pokud nemáš averzi na design Roomstra tak ideální auto. Děti budou jezdit rádi na výlety.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska nám přišel kočárek poštou. Šlo ale o sporťák (velikostí něco mezi klasickým kočárkem a golfáčem). Koupili jsme starší, byl složený zabalený v neoriginální krabici a naležato se do kufru R celá krabice vešla úplně v pohodě, ani jsem nemusel nijak hýbat se sedadly.

Ještě budu zkoušet do kufru nacpat kočárek x-lander (což už je více méně klasický kočárek, co do velikosti), ale nepředpokládám problémy.

S kočárky jsme jezdili prozatím v O1 Combi, takže R pro mě bude z hlediska kočárků premiérový, ale R už mě párkrát velikostí kufru mile překvapil.

Navíc mám v kufru síťový program a ten jej opticky zmenšuje, takže jsem taky původně při pohledu na kufr O1 combi a kufr R vzhlížel směrem k dovolené s obavami, ale po zkušenostech už bych do O nešel ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

My máme FII kombíka a jedno 14 měsíční dítko. Kočár bez problému vleze + dalších plno zavazadel. Jezdíme hodně za turistikou a ještě se nestalo, že bychom museli něco nechávat doma. Sice jezdím jak stěhovák, ale kufr zatím bravůrně zvládá pojmout to množství zavazadel. Roomster bude v tomto ohledu určitě ještě lepší, takže bych se toho vůbec nebál. Problém nastává teď když jsme koupili pevnou sedačku do auta (9-18 kg) ve směru jízdy. Prostor na zadních sedadlech se docela omezil - 3 dospělí + ten prcek mají plný komfort jízdy, ale někdy jedeme v obsazení 4 dospěláci a prcek se svým VIP sedadlem a to už jsou ti dva vzadu zmáčknutí jak sardinky :) Teď nás čeká delší dovolená, takže pro jistotu a pohodlí budu kupovat střešní box. Když jsi psal, že uvažuješ mezi octavii - předpokládám kombi a roomsterem, tak bych volil vzhledem k místům na zadních sedadlech raději tu octávii. Protože když by přibyl ještě jeden prcek, tak v mém případě bude muset být sedačka umístěna na druhém zadním sedadle a tím pádem prosotor uprostřed už není vhodný jako sedadlo :/ Nemám zkušenosti, jak by to bylo v roomsteru Kufru bych se nebál, ale spíše posléze toho prostoru vzadu. Já jsem bral fabču z ekonomických důvod, ale pokud bych se jako ty rozmýšlel mezi octavii a roomstrem, tak bych asi volil octavii, větší kufr a větší prostor na zadních sedadlech. Pokud se ti však jedná pouze o to, jestli kočárek převezeš v roomsteru, tak můžeš být klidný, že určitě ano a ještě tam budeš mít spoustu místa pro další věci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vezl jsem v Roomu pračku - k obrovskému údivu prodavače naprosto suverénně "na stojáka" a ještě zbylo místo pod stropem, jediný moment kdy jsem ji musel naklopit byl průchod skrz páté dveře - kvůli vyššímu prahu.

trouba, myčka, varná deska, 220cm sokly a komplet dveře na celou kuchyň - prodavač také čuměl, na začátku, že určitě mám jet na dvakrát :-)

Můžete hodit někdo cca rozměry kočárku? Já abych věděl, jestli by připadal v úvahu Golf..

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bojler - ale tos měl vyndaný zadní sedačky, že? Já tu pračku vezl bez vyndavání, jen jsem je u krámu sklápěl kvůli manipulaci - jeden člověk zezadu, druhý přes sklopenou sedačku zadními bočními dveřmi. Po uložení pračky jsem sedadlo normálně narovnal a jel.

