Přejít na obsah

Fabia III


schimmer

Doporučené příspěvky

Tohle řekni Maltovi a sežere tě...  :kol-138:  :kol-138:  :kol-138:  :kol-138:

 

Ten nedá na trojhrnek dopustit, má doma dva a natáčí na nich přes stovku km denně (na obou dohromady). Přitom ten starší exemplář (47kW fábule 1 kombi alias Anděla) už má "na hrbu" čtvrt mega...

 

A to je má oba v plynu - a s tím novějším (Room 51kW alias Čenda) mě vloni pěkně prohnal, vono se to nezdá, ale pokud se člověk nebojí a "veme ho u huby", tak do cca 90kmh a na okreskách vůbec je ten trojhrnec minimálně stejně živej, jako "šestnáctiventil jednačtyři", hlavně v Roomu, kde má lehčí stálej převod než ve fábuli a vlastně furt jede v oblasti kolem maxima krouťáku. S Drobkem "jsem mu to nandal" až když jsme vyjeli na nějaký rovnější ůseky a já mohl zařadit pětku "vejš" než Martin - do tý doby se mnou regulérně držel krok - a to nejezdím nijak při zdi...

Editováno: , autor: Ekkar_z_Bastlírny
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ekkar právě že brácha má taky plyn a prej je to tím plynem. :)  Jinak můj 1.4 16V je hodně dobře zajetej, po okrskách by mě možná dal ale na dálnici rozhodně ne, těch 16 ventilů je poznat když zrychluješ z 130kmh na 160kmh. :kol-28:

Editováno: , autor: Pitrsman
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musim říct, že na živo dojem z Fabie hodně dobrý. Je to částečně i odporem k černě lakovaným kolům a zrcátkám, ale Fabia působí mnohem hodnotnějším a propracovanějším dojmem, je zajímavá v detailech. Obě dvě auta v modré Race se sedmnáctipalcovýma kolama, projektorovýma světlama.

 

Vevnitř podobná situace, vrchní díl přístrojovky tvrdý, ale na pohled mnohem lepší než v Rapidu. Potahy u Fabie Style a u Rapidu sedadel Dynamic bych dal na stejnou úroveň, což je pro Fabiu docela dobrý výsledek. Dynamic býval (aspoň u FII/R) materiálově výš.

 

V čem si Fabia (a už taky Rapid) pohoršily, to je střední loketní opěrka. Nová varianta vevnitř není s tlumením a objem je výrazně menší. Na druhou stranu ale není oproti verzi "Rapid" potažená koženkou, ale normálně textilem.  Tak jak se mně před pár lety nelíbil strop u Mazdy, tak teď ho má Fabia a Rapid stejný.

 

Vedle stála stará Fabia a ta je už dost mimo. Jestli bude facelift OIII a Rapidu v podobném duchu, tak  by to mohl být docela dobrý posun.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

KubinoPv - kdy přijdou do prodejny combíci?? cca??

Konec ledna na sklad, únor vystrčení na salony. A kde jsi ji objednával Ty?

 

edit: dodací lhůty se začínají natahovat  a auta objednaná v prosinci, která měla být koncem ledna se posouvají dál jak na 14tý týden...

Editováno: , autor: KubinoPv
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...