Přejít na obsah

Fabia III


schimmer

Doporučené příspěvky

Do p...... :wallbash: , po vyjadreniach ŠA, že FIII RS nebude, som objednal FIII Style 1.2TSI 81kW 6°MP, ako malé eRSo, myslím, že nie som sám s názorom, že AP nemá čo v RS robiť, ani ak to je 7° DSG. U FII RS to totálne pohnojili s 7°DSG, ktorá tam absolútne nemala čo robiť, pádla pod volantom boli za príplatok a radenie na môj vkus občas občas až príliš pomalé a váhavé, navyše predražila auto o ďalších 2000 €. Teraz ak bude výber ako u OIII MP/AP + benzín/nafta, tak by to mohlo tak 10x zodvihnúť predaje FIII RS..... Nepočuli ste "šuškať" niečo o "vyvolených" motoroch?

Editováno: , autor: lubikSK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

FII bola z hľadiska "vnútenej" DSG a vnúteného kompresora odsúdená na mizivé predaje..... Len neviem či to bol zámer VW, lebo napr. taká 92kW 1.4TSI s 6°MP mohla byť cenou a teda aj predajnosťou úplne inde, FI mala tiež "len" 96kW.....

V budúcnosti popri "trojhrnčekoch" 1.0MPI a 1.0TSI by ako RS mohla "zafungovať" aj chipnutá 1.2TSI :kol-48: .  Už to vypadalo, že o chvíľu nebude v FIII žiadny štvorvalec a teraz svitá nádej na slušné motory......

Editováno: , autor: lubikSK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bola by "šporovejšia" ako nasilu športovo orientovaný Seat, ktorý podľa mňa ešte pravé športové auto nevyrobil, to by asi fakt VW nedopustil. V tomto to má VW trochu pomýlené, vzhľadom na tradície značiek.......

Editováno: , autor: lubikSK
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dle mého by tam byla max 1.4. V 1.8 nevěřím ani omylem při dnešním downsizingu. Navíc co jsem zaslechl, tak údajně se spekuluje, že by snad 1.4 a 1.8 měla být nahrazena 1.5. Takže kdo ví. 

Jinak je pravda, že F1 RS se prodávala dobře, ale F2 už byla průser tím dsg, kompresorem a benzínožravou verzí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Srovnávací test FIII 1.0 MPI 44 kW vs 55 kW.

 

attachicon.gifSrovnání 1.0 MPI 44 a 55 kW.pdf

A co z toho plyne? Koupit 44kW  a nechat ji nacpat softem z 55kW - nikdo to nepozná a ty těžší převody od "slabší verze" na IV. a V. rychlosti udělají daleko lepší službu, než celý zkurvený umělý seškrcení výkonu v oblasti nad 4000rpm...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

FIII RS urcite nebude ;) ..... nejenom ze by to kupovalo hrozne malo lidi, ale ani nevim, kam by to cenove zaradili, protoze by to nebylo urcite zadarmo a to vetsina lidi pak uz sahne po OIII RS ..... takze FIII RS urcite nebude,... to mohu potvrdit ;)

Monte carlo by melo prijit do pul roku ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4200 ot./min. u 44kW a 4400ot./min. u 55kW při 130Km/h je stratosfericky vysoko. Čekal jsem otáčky tak o 700 ot. míň.

To je daň za rychlý rozjezdy - lehkej stálej převod. Ale protože ta slabší litrovka má IV. a V. kvalt těžší než ta silnější, po anulování tý "škrtivý sekvence" v oblasti toček nad 3800rpm, která je aplikovaná jen u 44kw verze by se mělo dát právě jet bez problémů s poklesem výkonu těch 130, i když to bude kvičet v točkách jak podsvinče - a spotřeba nebude nijak závratná, protože u sériovýho softu je právě v těch točkách uměle zkriplovaná účinnost motoru... Ale samozřejmě, "litřík" nikdy nebude pro polykání kilometrů v délničním režimu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

nooo nemyslim si ze by to bylo jen pro jine trhy,... kdyz uz by to udelali, tak podle me pro vsechny,... bude to mit jine narazniky a v interieru bude muset byt taky nejaka zmena.... takze minimalne sedacky,.... na druhou stranku, aby se jim to zaplatilo a verim ze kdyz by bylo vice motorizaci, tak by si to koupilo i par lidi v CR, takze si myslim ze skodovka by nebyla az tak hloupa a dala to jenom nekomu,... bude to defakto jine auto ;)

Nicmene v roce 2015 urcite FIII RS nebude a myslim a stojim si za tim ze ani do budoucnosti ne ;) ac je to na druhou stranu taky legenda, bylo by to dobre ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...