Přejít na obsah

Ovládání radia pod volantek


MichalJ

Doporučené příspěvky

Obacam se ze ne... Na Fabii není multifunkcni volant a tak to budes muset vyresit infra d.o. na volant a nebo ovladat klasicky. Ja ted resim obdobny problem. Chci vymenit Symphony za jiné radio, ale podminkou je aby mělo d.o. na volant - sony bohuzel ma jen joystick nebo infra, ale jen ve forme karticky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeff: Presne takove se mi libi... mam vyhlidnuteho PIoneera DEH_4800 a urcite bych ho k tomu dokoupil... ;)

Martinoslav: joystick je asi 12 cm vysoky a zakladna je cca 5x5 cm, takze pomerne dost veliky... Ovladat to celkem jde, ale musis ho dat na levou stranu, protoze vpravo je spinacka a tam to rozumne umistit nejde... Resil jsem to obdobne na felicii a nakonec k nakupu toho ovladace nedoslo, prave z toho duvodu, ze to nebylo kam umistit... no a dalsi vec, levou rukou jsem ho proste neumel ovladat - zkousel jsem to u kamose... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kam by ste takove ovladace na volant dali? Osobne si matne vybavuji, ze volant je 4ramenny...mezi temi blizsimi rameny neni prilis mista, navic tam mate mit ruce, ktere maji"pevne nikoliv krecovite svirat volant" cca v poloze tri ctvrte na tri (14:45). a davat to nahoru nebo dolu, se mi zda,ze se to mine ucinkem. Bude to nakrivo nebo obracene. dalkovi ovladac ve forme karty je sice akcni,ale narocnost manipulace je podle meho neodborneho pohledu jeste narocnejsi nes smatrat na radio. ten joystick je podle mne nejlepsi volba. A jeho umisteni vedle radicky je z me skusenosti, ve vypujcenem aute, taky. Vse je ale vec nazoru. Verim ze kdyz vam vyhovuje jakykoliv zpusob je to i bezpecne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten ovladač na volant od Pioneera sem měl ve Fáčku-a tam makal suprově.Chtěl sem ho dát do Feldy,ale modernější(4ram.)volant mi to nedovolil-šlo to blbě ovládat, no a ve Fabii na to budu asi muset zapomenout :-( -ale jinak je to "vajíčko" supr věc-nikdo ho neukradne,pokud ho tam člověk nezapomene ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...
  • o 1 rok později...

Zdravim vsechny,

mel jsem 3 roky Opel Astra s ovladanim radia pod volantem a docela dost jsem si na to zvykl. Pred 2 dny jsem koupil Fabku 1.4Mpi, r.v. 2002, orig. radio bez multifunkcniho volantu a uz mi docela dost chybi. Docetl jsem se tady, ze se MF volant do Fabie nedala. Bylo by mozny tohle reseni? V moji fabce je docela po smrti volant (byvalej majitel v ni jezdil s mastnyma rukama nebo co a volant je totalne rozezranej) takze uvazuji o celym novym volantu. Otazka zni: je mozny pichnout do Fabie volant treba z toho Opla nebo z jinyho auta, kde se MF volant bezne dela? Ma orig.radio vubec vystup na DO? Co Airbag, fungoval by?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak to je skor na viac temat.airbag ti nikto nezaruci ze zafunguje vtedy kedy ma. ide o to aky bude mat odpor plus prestikanie koncoviek.

zaroven by bolo treba zistit ake data alebo impulzy zasiela vybrany multifunkcny volant.

a potom najst radio co ich spracuje. predstavujes si to velmi jednoducho.

vymenit volant nie je problem.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi najschodnejšia cesta by bolo použiť multivolant z O1 a k nemu rádio z O1 - trebárs Symphony s CD. Ale neviem, aká je tam prídavná elektronika, je kľudne možné, že tam je nejaká RJ multivolantu. Alebo je ovládanie priamo nadrátované na rádio?

Edit: Takže áno, je tam RJ pre multifuknčný volant, ovládajúca tempomat a rádio...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...