K tomu srovnání Octa vs. Room: nemám k dispozici přesnou šířku prostoru pro sedící vzadu v Octě, ale Room má vzadu 2 "plnohodnotná" sedadla s bezpečnostními pásy kotvenými k sedačce, která jdou podélně posouvat pro získání většího nebo menšího místa pro nohy - adekvátně se mění velikost kufru. Prostřední sedačka je užší, nejde posouvat a její bezpečnostní pás je dělený - na sedačce jsou na obou stranách sedáku "samičky" a samotný popruh s dvojicí "samečků" je umístěn na stropě nad kufrem. Všechna opěradla jsou sklopná směrem dopředu, vznikne přitom opravdu velký kufr vhodný třeba pro přepravu bicyklu nebo většího množství zavazadel. A nakonec to nejlepší - když se prostřední sedačka vyndá, jdou postranní sedadla posunout směrem ke středu auta a vznikne tak prostor téměř jako v limuzíně - nebo lze prostřední sedadlo jen sklopit směrem dopředu a jeho zadní plochu použít jako stolek = existuje i verze výbavy, která ho má přímo tak upravené včetně prolisů pro nápoje atd. Proti takové variabilitě zadního prostoru myslím Octa dosti podstatně zaostává, i když její kufr je delší - je ale zase nižší...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tak, souhlasím s Ekkarem. Variabilita je u R rozhodně lepší než u O.

Navíc pokud jde o O1, tak ohledně místa pro děti vzadu (na nohy) je to hrůza. Kdybych ji neměl jako služební, tak bych ji nekupoval. U O2 je to už prý lepší, tam je vzadu místa více.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak tak, souhlasím s Ekkarem. Variabilita je u R rozhodně lepší než u O.

...

Proč myslíš, že jsem šel při požadavku na auto tuzemské výroby do Rooma a ne do stejně drahé Octy Combi - i když ta Octa byla poněkud starší a ojetější za stejnou cenu...? Protože už jsem předtím měl možnost si do Rooma vlézt a "osahat si" ho - ne na předváděčce, kde přece jen Ti všecko neukážou, protože by mohlo vylézt na světlo něco, co zrovna není velkým plusem, ale u známého souseda, který si Rooma koupil o půl roku dřív... Tím ne zrovna plusem myslím třeba právě to neplnohodnotné prostřední sedadlo vzadu - podle fotek z autosalónů byl původní koncept Roomsteru o dosti podstatný kus mohutnější (pravděpodobně byl koncipován nejen se zadní, ale i s přední nápravou/agregátem z jedničkové Octavie) a měl tím pádem vzadu 3 dost široká sedadla, zatímco do série se musel spokojit se střední sedačkou tak na půl řitě... Ale to je zcela zřetelně udělané na "zásah seshora" - opět a tolikrát opakované "bohužel, škodovky jsou v koncernu druhořadá auta a nesmějí svými užitnými vlastnostmi konkurovat autům s VW na čumáku..."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Co se týče srovnání R s OII,tak je to velký rozdíl v prostoru na zadních sedačkách.Já s výškou 190cm jsem se do OII nevešel s nohama a neměl kam dát kolena.Abych se tam nasoukal já,musel se zmáčknout spolujezdec.V Roomstru cesta do Itálie a naprostá spokojenost.Další věc je dětská sedačka u které se musí posunout sedadlo spolujezdce aby se tam prcek vešel.U Rooma se šoupne zadní sedačka a je klid.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můj fotřík si vloni utrhnul ramenní vazy - co dělal ví jen on a Svatej Václav, od kterýho se tu noc vracel ("osvěžovna u světce"). Ale když ho ve špitále posdrátovali a udělali mu totální plastiku obou ramenních vazů, musel jsem ho odvézt domů já - nikdo v rodině nemá auto, do kterýho by se dalo nastoupit a z něj vystoupit s jednou rukou trčící na dlaze napůl od těla. Sanitku na cestu domů ze špitálu mu pojišťovna samozřejmě nazaplatila.

Byl pro něj nejdřív dopoledne nejmladší brácha s 3dveřovým Cliem lollollol - fotřík se do něj zkusil zkroutit, ale po 10 minutách, během kterejch kurvy a píče lítaly v desetistupech to vzdal a zavolal :help::help::help: druhýho (prostředního) bratříka, se služební Koktou II combi.

Opakovalo se totéž :aggressive::aggressive::aggressive: , jediná poloha, ve které by fotřík musel absolvovat cestu byla velice nedůstojně vleže na zadní sedačce s nohama opřenýma o strop nebo vystrčenýma z okna. :smich::smich::smich: Protože šlo o levou ruku, nemohl sedět ani vepředu - jeho zadlahovaná paprče zasahovala asi tak k řidičově nosu... :smich::smich::smich:

