Přejít na obsah

Anketa poruchovosti TSI - závady, poruchy motoru


hurfo

Prosim ludi ktory TSI nevlastnia aby sa hlasovania nezucastnili.  

783 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Zapomeň na to, že by koncern povolil vestavbu takovýho motoru nejdřív do skodofky - respektive dřív do skodofky než do "mateřskýho" lidovozu - myslím sériově, samozřejmě role "muly" bude nějaké té škodofce milostivě povolena...

http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-cesko/c1-54581850-ekonom-mladoboleslavska-skoda-prebira-cast-vyroby-motoru-pro-volkswagen

ano,

EA211 s EU6 se buduje pro vlastní potřeby

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ceny aut šly prostě dolů a tomu se automobilky snaží přizůsobit... roce 1999 stála krátká felda kolem 230 tisíc, dostali jste holé auto naprosto bez ničeho.. dneska za ty stejné peníze dostane auto s abs, 4 airbagy, posilovač řízení a mnohdy i trvale akční paket... pokud spočítáte inflaci, tak reálně by taková felda dneska stála kolem 400 tisíc... takže tomu odpovídá bohužel i kvalita... navíc, tím, že jdou ceny dolů, tak se z auta stává spotřebák - prostě odjezdit 3-5 let a auto nejlépe prodat a koupit nové... na to jsou auta stavěná, čím jsou starší, tím se na ně začnou nabalovat větší a větší problémy a opravy jsou díky elektronice, použitým technologiím draží a komplikovanější... kdysi se na každé druhé škodovce dělaly generálky motorů po 100t km, stály třetinu nového auta.. dneska se generálka nedělá skoro vůbec, protože je to naprosto nerentabilní díky cenám aut a jejich dostupnosti.. takže to, že se auta kazí, jsou komplikovanější, elektroničtější, všude je tlak na rentabilitu výroby, tak tomu odpovídá bohužel i kvalita...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jo a kdysi se bydlelo v jeskyni a svitilo loučí a oheň tě stál skoro všechen tvůj majetek, Nováčku.. to co ty popisuješ je přesně to, co říkám... vzpomen si na tvoji maminku, která celý život prala v pračce z Roma Fulnek, nebo na to, jak se asi tak 20 let dívala na televizor Tesla 416... dneska ti vydrží telka 5 let a pračka 7, když je dobrá.. mně se nová telka Samsung rozbila druhej den, co jsem si ji dovezl domů.... dobrý co.. zato Tesla nám vydržela asi tak 10 let, nez vyschl kondík na horizontálním rozkladu.. oprava 200 tehdejších korun..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vpohode... Uživatel, ale mna ta fabia ked ju dosplacam bude stat 16tis EUR, to je cca 400tis czk, a za tie prachy by uz mohli urobit aj nieco co vydrzi aspom tie dva roky ked to ma zaruku, len tomu tak neni, chodim stym autom do servisu jak do potravin, moja MAMINKA nekukala dvadsat rokov na Tesla telku lebo nanu nemala, a pokial si myslis ze mam penazi na rozhadzovanie tak to brr. a obavam sa toho ze ked mi skonci zaruka tak to bude stat na dvore, lebo pokial budem mat stym chodit do servisu jak teraz nato mat urcite nebudem, keby si necham stare auto a jebem donho tolko penazi co dotohto mesacne tak mi hovori kazde rano PANE a este sa namna aj usmieva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tibi, neber to ako totálnu katastrofu, aj keď ja Ťa viem pochopiť, nakoľko som v servise tiež častejšie ako so všetkými starými autami dokopy a to som kupoval auto preto, aby som iba tankoval a jazdil.

Treba vychytať chyby, pokiaľ je v záruke, byť otravný a nepovoliť v požiadavkách na ich odstránenie, lebo pri Škodowke je to už asi nevyhnutný rituál..

A doteraz som nepochopil, na čo je vlastne záruka mobility, lebo mne to pripadá iba ako finta na ťahanie peňazí v autorizovaných servisoch...Škoda neposkytuje náhradné auto ani keď je vaše pokazené v záruke nie z vašej viny.. proste paráda :kol-27:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A doteraz som nepochopil, na čo je vlastne záruka mobility, lebo mne to pripadá iba ako finta na ťahanie peňazí v autorizovaných servisoch...Škoda neposkytuje náhradné auto ani keď je vaše pokazené v záruke nie z vašej viny.. proste paráda :kol-27:

Záruka mobility je přece něco trochu jiného,než že ti jen dají náhradní auto při nějaké poruše v místě bydliště.

