Přejít na obsah

Fabia III


schimmer

Doporučené příspěvky

Já si myslím že R2 nebude mít vůbec nic společnýho s R1, leda tak logo na dveřích

Určitě ne, největším trnem v oku je odpovědným "čunitelům" jeho neortodoxní design, takže už jen ten byl od prvpočátku debat o návrhu "druhý generace" zcela jasně vyškrtnutej ve prospěch "unifikace" a bylo jasně deklarovaný, že boční okna budou MUSET MÍT stejnou výšku. No a určitě si taky zájemci o "dvojkovýho rooma" budou muset nechat zajít takový choutky, jako sen o 3 samostatně vyjmutelnejch zadních sedačkách, upevnění dětský sedačky ISO-Fix a podobnejch vychytávkách. Ty samozřejmě zůstanou jen pro Tourana a Sharana... Z Roomstera se stane "plnohodnotnej náklaďák" značky Škoda...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Osobně jsem R1 nikdy moc nemusel, ale poslední půl rok jsem mu docela přišel na chuť, a je fakt že kdybych se teď rozhodoval koupit auto, asi bych si ho koupil. Jak říkáš, ten design je divnej až je zajímavej, což je pravda že málo kdo pochopí. 

Dle mě ho měli nechat být, udělat fajn novej model a jít dál, a z F udělat pick-up, mě osobně se libí ten co mají v Česaně, předek F1, zadek Filcka.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jsme sice už docela fest OT, protože tady je dred o FIII, ale já osobně se na Rooma koukám podobně jako na XB-70 Valkýrii - to taky nebyla ani ryba, ani had, prostě vejškovej nadzvukovej mezikontinentální bombardér, navrženej pro co nejúčelnější využití rychlosti a doletu. Valkýra je doslova tak šeredná, až je krásná.

 

Roomstera navrhovala "banda" nadšenců, kterým stálo za to pošťouchnout estetický cítění diváka k tomu, aby se zamyslel, proč by zrovna všecky MPV měly bejt "krabicoidní" až "šatníkoidní" - tak prostě postavili auto, který by se uživateli zalíbilo ne proto, jak vypadá, ale co všecko se s ním dá podniknout a jakou má vnitřní variabilitu. Že jim to pro sérii Vlkohrad osekal málem až na kost je druhá věc.

 

Ale postavení "další generace" na bázi úplně jinýho auta včetně úplně jinýho designu (samozřejmě pocházejícího ne z první generace, ale z toho druhýho auta) a ponechání jen názvu už je jen pouhým využíváním pověsti, kterou si Roomster jako takovej za dobu svojí existence vydobyl - jako sice možná pro někoho nevzhlednej kříženeček, ale spolehlivej, vrcholně praktickej a užitečnej pomocník do rodiny i drobnýho podnikání.

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na druhou stranu, jestli se bude dělat Roomster 2 i ve verzi dodávky, tak je to jenom další dobrý krok pro škodovku, protože se vrátí opět do segmentu užitkových vozů :)

 

Caddy se mi líbí moc, tak proč bych si ho nekoupil jako Škodovku. Jen je škoda, že ta cena bude rovna Caddymu a ten není zrovna levné vozítko.

 

A pardon za OT :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

také osobně nechápu, proč by Roomster 2 ( záměrně nepíšu R2, protože jak se pak bude značit Rapid 2 ??? :) nemohl mít ISOFIX, když ho má i ten blbej Rapid...

 

Jinak rád bych napsal, že VW řítí Škodu do záhuby, ale asi ví co dělá, když se jí čím dál víc daří. 

 

Ale jedno vím jistě, když vidím kam jde kvalita Škodovek co se týče šetření apod. tak příští auto nebude Škodovka a pokud Mazda stále bude držet trend, tak skončím za 4 - 5 let tam...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Někde jsem četl, že by za příplatek mohly být i přední světlomety s H7 .... FI s žárovkami H7 (sice dražší a častěji odcházejí) svítí oproti tomu úžasně.

