Přejít na obsah

Příprava na tažné zařízení


Bert

Doporučené příspěvky

Může mi prosím někdo objasnit, co obnáší uvedená příprava pro tažné zařízení u nového vozu ? Není mi jasné, o co vlastně jde, když udávaná cena je tuším 5000Kč a bez přípravy je možno pořídit neorigo tažné zařízení i s montáží kolem 6000 Kč.

Má tedy cenu si nechat tuto přípravu nechat dělat ? A o co vlastně jde ? - Děkuji

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za reakci. A myslíte si tedy , že má smysl si nechávat tuto přípravu dělat, když budu používat jen občas přívěsný vozík ? Nepotřebuji tedy 13ti pólovou zásuvku a případné doplňkové funkce. A v případě zabudované přípravy - dá se již závěs namontovat svépomoci nebo to musí opět dělat servis ?

Jde mi samozřejmě o koncovou cenu. Právě jde mi o to , co je v mém případě výhodnější. Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud planujes tahat vozik, budes muset nejakou jednotku, at uz origo nebo neorigo, do auta dodelat. Neni jina moznost jak svetla zapojit tak aby BCM auta neprotestovala a nesvitila chyba zarovek. Nicmene vrele doporucuji originalni jednotku. Da se dodelat i pozdeji - originalni jednotka s kabelazi se da poridit za cca 1800 korun, ale je potreba rozebrat plasty prahu a protahnout kabely do pristrojovky a nakodovat gateway. Pokud si objednas tu pripravu z vyroby, tohle tam uz bude. Montaz tazneho pak znamena shodit naraznik s jeho nosnikem, nasroubovat a vratit naraznik a zapojit svorkovnici zasuvky do ridici jednotky (je za tapecirem kufru) - vcelku hracka.

Editováno: , autor: Marty8
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Dobrý den Marty! ( a kol.)

Ještě jednou se vrátím k elektroinstalaci. Nechápu, když v příslušenství ŠKODA nabízejí elektroinstalaci jak pro vozy bez přípravy , tak i pro vozy s přípravou - ale ( a to mi hlava nebere) za stejnou cenu tuším 3990 Kč ! Přece když je tam ta příprava , jak říkáš , to má být zakončeno konektorem, do kterého by se už jen zapíchl kabel k zásuvce . Bez přípravy by se to muselo ale celé rozdělávat

( prahy ,tapecírunk , připojení kabeláže , nakonfigurovat )

Osobně se přikláním k přípravě již z výroby ( 5000 Kč a nemusí se to znovu otvírat) ,ale nejsem si pořád jistý , co to potom bude obnášet ( jak pracovně tak finančně) až tam budu chtít neodnímatelný závěs dát. Zda to bude skutečně jen mech. namontování železa a prosté zastrčení nějakého kabelu od zásuvky do připraveného konektoru.

...Nerad bych pak znovu kupoval jakousi elektroinstaci za 4 litry. Jestli mi toto někdo objasní ... Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 týdny později...

Zdravím

Na tuto otázku mohu dát přesnou odpověď.Příprava pro tažné zařízení u nového vozu spočívá v jinném chlazení,silnější autobaterii,a jinné tlumiče pérování.Já jsem si tam nechal přípravu udělat již z výroby v domnění,že elektroinstalace bude kompletní a já si domontuji pouze tažné.Když po dvou měsících jsem si sám domontovával tažné tak jsem zjistil další věci.V zadním nárazníku je již připraven otvor s odnimatelnou krytkou.Takže i na montovaném tažném zařízení je vše úhledně upraveno a není nic z tažného vidět,nemusí se tedy dodatečně dodělávat tento otvor.Elektro instalace je připravena až k zadnímu levému podběhu a tam je ukončena konektorem,který se připojí k řídící jednotce /není součástí/,pojistky jsou osazeny v pojistkové skříňce.Tažné jsem kupoval s odnímatelnou koulí od firmi PROF SVAR s.r.o .Jejich prodejní adresa je www.tažák.cz ,tažné jsu zde http://www.tazak.cz/tazne-zarizeni-SKODA-Yeti-SUV-11.09.html ,a fotografie jak to vypadá po namontování, http://www.tazak.cz/images/stories/man/PS0282.pdf .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ted jsem z toho trochu jelen. Jsme v situaci, kdy tazne nepotrebuji, ale v budoucnu bych ho vyuzil. Rozhoduji se jestli dat pripravu, nebo cele, nebo nic ;) .

Narazil jsem na moznost koupit jednotku tazneho zarizeni s kabelazi http://www.skoda-parts.cz/predmet.aspx?polozkaID=184 .

Moc si nedokazu predstavit, co vse se musi udelat pri dodatecne montazi. Nebylo by lepsi az budu potrebovat koupit tuhle sadu + tazne a nechat si to dodelat? Nebo jit radeji do pripravy. Dik za nazor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...