Přejít na obsah

Fabia 1,4mpi po výměně čidla tachometru nefunguje


pavel1978

Doporučené příspěvky

Ahoj

Vyměnil jsem čidlo tachometru přesněji myslim snímač ujetých kilometrů, prostě ten co posílá do tachometru signál o rychlosti a počet ujetých km. No, chvilku šel ale pak spadnul a od tý doby se zřídka stane že se vspamatuje. Možná to může být někde jinde, nebo je snad třeba nějaký nastavení na Vagu po výměně? Jednou mi VAG napsal chyba na snímači KM-nesmyslný signál, potom co jsem chybu smazal už jí to nenačetlo a tach pořád nejde. Díky za rady/tipy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No tak pokud máš nové čidlo, nový konektor, a kabelový svazek v mot. prostoru určitě v pořádku tak Ti umřely budíky. Když jedeš, neukazuje Ti rychloměr, ale kilometry na displeji se přičítají, nebo ani to ne ?

Předpokládám, že nemáš ABS.

Kontroloval jsi ohmetrem spojení od konektoru čidla (pin2) až do budíků (pin6), ověřil jsi ohmetrem spojení zemí (na kastli nebo baterce proti kontaktu ve snímači - pin3) a co napájení snímače, je tam při zapnutém zapalování +12V (pin1) ?

Je v pořádku konektor T10d - spojení kabelových svazků - nachází se mezi baterkou a nádržkou na ostřikovače, politý od kapaliny může taky dělat bordel, i když je teda vodotěsný...

Jíra

Editováno: , autor: Jíra_82
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 10 let později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...