Přejít na obsah

Stěrače


My98

Doporučené příspěvky

Když mrzlo tak se mi stalo, že přední stěrače vubec nešli. Pak se rozběhli, ale jsou hlučné a při stírání v horní poloze jakoby cuknou (trhnou se). Nestalo se to už někomu? Myslíte, že je přidřenej mechanizmus nebo motorek. Dá se motorek rozdělat a promazat? Prosím o radu co zkontrolovat nebo promazat díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím co máš za auto,předpokládím že O1 Tam se zadírá často mechanizmus. Je to komplet i s motorkem. Musí se to nahřát,rozebrat,vyčistit,promazat,složit a namontovat. Pak to chodí jak víno. Někomu to ale praskne a musí se to celý vyměnit. Pak to je +- 3 tis kč

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

V zimě bezramínkové stěrače vlivem nízké teploty ztrácí pružnost, takže čím novější stěrače na zimu, tím lépe. Mám víc než 2 roky Valeo Silencio XTRM - kvalita totožná se stěrači Bosch. V zimě nad 110 km/h a < -8°C při takovém drobném sněžení a ostřikovačích to nebylo ono, tak jsem je chtěl vyměnit i vzhledem k tomu, že jsem je občas nechal lítat po silnějším ledu na skle... ale teď jak je teplo už zase vše ok.

Editováno: , autor: :Petr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Spíš bych řekl že je mnohem jednodušší koupit novej, já vím, taky rád opravuju, ale jetej motorek předních stěračů do OII se dá na aukru nebo někde sehnat za pár stovek, viděl jsem i za 400,-. Netuším jestli se ale vůbec dá rozebírat, u zadního to nejde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Zdarec.

Sice jsem dával dotaz do jiného vlákna, ale to se tváří mrtvě...

Asi se zeptám hloupě, ale v autorizovaném servise mi řekli, že origo stěrače na O2 nemají sundavací koncovky (jsou údajně přilepené) a tím pádem nelze vyměnit jen gumičky. Mně se to ale nezdá, protože se koncovky, když za ně zaberu, mírně pohnou. Prý bych musel koupit stěrače na VW Golf V, ty že jsou výměnné.

Je to pravda nebo se vyměnit dají vždy. Zničí se při tom ta koncovka nebo ne? Jinak náhradní gumičky na Golf V mi v autorizáku nabízeli asi za 180 Kč/ks.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím, měl jsem také zatuhlé čepy mechanismu až to došlo tak daleko, že se to komplet rozlomilo, nyní jsem koupil komplet včetně motoru a nemůžu do ani za nic dát na své místo, je na to nějakej fígl, nebo se dá půlka odmontovat, nasadit část a pak zbytek? Prosím o radu, jsem z toho zoufalej (je to jako ježek v kleci). Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dá sa to tam dostať komplet,len treba nájsť tú vhodnú polohu...snažím sa to zložiť (lepšie napísané naštelovať) tak,aby to pri zakladaní do auta bol ten náhon,akoby v nulovej (počiatočnej) polohe...dúfam,že si ma trošku pochopil,ako to myslím..

pre názornosť tu prikladám 2 prílohy....

NIE!! post-62595-0-37158700-1350937065_thumb.j

ÁNO!! post-62595-0-86485100-1350937077_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkoušel jsem to minimálně hodinu natočený na každou stranu, plechu pod sklem má výstupek a přes než prostě motor neprocpu, nechtěl jsem do toho taky moc tlačit. Začínal jsem pravou stranou až na doraz pod sklo, ale nic prostě motor a černej plast s elektronikou ani za mák.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Ty gumičky na výměnu jsou včetně těch koncovek, protože ta původní praskne. Je potřeba podle těch nových koncovek zvolit správnou stranu stěrače. Pokud to rozděláš na špatné straně tak to nepasuje. Jedině tam nalepit natvrdo tu zničenou. - 1K0 955 429 B gumička stěrače cca 150 Kč jen ve VW Dealer - Škoda tento díl vůbec nemá.

Editováno: , autor: mojinmojjin
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

než se drbat s nějákejma gumičkama, tak měním celé stěrače. A beru zásadně Bosch Aerotwin. Pro mě je důležité vidět ven!

Zkoušel jsem i ty EVO (mám ještě spolujezdcovu stranu v garáži ve skříni), ale při silnějším dešti a větší rychlosti stěračů vynechávaly (prohnuly se). Od té doby mi nic takového na auto už nesmí!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...