Přejít na obsah

Zapojení neoriginálního rádia do octavia 2


Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...

Zdravím, mám taky jeden dotaz. Nedávno jsem koupil O II před face r.v. 2004 a měl jsem tam neorigo 1DIN autorádio. Koupil jsem tedy klasiku autorádio STREAM. Když jsem ale přijel do servisu a chtěl rádia vyměnit řekli mi že tam nemám možnost zapojení na Stream, že potřebuju CAN-Bus simulátor a to tento: http://stualarm.cz/produkt/cbs01-simulator-can-bus-signalu-pro-navigace-vw/

Chtěl bych se tedy zeptat jestli neexistuje nějaké jiné levnější řešení abych mohl používát základní autorádio primárně určeené do OII

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že by si asi redukce všimli ne? Bylo mi od nich řečeno že s největší pravděpodoností bylo auto dělané na objednávku a 1. majitel si přál pouze přípravu pro rádio. A než jsem auto kupoval nechal jsem si vyjet kompletní servisní historii a v té bylo že minulý rok bylo auto vykradeno a kromě montáže rádia tam je: Oprava elektroinstalace rádia. Tak nevím co si o tom myslet. Každopádně mě to dost štve abych zaplatil téměř čtverku abych si tam měl dát obyč. rádio stream. A pokud to někdo předělal dalo by se to předělat zpět nebo příjde levnější koupit ten can-bus simulátor?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Dobrý den,chtěl bych zapojit neorigo rádio do octávie2 r.v.2005 stejným způsobem a měl bych dotaz jaký použít převodník can-bus jestli :(cbus uni) nebo (cbus slim) jde mi o to jestli cbus uni co jste použil půjde použít na mojí octu z roku 2005? Všude jsem se dočetl že cbus uni je pro octávii 2007 a víše.Proto prosím a předem děkuji za radu jaký použít.

Editováno: , autor: pitrs77
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...

Zdravím všechny a prosím o radu.

 

Koupil jsem OII FL. V autě bylo autorádio Melody, které mě zrovna neuspokojovalo. Koupil jsem radio KENWOOD DDX5025BT. Pomocí zakoupených redukcí FAKRA ISO a anténního napájení FAKRA DIN jsem vše propojil a rádio šlape.

 

Jenom jeden problém - když vytáhnu klíček, rádio se nevypne, což původní radio dělalo.

 

Prosím o radu co s tím....

 

P.S. Nejsem profík, takže prosím o radu pro laiky... díky

 
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zrejme bude treba taketo nieco: http://autohifi.vzdy.sk/stualarm-52canke

Skus sa opytat na tej stranke, oni su priamy dodavatel znacky Kenwood pre SK a CZ. Mozno budu vediet poradit, resp. to mozu prekonzultovat rovno s vyrobcom.

Tiez som nad tym pred casom rozmyslal, lebo mam DNX5210BT a mam ho napojene na priamo, cize tak isto sa nevypina po vytiahnuti kluciku.

No pre cenu som od toho upustil, ved aj tak ked odchadzam z auta, tak cely panel vyberam, jedine v garazi ho nechavam v radiu.

Viac zial neporadim.

 

//edit: teraz som tam cital otazky a je tam toto:

 

23.3.2009, 14:31:53 maťo

Zdravím mám otázku ohľadne zapojenia rádia do touarega 2005.Dá sa týmto výrobkom vyriešiť kontakt od spínacej skrinky ? potrebujem len aby mi zapínalo rádio keď vložím kľúčik,bez otočenia ,a naopak ked vytiahnem kľúčik aby ho vyplo?
24.3.2009, 09:09:13 Jaroslav Knirsch
Nie, je to na uplne iny ucel. To co pozadujete, je len v zapojeni ISO konektora. Napajanie autoradia z baterie vam ide cez spinaciu skrinku. Potrebujete iba to upravit aby islo napajanie priamo z baterie.
Editováno: , autor: Kyselinka
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jenom bych ještě dodal, že nemám ovládání radia pod volantem. No příjde mi dát 2.500,-- za to, aby se mi vypínalo rádio přes klíček, že je trošku moc.....

 

asi spíše kouknu, jestli by se nedalo něco vytáhnout od pojistek....

 

- radio je bohužel 2-DIN bez odjimatelného panelu, takže tato varianta také nepřichází v ůvahu.....

 

- nepotřebuju, aby se dalo radio zapnout bez klíčku, tak jak to umí originál, jde mi jenom o vypínaní a zapínání s klíčkem.....

 

- když vezmu měřák, tak s vyndaným klíčkem je na obou plusových přívodech k rádiu stále napětí......

Editováno: , autor: Honzulda01
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...

zdravim vsetkych.

kamos si vymenil stream za 2din radio(cina).montoval mu ho clovek co mu ho aj predal.no po par dnoch mu to vycucalo uplne 7rocnu baterku.

tak sme skusali kolko berie aj ked je vypnute a ukazuje 2A,po vypojeni nejakych 0.2A.

problem je v tom ze nefunguje zrejme ta krabicka na CANBUS spravne lebo dodana k radiu je.radio sa teda po vytiahnuti kluca nevypne samo ale musi manualne tlacitkom.neviem ale na ISO konektore z radia su vyvedene 2 kable-zeleny a zelen/cierny (parking a reverse)  do ISO konektoru v aute a idu na CAN kable(oranz.a oranz/hned.)

chce vyriesit hlavne tu spotrebu prudu.

alternativ je asi viac.ale hlavne by ma zaujimalo ci by niekto vedel co z tej canbus krabicky co ma viest a kam.

ci je mozne prekodovat napr.gatteway ze je tam radio bez infotaimentu.-aby tam bol klasicky jeden + spinany cez spinacku

...momentalne som mu navrhol teda ako tu niekde na fore bolo spominane natiahnut + zo spinacky .

prikladam aj foto kabelaze.

http://2_DINkonektory.jpg

vdaka za reakcie.

Editováno: , autor: romankamenek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...
  • o 2 týdny později...

Ahoj, možná to sem uplně nepatří, ale nechci zakládat nový téma. Montoval jsem k origo rádiu HF parrot bez přechodky pro škodovku. Mám ale jeden problém. Všechno běhá jak má, ale Parrot mi neběží souběžně s rádiem. Prostě se mi hned po vypnutí motoru vypne HF. A já bych potřeboval, aby mi běhalo dokud nevytáhnu klíček. A teď ta otázka, kde vzít + který se odpojí po vytáhnutí klíčku?  Díky všem za odpovědi. Na konektoru od rádia jsem ho nenašel.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...