Následoval nesmělej telefonát mně - já byl v rachotě, takže fotřík musel čekat ve špitále až do odpoledne, než jsem mohl dojet. Vyndal jsem prostřední zadní sedadlo, levý zadní opěradlo sklopil tak, aby se o něj dala ruka opřít, fotříka posadil doprava dozadu s "křídlem" vytrčeným do volnýho prostoru, připoutal, volnou sedačku uložil dozadu do kufru a jelo se... Usazení maroda i zpětná konfigurace netrvala pokaždý ani 5 minut. Fotřík spokojen, s výjimkou několika průletů zpíčenejch kurev a zkurvenejch píč při přejíždění neobjetelných děr a výmolů v silnici mu bylo dobře a v pohodě se mohl rozložit... :palec2::palec2::palec2:

Room zkrátka zabodoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý den,prošel jsem celou řadu Škodovek ,ale R se mě z hlediska obestavěného prostoru jeví jako velmi podařený. Ideální auto jak pro rodinu s dětmi, tak pro dědáčkys vnoučaty jak jsem já :) . A ten kočárek se vám tam vleze naprosto bezproblémů.

Já jsem tam vozil X-LANDER a stačilo jenom vyndat zadní plato, překlopit rukojeť a složit boudu-otázka 30ti vteřin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem zrovna taky zkoušel X-Lander do R a přišel jsem ještě na jinou konfiguraci (ono je jich jistě více než dvě), trošku složitější, ale zase zbyde více na jiná zavazadla.

Složil jsem podvozek, odepnul zadní kolečka, obojí složil do kufru, plato hodil na ty nižší šprušle a na plato nahodil korbičku.

Taky možnost. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O velikonocích jsme vyrazili do Jeseníků přímo na Rejvíz a vzhledem k tomu, že jsme vyjížděli v pátek a přijeli až v pondělí bylo třeba se kvalitně sbalit. Máme 14 měsíčního prcka, takže věcí bylo až nad hlavu. Přikládám foto kufru ještě před vybalením. Mám FII combi a do kufru jsem pro představu naložil: kočárek (sporťák) V-travel, cestovní postylku + cestovní matraci, oblečení a hračky pro malého a další nezbytné předměty. Jediné, co jsem tam už nenarval byla autolednička a tu jsem měl na podlaze vedle sebe (manželka sedí vzadu s prckem). Pro ilustraci jsem přiložil foto:)Takže "kočárek v roomu" musí být naprosto bezproblémová záležitost:)

post-38130-0-59578800-1303796480_thumb.j

Editováno: , autor: martius
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

...Myslím si, že pokud si pořídíš Rooma, neproděláš - dá se do něj koupit i "druhá podlaha" do kufru, která jednak vyrovná dno kufru s hranou víka, druhak se pod ni dá schovat "povinná výbava", která se nevejde k rezervě - obzvlášť pokud koupíš Rooma na LPG s nádrží v místě rezervy. I v případě "druhé podlahy" bude na výšku v Roomsteru hodně místa - dá se říct, že výškou se u Roomsteru nahrazuje délka kufru.....

ahoj, prosim te mohl by jsi mi dat link na tu druhou podlahu roomstera? dekuji mnohokrat.

Nemůžu, neuložil jsem si kde jsem to zahlídnul - ale bylo to na nějakém webu, kam jsem se proklikal odsud.

Tak jsem po víc jak měsíci prohlížel znovu materiály, které jsem si přinesl ze Dne otevřených dveří ve Škodovce 16. dubna t.r. a zjistil jsem, že dvojitá podlaha do kufru Rooma se dá koupit přímo jako značkové příslušenství - důkaz je na obrázku včetně objednacího čísla... Bohužel ceník tam není.

Sorry za "kvalitu", je to naskenovaná fotka z tištěného katalogu příslušenství a v originále má tak 5x7cm....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Někde jsem četl že při vyndání zadních sedaček z Romstera a sklopení opěradla spolujezdce vznikne velmi dlouhá plocha pro převoz dlouhých předmětů, nemůžete to někdo vyfotit docela by mě to zájímalo jak to vypadá a jestli by tam šlo nouzově přespat, jde takhle sklopit i opěradlo řidiče?

Editováno: , autor: fabiahtp
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...

Ahoj

 

oživil bych toto téma, doufam, že někdo zareaguje.

 

Potřeboval bych prověřit, jestli mi vleze do kufru Roomstra kočárek. Byl by mi někdo ochotný podle dodaných rozměrů toto poměřit (poměřim večer)? Budou to v podstatě 3 rozměry .

 

díky za ochotu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...