Doživotní záruka mobility

K tomu, aby každá Vaše jízda vozem ŠKODA byla vždy bezpečná a příjemná, jsme pro Vás připravili doživotní záruku mobility. V případě poruchy Vám zprostředkujeme příjezd servisního vozidla přímo na místo poruchy, příp. odtažení vozidla

do nejbližšího smluvního servisu.

Při pravidelném provádění servisních prohlídek u autorizovaných servisních partnerů značky ŠKODA v České republice se záruka mobility prodlužuje vždy o další servisní interval.

Rozsah a platnost dalších služeb poskytovaných v rámci záruky mobility (např. ubytování v hotelu, náhradní vůz, náhradní doprava atd.) zjistíte v palubní literatuře nebo u svého autorizovaného servisního partnera ŠKODA.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak jsem už psal, pro Škodu je to, že ti auto jede na nouzový režim a přístroje hlásí "Porucha motoru. Do dílny!" vlastně na úrovni toho, když ti někde něco drnčí - dokud dokážeš s autem přijet do servisu, tak náhradní nedostaneš. Tedy dostaneš, ale třeba v případě Auto Jarov za 1080 Kč na den - už ani nevím jestli s daní nebo bez, ale bylo to za Fabii HTP. Na druhou stranu, pokud budeš závadu ignorovat a čekat, až se auto podělá úplně a dostaneš náhradní auto zdarma, tak to taky asi neprojde, protože se závadou jsi měl jet hned do servisu...

No, je to ale to samé jako když se ti rozbije mixér - na opravu je 30 dní a do té doby nemixuj. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto Ja všetko poznám, viem čítať... Len nechápem zmysel, kedže toto mám aj v havarijnej poistke.

Mňa len štve to neposkytované náhradné vozidlo, pokiaľ je moje v servise v záruke..

Tak každý nemá havarijní pojistku,že... Smysl,no když nechápeš psaný text od škodovky,tak nevím. Já to například třikrát využil ještě se starou Fabií. Na cestách mimo domov jsem měl závady,které se řešily přes Škoda Asistance a nejbližší značkové servisy - příjezd mechanika (bylo to vždy o víkendu),práce - jsem neplatil,šlo to na konto škodovky. Já platil jen díly (auto už nebylo v záruce).To je záruka mobility. To,že máš auto v záruce na to nemá vliv.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hoši, taky mám po rozvodech. cca od 25000Km to začalo dělat bordel. Uděláno po dvou urgencích a výhruže že potřetí to tam nechám. Teď pro změnu elektrika- mrká štít po prudším otočení volantem...

tesim sa kedy sa mi roz.....bu moje, uz mam 20tis a pri starte rano uz zacinaju jemne klepkat :kol-25:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... Teď pro změnu elektrika- mrká štít po prudším otočení volantem...

Vyčisti si a dotáhni spoje na vršku baterky, máš velký úbytky napětí na rozvodu při zapnutí čerpadla serva. To samý na kostru a u samotnýho serva - hlavní přívod a kostra. Až potom hledej nějakou další závadu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem dnes po výměně rozvodů. Motor je naprosto tichý, otáčky jdou pěkně za plynem. Olej neměnili. Oni mají ke každému VIN přesné pokyny od ŠA co mají udělat. A v mém případě tam o oleji nebylo vůbec nic. Je znát lepší akcelerace. Takže celkově spokojenost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Ma niekto problem s benzinom v oleji? Mne sa zda,ze hladina oleja trochu kolise skor k tendencii,ze je ho tam viac.Teda skor hladina oleja stupa ako klesa.Nikdy vsak nie nad MAX.

2. Aj po vymene oleja za novy sa mi zdalo,ze bol velmi skoro opat cierny a 'spinavy'.

Na predoslom aute ten olej tak nesmrdel a udrzal si dlho povodnu 'takmer ciru' farbu.

3. Teraz ked boli mrazy som spozoroval zapach spaleniny (olej,benzin ?) v kabine.

Ma s tymto niekto skusenosti ? vdaka za kazdy postreh

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě u TSI olej nemizí vůbec což mi divné nepřipadá ani zápach spálenin v mrazech sem necítil, jen když auto nasálo výfukový splodiny do interiéru po studeným startu a "dobrým větru", jinak nic ;) Olej sice trošku smrdí po benzínu ale takhle sem to zatím cítil u každého motoru na benzin.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Pawouk umístěno následující téma

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...