Přejít na obsah

Fabia III


schimmer

Doporučené příspěvky

Řízením osudu mi kousek od baráku právě stojí FIIIC 1.2 TSI 66kW v bílá barvě na 14" kolech a když jsem to teď viděl, tak jsem se úplně zhrozil, co že jsem si to objednal. Z boku to ještě nebylo tak hrozné, nicméně ze zadu to vypadalo jak kolečka od kočárku, jako kdyby měly každou chvilku upadnout, totálně zapadlé dovnitř. No prostě hnus. A obávám se, že ten 1 cm u 15" kol to nijak zvlášť nezachrání. Na 16" nebo 17" kolech (oboje šíře 215) to je úplně jiné auto.

 

Armyk: Jestli myslíš Michelin CrossClimate, tak na rozměr 215/45 R16 se nedělají, pokud vím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

akubus: to by som neriskoval. V prípade nehody môžeš mať opletacky s poisťovňou.

Happymaster: myslím práve tie. Zatiaľ vydali akoby prvú varku rozmerov pre najčastejšie používané. Druhé uvoľnenie na trh má byť myslím v júni, kedy prídu aj menej používané rozmery. Vzhľadom na európsky trh si určite nenechajú ujsť práve tento rozmer pre polo-fabiu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vorlajz: Je mi to jasny -_-

Ad vzhled na 14" kolech - panove, kola delaji jak znamo ~75% vzhledu auta.

Ani FI, ani FII, ani zadne jine auto nevypada na zakladnich kolech pekne.

Me naopak prekvapilo, jak FIII na 15" hlinikovych kolech muze vypadat dobre. Vsechny vetsi rozmery jsou jen plus. A proto jdu do 17" :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak to už vážně přestává všechno! Jsem zvyklý si celou jízdu opírat pravou ruku o strop a oni tam kkti dali měkký plast, který mi ji dostatečně nepodepře! Zítra jdu zrušit objednávku...

 

Vážně - Fabii bych vytkl spoustu jiných věcí (třeba ošizený mechanismus uchycení roletky u Combi), ale že zmíní takovou totální prasečinu? Že o tom řekne, že si toho časem všimneme a bude nám to vadit? Proboha...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Happymaster: chvíľu som rozmýšľal, o čom pises. Až potom mi to došlo :D

Túto totálnu blbosť som po zhliadnutí videa totiž vypustil z hlavy.

Väčšina testov fabie mi pripadá... Dostali sme úlohu testovať novú fabku hosi. Všetci vieme, ako test musí dopadnút. Tak vás prosím, aby ste jej niečo vytkli, ale niečo totálne odveci, aby sa nad jej prípadným nekupenim snáď nikto nezaoberal. V podobnom duchu sú všetky cz testy.

Mňa skôr prekvapuje, že sa tak nesprávajú aj slovenskí novinári. Odštartoval to test dvoch fabii, kedy R.Chvála odporúča strednú výbavu a slabší motor tsi. No a včera som cumel jak puk, keď som si pozrel posledný diel motoringu a tam v teste i20 vs fabia vyhlásili za víťaza testu i20. Citujem: "i20 na mňa pôsobí ako poctivejsi kus auta." (nenarazal na rozmery, ale skôr detaily a prepracovanost)

Editováno: , autor: Armyk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě Koubek přijde poslední dobou divnej, jako kdyby nechtěl moc jít proti odpůrcům Škodovky.

Tohle mě taky dostalo, protože to měla už druhá Fabie a Rapid to má taky a má to plno jiných aut. a je to úplně zbytečný...

Jeho hodnocení podvozku také na mě působilo rozporuplně. Jako kladně hodnotí chování při ostré jízdě, ale komfort už ne. Ale sakra, kdo má v totmo segmentu lepší podvozek ? i20 má trošičku komfortnější, ale zase né tak zábavný. Zbytek výrobců těm dvoum konkurovat nemůže. Kolikrát netuším, co od auta segmentu B očekávají...

 

A že se O3 nepovedla... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

mp390: Jestli jsem si povšiml správně, tak u FII je na zafixování roletky nějaký "propracovanější" zámek, který při zatažení krásně zapadne a cvakne. U FIII je jenom taková jednoduchá zarážka, za kterou se roletka "zahákne" a nezapadá to tak hladce jako u FII.

Editováno: , autor: happymaster23
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějakého problému s roletkou jsem si nevšiml, ale nikdy jsem Combi nevlastnil... Co se týče měkkého stropu, tak jsem to hned po shlédnutí videa šel vyzkoušet a asi je to o kapku měkčí, ale přijde mi to v podstatě stejné jako u O2 nebo F2. Každopádně i tak je to, zrovna na stropě, dost irelevantní...

 

Koubek má poslední dobou nějaký divný kecy (například když byl odvázaný z TSI 66kW a o 81kW řekl, že nejede)... Natočil jsem včera večer zrychlení 0-100, ale bylo strašné mokro, déšť a vítr: https://www.youtube.com/watch?v=h4VDtDEhSGQ (pokud by chtěl někdo víc fotek a videa, tak zde: http://1drv.ms/1BBsEXs) ;)

Editováno: , autor: Aleš Veigend
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...