Spíš bys měl napsat "F1 s žárofkama H7 úžasně oslňuje" - ten světlomet je tak "úžasnej" proto, že to je vlastně nouzovka spáchaná Hellou na koleně horkou jehlou na poslední chvíli, když pár měsíců před náběhem výroby Vlkohrad rozhodnul, že do FI nepůjdou jako základ H7 projektory a jako lepší verze xenony, ale že základ bude jen "čirá optika" - takže honem honem uplácali jakous-takous "parabolu", která aspoň trochu správně směrovala světlo na cestu před auto a už jim nezbyl čas na vychytání parazitních laloků, který svítí všude možně do stran, jen ne dopředu - a tím nádherně oslňujou okamžitě, jak jsou jen o zlomek stupně mimo správnej sklon.

 

Plus k tomu samozřejmě připočti nedořešený chlazení žárovek, který v těch parabolách hořej jak papírový čerti, protože v nich nemůže správně probíhat halogenidovej cyklus = špatně chlazená patice i baňka nemá potřebnej teplotní spád nutnej pro funkci cyklu. Tím slábne vlákno, wolfram se usazuje kam nemá = na baňku a žárovka jde do prdele přibližně 1x za měsíc-dva. Sice se to ŠA snažila vyřešit odporovou kabeláží, která omezuje proud tekoucí žárovkou na menší hodnotu, ale základní příčinu to neodstranilo...

 

Takže vlastně vychvaluješ něco, co chvályhodný vůbec, ale vůbec není!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

"Ef-jedničkový neprojektory" jsou opravdu pro zlost - hlavně těch, kteří musejí jet proti nim, když si je majitel při zatížení zadku auta nestáhne "štelovátkem" níž, protože mají vějíř bočních laloků, který svítí do obou stran šikmo vpřed - a i při sebemenším přizdvihnutí vinou zátěže vzadu v autě se zvednou a perou protisměru do xichtu. Proto se zdá, že dobře svítí, protože osvětlujou silnici do šířky a člověk za volantem vidí nejen úzkej světelnej tunel, ale má relativně dobře osvícený i blízký okolí vedle auta. V tom se cítí jaksi "bezpečnější".

 

Projektory a hlavně F2 předface (shodný má i roomster) svítí JEN TAM KAM MAJÍ = dopředu a doprava, tím nevzniká ta "blízká osvětlená zóna", takže se zdá, že auto jede ve tmě = pro nezvyklýho řidiče se to tváří nebezpečně. Projektory osazený NightBreakerama pak svítí líp, protože mají vyšší svítivost a blízký okolí do stran těsně před autem je o poznání víc ozářený světlem odraženým z primárně osvícený plochy ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nevěřím tomu, že žárovka v F1 vydrží měsíc - 2, to je nějaký nedorzozumění...

 

Osobně si nějak nepamatuju, že by mě F1 nějak extraoslňovali. Když už to měl někdo blbě sečízený, tak to oslňuje stejně blbě jako každý jiný auto.

 

PS: nemůžu si pomoct, ale mě osobně nejvíc osvětlují právě auta s xenony, zvlášť když se někde zhoupne...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Neznám samozřejmě pozadí vývoje FI, ale že by tyhle auta nějak nebezpečně osňovala ostatní - to jsem nikdy neregistroval. S projektory v F2 zkušenost nemám. Zato s H4 předface jo...

Neregistroval, ale je to tak. Jak dáš do F1 trochu lepší žárovky okamžitě tě začnou ostatní problikávat..(lepší myslím Osram, Philips ne nějakou čínu). Minule sem právě s naší F1 jel a pán mě odměnil bixenonem, ale já fakt dálkový neměl. (světla sou seřízená)

 

Sorry Pawouku, už ke světlům nic nenapíšu, slibuju :worthy

Editováno: , autor: MichalRr
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...