Přejít na obsah

Čistenie TSI motorov


Wheel

Doporučené příspěvky

Ahoj,

mal by som otázku na všetkých majiteľov motora TSI, predovšetkým 1,2, príp. 1,4. Máte už niekto skúsenosti s jeho čistením a umývaním tlakovou vodou? Všimol som si, že pri takmer každom novinárskom teste pri fotografiách tohto motora je už trošku znečistený, príp. dosť zaprášený, pritom sa jedná v podstate o nové vozidlá alebo s minimálnym počtom najazdených kilometrov.

Preto by ma zaujímalo, či a ako umývate tento motor, nakoľko nie je vôbec zakrytovaný a všetky jeho komponenty sú odhalené.

U môjho motora mám vedené kompletné tesnenie okolo celého motorového priestoru (rv 2005), takže zavretá kapota naň tesne dolieha a usadzuje sa na ňom len zvírený prach z ciest, nie je však vôbec vystavený priamym „útokom“ vody, blata atď. Keďže u nových áut toto tesnenie chýba, dochádza aj k väčšiemu znečisteniu motora.

http://www.auto.cz/t...d=4bcbfd22585f1

http://www.auto.cz/t...d=4bcbfd227feb7

Aké sú vaše skúsenosti?

Editováno: , autor: Wheel
Stačí ti jedno téma! Druhý duplicitní sem smazal!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si tam to těsnění samo dodal hned jak jsem auto koupil ,použil jsem část z těsnění dveří OII :palec2: , přesně jak píšeš tou škvírou tam lítá bordel, mam TDI takže kryt i po celym spodku, najeto 7T motor uplně čistej lollol

Jo a s tou WAPkou VELMI opatrně v motorovém prostoru jsou sice konektory vodě odolné ale ne pod tlakem 100 bar :palec2:

Editováno: , autor: Jikra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty woe Jikra,si zabil. :smich: :smich: :smich:

Bojler,ještě ve Felicii jsem měl v motorovém prostoru chcíplou myš a ten smrad se nedal vydržet - když jsem ji našel už z ní lezl červ... Tobě ty zbytky toho ptáka nepáchnou? Nebo už je upečený? ;)

Jinak motor nijak nemyju,maximálně otřu nějaký ten plastový kryt co se tam nachází.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

rovněž dodělán kryt i těsnění a motor byl celkem čistý akorát zaprášený ale v rámci čistění úniku oleje z turba my ho celý opláchli akorát soudruzi použili něco agresivního, tak už se ten hliník tak neleskne ale je černý :(

Máš nejaké foto toho krytu a tesnenia? Jedná sa o spodný kryt (pod motorom), alebo kryt na samotnom motore, kedy sú chránené aj zapaľovacie káble a pod? Predpokladám, že to je self made...;) Tesnenie si doobjednával u dealera?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

Cavte mate nikto skúsenosti s čistením TSI motora, mam Fabiu II cca 3500 km najzdených a v motore sa nachádza dost prachu, dokonca som tam ma stopy(zrejme od mačky).

Može sa to striekať wapkou alebo le prebehnut mokrou handrou DIKI.

obavam se, ze ty stopy budou od kuny.... :DDD me uz stacila nahryzat kabely... takze sem hned koupil sprej proti kunam a uvidim, jak to zabere.... napred sem neveril, kde by se ve meste vzala kuna, ale min tyden sem vecer popijel na terase pivo a divam se na parkoviste a najodnou nejaky zviratko (kuna) lita od auta k autu a jako by si vybirala obet... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 týdny později...
  • o 3 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...