Přejít na obsah

Nexus + TV Tuner + multimedia player za 850Kč? Ano, jde to!!!


Doporučené příspěvky

Ahoj, stále mi skáče obraz, ale už tak jsem pokročil dále. Připojil jsem na pin 15 na MFD, obraz je trochu lepší, nicméně stále skáče. Je to přepínání normy. Natočil jsem to na video.. Otázka tedy zní, když dám odpor s menší hodnotou, bude to lepší? S jakou hodnotou? Odpor jsem kupoval tak, že jsem přišel a říkám, že potřebuju rezistor 5K6, nejdřív koukal a pak povídal, tohle by mělo být ono. Je to ono? Na internetu je na obrázcích stejně (barevné pruhy zlatý, červený, modrý a zelený) nebo mi mohl dát jiný odpor a tyhle pruhy jsou všude stejný?

 

post-37520-0-17823200-1416168327_thumb.j

 

S připojeným rezistorem 5K6 a 12V na pin 15:

 

 

Bez připojení rezistoru:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem problém vyřešil! Podobný problém tu už někdo popsal. Takže, pokud to uděláte přesně podle návodu a skáče vám obraz a nejde zvuk, je problém v tom, že jste to zapojili přesně, tak jak je to psáno a měli jste v ruce SCART kabel samec. Popis je pro samici. Je to napsáno u obrázku, nicméně to zapojujete asi stejně podle tabulky, kde to na samce právě taky nesedí. Pokud už někdo došel do této fáze, stačí přehodit piny na opačné straně SCARTu. Přehoďte SYNC in za SYNC out (tím se vyřeší skákání - něco jiného než normy PAL a NTSC) a zároveň přehoďte piny pro audio. musíte všechny 4. Takže IN dejte za OUT jak u levého kanálu tak u pravého audio kanálu. Kdyby bylo něco někomu nejasného, tak mi klidně napište SZ nebo luky7@centrum.cz Rád pomůžu, protože jsem sám nad tím strávil několik dní.

 

post-37520-0-13045500-1416506619_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdravím,

kamarát kedysi chcel túto vec odo mňa zapojiť a na základe priložených vecí to nebol problém. Spravil som to následovne: 12V vytiahol od rádia, prehnal cez LC filter, tu som vyrobil stabilizované 5V napájanie pre tuner (sem musím ešte dorobiť jeden filter pre odrušenie obrazu, lebo ten na 12V nestačí pre úplne dobrý obraz). Tuner som použil zmienený Mascom, SCART bol nejaký kvalitnejší z Alzy a  anténa bola z bazáru 25dB.
Čítam, že viacerí by ste chceli toto v aute mať a napadlo mi, že by som vyrobil skúšobne zopár kusov, ktoré by aj vyzerali k svetu v nejakej peknej krabičke, čo by sa dala dať iba do palubovky a všetko ostatné nutné by som pridal k tomu....taký nejaký pack. Nemám zatiaľ ani dosky pokreslené, ale zapojenie mám v hlave a keďže som to už celé raz zfunkčnil, tak by to asi netrvalo až tak dlho. Montáž by bola pomerne jednoduchá, stačilo by priviesť +12V a GND, vytiahnuť rádio a zapojiť do neho už modifikovaný SCART z tuneru do toho vstupu vzadu a nahodiť si plastové záslepky, kde by bol USB predlžovák, IR dióda na diaľkové k tuneru a vypínač celého systému, aby to prežila aj baterka.
Otázka je: mali by ste o takýto pack záujem? Respektíve koľko by ste boli ochotní zaplatiť za takýto celok? Prípadne aj montáž by som mohol zastrešiť v okolí Trenčína na SK alebo v Brne, kde študujem podľa dohody.
Ak máte akékoľvek otázky, prosím, nezahlcujte tento topic, ktorý pomáha ľuďom, ktorí to chcú zvládnuť sami, ale napíšte mi na email alebo PM správu tu. Prikladám obrázok z montáže, kedy sme testovali a následne pozerali Tour de France :D (na rádiu je aktuálne zobrazené menu tunera)
Prajem každému, kto to skúša zapojiť, nech mu to vyjde, vďaka úvodnému príspevku je to pre aspoň trocha znalého človeka celkom ľahké, týmto autorovi ďakujem!
Pekný zbytok sviatkov :)
 

post-65343-0-97680200-1419598770_thumb.j

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 1 rok později...

třeba tady http://www.bmshop.eu/video-vstup-pro-vw-skoda-s-rcd510/?gclid=CPK5uve42c8CFQkq0wod7pgIJw

http://aukro.cz/video-vstup-pro-vw-skoda-s-rcd510-i6561727311.html  na aukru jich je docela dost za různé ceny tak nevim jakej je v nich rozdíl, jen je třeba hledat pro to rcd510 což by mělo být totožné bolero od pro VW

ještě mně napadlo jestli by to nešlo řešit přes tohle + ten settopbox  http://www.audiocom.cz/modelove-rady/skoda/av-vstup-pro-couvaci-kameru-skoda-bolero-columbus-vw-rns-510-rcd-510-seat-1755cz

Editováno: , autor: radek.me
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...