Přejít na obsah

1.9TDI AHF po zohriati motora klepe


Tomas_B

Doporučené příspěvky

Dobrý deň, kúpil som Škoda Octavia 1.9 TDI AHF ,a po chvíle jazdenia sa začne od hlavy motora ozývať klepanie , je pravidelné a pri pridaní plynu súmerne zrýchluje , auto šlape v pohode ziadny problém aj spotreba je super, auto má poctivých 180 000 km + úplná servisná história rozvody boli menené pri 170 000. Neviete čím to môže byť ?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ťažko na to odpovedať, keď to nevidím, resp. nepočujem. Podľa popisu čo si uviedol by to mohli byť zdvihátka ventilov. Kolega to mal na takom istom motore ako máš ty. Jemu to klepalo takým pravidelným kovovým zvukom, neviem to lepšie popísať. Vymenili mu zdvihátka a auto stíchlo. Menia sa inak všetky, nielen tie čo klepú.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neviem ako dobre poznáš to auto. Kto na ňom predtým jazdil, myslím tým ako ho "šetril". Ako som písal vyššie, kolega to mal tiež a tiež pri km do 200000. Pri opotrebovaní niektorých vecí na aute nemôžeš hľadieť na najazdené kilometre. Ja som tiež menil rozvody po 100000 km (10000 som prešvihol) a boli na nerozoznanie od nových. Takže asi tak, ale spýtaj sa ešte nejakého mechanika, ktorý sa ti na to pozrie ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak cena 1 zdvihátka bola 13,20 € ( boli to kvalitné nemecké zdvihátka na takých veciach sa nešetrí ) takže 13,20 X 8 = 105,6 € ; tesnenie vačky cca 10€ to mi kupoval mechanik tak neviem presne ale musí sa to lebo ti bude odtial tiecť po čase olej , potom je dôležité či sa ti menili rozvody ked nie tak treba vymeniť remeň (alebo rovno celé podla Km), tesnenie viečka ventilov som nemenil (niekto povedal že treba niekto že netreba ) ale keby začalo tiecť tak výmena nieje až taký problém , za robotu som dal 70 € ale to bola kamarátska cena , ostatní chceli 100€ , aj súčiastky som mal zľavu . Takže ma to vyšlo cca 200€ , ale výmena je dôležitá lebo ti môže prasknúť vačka a s by odišlo vela iných vecí a to by bola iná pálka .

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...