Přejít na obsah

stahovačka


Rabbyt

Doporučené příspěvky

Pozeral som detailne obrázky sťahovačky a aj skla a myslím si že by to sklo mohlo byť iba vysunuté z cuplíku kde je sklo dierkou nasadené na ten mechanizmus spúšťania a vyťahovania,keďže dole ide rukou v pohode a hore sa dá vytiahnuť,mohlo sa to stať napr tresnutým dverí?,moja úvaha.

Tak bouchnutím (tresnutým) dveří jedině že to někdo špatně složil dohromady. (popřípadě tam dal jen ten váleček bez čepu)

 

Je sou to dva plastový kousky do sebe hodně na fest. Plastový čep se závitem jako střed a rozříznutý váleček co se vloží do skla a do něj se ten čep zatlačí. Pěkný voser to do sebe zatlačit a někdy i ten čep vytáhnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdar chlapi,

 

mate někdo zkusenosti s "cinou" co se tyce stahovačky? Nechce se mi uplne davat 1500 za origo ale jestli cina za 2 roky odejde tak radsi zainvestuju.

 

Diky za názory.

 

cca tři čtyři roky mám obě přední čínský a zatím fungujou. Jen jsou trochu jinak vyprofilovaný kolem motoru stahování. Těsnění motoru (alespoň u těch mejch - kupoval jsem je tenkrát v rozmezí cca 6 měsíců) nedosedlo na plech a zůstala tam cca 3mm škvíra - vyřešeno silikonem. Kdyby se to neutěsnilo, tak kolem motorku poteče do auta.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

 Davat take peniaze za novu stahovacku?. Staci kupit dve zadne lanka na prehadzovacku z bicykla / 2x0,35 € / a dve el.svorky /čokoladky/ Plastove vodidko zlepit a prevrtat kovovy drziak co drzi sklo a je zasunuty v plastovom voditku a tam uchytit lanko. Uz som robil asi 10 takych oprav a zatial ani jedna reklamacia 

Nejake fotky a nebo vice podrobnosti by nebylo? Hlavne jak presne navrtat kovovy drzak a jak udelat na lanku ty konce?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 měsíce později...
  • o 6 měsíců později...

Co se stahovačkou? 
Je prasklý plastový jezdec, jinak vše vypadá OK. Takže vyměnit celou stahovačku, prasklého jezdce nebo oba jezdce? Je nějaký výrobce, který to dělá kvalitně?
Stahovačka byla ke karoserii přinýtovaná. Dočetl jsem se, že někteří místo nýtů dávají nýtovací matice se šroubama, aby v případě dalších problémů měli lehčí práci. Takže to asi taky takhle udělám. Okno mám provizorně upevněné, takže chci opravu trochu pečlivě naplánovat.

Editováno: , autor: Tycoon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak včera konečně hotovo, ale byl to boj. Koupil jsem tu opravnou sadu a pro jistotu vyměnil i toho druhého jezdce. Lanko v tom středovém kotouči bylo na pár centimetrech mírně poškozené, ale dalo se na něj navinout. Co byl ale problém, že jsem pak lanko nedokázal celé "napnout" na všechna kolečka. Nakonec jsem zkrátil dráhu lanka (odstranil jsem asi centimetr těch kovových husích krků, co vymezují dráhu lanka mezi středovým kotoučem a kolečky v rozích). Taky jsem dal nýtovací matice a šrouby místo nýtů a podařilo se mi odtlumit reproduktor od tapecu, takže snad ta snaha k něčemu byla.

Editováno: , autor: Tycoon
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Tak to mám po dnešku také úspěšně za sebou. Postupoval jsem dle návodu tady

Za mě pár postřehů:

 

- Před sundáním tapecu nezapomenout odpojit táhlo!!! Jinak hrozí ulomení držáku táhla v tapecu
- zámek nerozebrírat - pouze odpojit konektor
- Plastové příchytky káblů -> ZÁSADNĚ nervat z přední strany, ale stlačit pomocí kleští rozevření příchytek z druhé strany (zevnitř) a poté táhnout ven
- Před provlékáním kabeláže skrz stahovačku nejprve odpojit konektor od zrcátka!
- Nýty reproduktoru odvrtány, použit 4x šroub M5
- Těsnění motoru stahovačky... použit kus duše, kolem tisícíhranu a pod šrouby
- Plastová černá věc použita z původní stahovačky... aby se zaslepili 3 volné díry v plechu (původní nacvakávací čepy se ulomily -> přitaženo pomocí šroubů a matic M6 + pod plast vložen silikon)
- Opravdu si pohrát s přesným usazením skla do kovových držáku s gumovými vložkami... sklo musí hladce dosehnout do horní a dolní polohy aniž by docházelo k přetláčení na jednu stranu, jinak hrozí pak další ulomení náchylných plastových dílů

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Prosím o radu s vyměnou stahovačky.

Origo nýt je 6mm průměr ale kde vzít takovéto nýtovací kleště?

Před 3mi lety jsem použil 5mm s podložkami. Ale asi nekteré povolili neboť ve dveřích něco vrže při přejezdech nerovností.

Nezkoušel někdo do dveří nařezat závit? Nebo jiné řešení bez nýtování?

Díky za radu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já si koupil krabičku nýtovacích matic, ale protože jsem měl jen obyčejné nýtovací kleště, tak jsem to tam nalisoval za pomocí vhodného hřebíku :D A šlo to kupodivu celkem dobře, jen to chce dostatečně tlustý hřebík, aby se neohnul (takže největší co do těch kleští půjde chytit). Taková nouzovka :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 7 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...