Přejít na obsah

samozatmavovací zrcátko


horca

Doporučené příspěvky

  • o 1 rok později...
  • o 3 týdny později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 3 týdny později...

Tak se přátelé musím podělit s takovou blbostí. Kolikrát sem si říkal, jestli to moje zrcátko funguje správně. Čistil jsem povrchově čidla, jak přední, tak zadní a už sem se pomaličku smiřoval s tím, že je v zrcátku něco špatně, protože jsem měl i pocit, že zapínání a vypínání nemá žádný vliv. Tak sem dumal a přemýšlel, co by mohlo být špatně. Protože jezdím celkem dost, učil jsem se vypozorovat situace, kdy zrcátko zatmavuje správně a kdy ne. A pak mi to docvaklo :)

 

Zrcátko je stavěný na ideální situaci, kdy auto za váma drží nějaký odstup. Pokud je auto pár metrů za váma, tzn. klasický městský provoz, tak světelné čidlo, není osvětlené, protože zadní středová hlavová opěrka na něj háže stín. Kdyby čidlo bylo na vrchní straně zrcátka, tak by to bylo určitě lepší. Nu, oddělal sem zadní prostřední hlavovou opěrku, dal ji do kufru a od té doby zrcátko stmívá jedna báseň. Prostě taková blbost a takové radosti. Vzadu vozím jen děcka, navíc v autosedačkách a tak mi ta prostřední nechybí vůbec. Jasně, možná z venku to není úplně vábný pohled, ale co, jde o můj konfort, né se "ukazovat".

 

Tož tak :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Prosím taky mám stejný problém, včera vlezu do auta a asi ted v tech tropických vedrech dostalo na frak, do pulky uplně zamžené a přes celý zrcátko čára, vypadá fakt jako by to vyteklo (rozteklo se, vypařílo) do půlky. Máte radu jak rozdělat to samotné zrcátko? ne to sundání z čepu (to už jsem jednou dělal) ale ten vlastní plast, kde jsou zhruba pacičky atd...  at ten plast nepoškodím a není to po složení vidět. Děkuji moc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem to rozdělal, pacičky neulomil, ...párátka, špachtle, zal. nůž a bez poškození rozebral, rozlepil skla, vylil tekutinu a skla očistil a zase vrátil k sobě. ( a zafixoval). Dotaz ale zní, jak jste odstanili dvojitý obraz v zrcátku, který vznikne asi ted nevyplnenou mezerou mezi dvěma skly? díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...