Přejít na obsah

Fabia III


schimmer

Doporučené příspěvky

To mi připomíná krásnou scénku z Afriky (moderátoři se snad nebudou ne mě zlobit za toto OT):

 

Puchmajer: Tak já bych to řek takhle: Těleso vzducholodi je klasika, plněná vodíkem. Motor je čtyrtakt, dvanáctiválec, větrem chlazenej, spodem šťouchanej. Takže válců máme dost, čili kdyby jeden kiksnul, tak to prakticky nepoznáme, protože to klidně poběží na jedenáct válců. Můžou samozřejmě kiksnout i dva, pak by to běželo na deset válců. Můžou kiksnout i tři, a můžou kiksnout i čtyři....

Žába: A tak dále, Bohousku...

Puchmajer: Ovšem upozorňuju, že kdyby jich kikslo jedenáct, tak - to ať se na mě nikdo nezlobí - to ten jeden válec prostě neutáhne.

Žába: (chlácholivě) No samozřejmě, to nikdo přece.....

Puchmajer: To po mně nikdo nemůže chtít, abych já s tou vzducholodí letěl na jeden válec.

Žába: No jistě, to po tobě Bohousku...

Puchmajer: (vpadne do řeči uz dost nastvaný) To jsme si nedomluvili.

Žába: Ale Bohoušku, to po tobě přece nikdo nechce.

Puchmajer: To si ten krám řiďte sami!!

Žába: V žádném případě přece nepoletíme na jeden válec.

Puchmajer: (Uchlácholen) No to bych prosil. Protože ten jeden válec bude mít co dělat jenom s tím, aby pohyboval těma jedenácti mrtvejma válcema.

 

A teď zpátky k FIII.......

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S těmi třívalci je to pravda, ať si tam dají vyvažovacích hřídelů kolik chtějí, ta koncepce se prostě z principu nemůže chovat kultivovaně a proto bych auto s takovým motorem nekoupil, nikdy. Sranda je, že motorku mám se třemi válci (Triumph), ale tam mi to paradoxně vůbec nevadí, nepozoruji ten otravný projev a mám ten motor rád. Co jsem ale měl možnost jezdit s 1.2 HTP a 1.4 TDI, oba motory totální katastrofa, ne, nikdy a ani omylem, ani do města, ani k sousedovi, nikam. Jel jsem i s Focusem 1.0 nebo jaký to je objem, a ano, lepší, ale pořád tam je ten typický zvuk.

Pokud bude F3 s hlavně s tříválci a R4 bude nesmyslně drahý, tak teda nevím, za co ženě vyměním její současné Monte Carlo TSI :-(

víš o tom, že je jiná značka než Škoda ? Já jen že nevíš, co koupit manželce...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No v meziválečné době měl ten dvouválec 20 kW, tak to na něj nebylo tak moc :D ale teď si představte dvouválec, který bude mít 110 kW a 2 turba :D

 

Nechme se překvapit, co nám škodovka ukáže :) ale podle mne 1,2 TSI se ještě nějaký ten čas ve Fabii udrží :) jen škoda, že to nedělají jako v mazdě, kdy motory jsou pořád atmosferické, bez turba, 4válcové a se spotřebou, která je stejná jako ty TSI a TDI v koncernu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

víš o tom, že je jiná značka než Škoda ? Já jen že nevíš, co koupit manželce...

 

Asi budeš zklamán, ale ano, vím. Nicméně vzhledem k fóru a tématu, ve kterém se pohybujeme, píšu k věci a navíc z mnoha důvodů mám VAG celkem rád, čili i proto bude F3 jedním z kandidátů. Kromě toho ten trend není jen u VAG, ale v podstatě všude.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Citace z odkazu Oldy47:

"...Ptáte se, co bude s Fabií RS? Ta skončí. Sportovní verze se nesetkala s úspěchem, snad s dieselovým motorem nebo manuální převodovkou by oslovila více zákazníků. Pro Škodu je to ale už uzavřená kapitola..."

Za tyhle kecy bych někoho nakopal do prdele zepředu. Rozhodně si nemyslím, že by o RS verzi byl zájem hlavně kvůli dieselu - naopak, právě na to že v 1. generaci byl ve "sportovním autě" k dispozici výhradně ropák byť "f turbu" byla dost dlouho víc než rozpačitá reakce.

Daleko víc než nezájem veřejnosti stojí za zrušením výroby RS verze ve III. generaci diktát z Vlkohradu, protože RSková fábule po celou dobu svýho prodeje "brala zákazníky" gétéčkovýmu Polu a do určitý míry i Golfu, stejně jako Cuprám od Sea(lá)ta. A to nemůžou soudruzi z Vlkohradu potřebovat, obzvlášť když Škodofku odsoudili do role "značky pro rodinu" bez dalších ambic - machrovat přece můžou jen Španěláci a mateřská značka...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...