Přejít na obsah

Zamek 5.dveri


vasle

Doporučené příspěvky

Da se to pomerne snadno seridit na gumovych dorazech, pod krytkou je sroub, ktery staci povolit a nastavit dorazy podle potreby. U noveho Yetiho se mi taky spatne doviraly zadni dvere, stacilo seridit pravy doraz, levy byl ok, coz me prekvapilo, ze nejsou nastavene stejne... Tezko rict, jestli to ve vyrobe vubec nekdo serizuje...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 let později...

Ať nastavím dorazy jakkoliv, stejně to nezavře páté dveře, musím s nimi více fláknout, teprve pak se zavřou. Víte někdo, jak mají být ty dorazy správně nastavené? Mají dosedat na sebe, nebo má být mezi nimi v zavřeném stavu mezera? Nejlépe mi to totiž zavírá, když tam je v zavřeném stavu cca 1 mm mezera mezi dorazy, ale stejně to stále není ono.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Páni kluci, je to jednoduché. Uprostřed na spodní hraně části kufru, jsou dva seřizovací šrouby (pod gumovou krytkou) na 6 imbus. Je třeba být trpělivý a vyhrát  si s tím. Zavírám zadní dveře s výšky 5 - 1O cm pouhým puštěním. Nesnáším, když se "bouchá" kterýmikoliv dveřmi, to mě může čert vzít !!!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já tam bohužel imbus šrouby nemám, jsou tam nějaké ty hvězdicovité šrouby, na které nemám klíč. Ale pootočil jsem tam jen tak rukou kolem osy s tím kolmým válečkem, který má zapadávat do zámku, a už se to zavírá OK, ani se mi nechce věřit, že to bylo tím. Asi to ještě něčím namažu. Ten váleček byl na kolíku nějaký zadřený a neotáčel se, tak jsem to ručně trochu rozchodil, asi má být správně volně otočný kolem své osy.

 

IMG_20170406_173855.jpg  IMG_20170406_173817.jpg

 

Editováno: , autor: osobne
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež sa mi 5te dvere zatvárajú ťažko a včera som sa pokúšal rozhýbať ten valček, či to náhodou nepomôže. Skúšal som WD40, teflonový, silikónový sprej, ale žiaľ nič nepomohlo. Pozeral som sa a na oktávke sa mi pekne otáča a je aj namazaný nejakou vazelínou. Myslíte si, že je nutné otáčanie toho valčeka k tomu aby sa dvere zatvárali normálne? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

kuriss - Věřím, že ten váleček se nechá rozhýbat třeba sika-kleštěmi (zatuhlá vazelína z výroby?). Ale hlavní důvod, jak odstranit to "třískání" zadními výklopnými dvřmi jsem už psal v pondělí. Pokud to nezvládneš sám, tak za odborníkem. (V servisu ale za korunky.) Není to nic složitého. Klíč ( sada, tuším po 8 kusech) se nechá sehnat v železářství, ať už to je imbus nebo hvězdice.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No ja mam sadu hvezdicovych a ani jeden tam nepasuje, bud je klic moc velky nebo moc maly. Kazdopadne ten valecek se mi v jedne pozici vzdy zadre a prestane se otacet, pak se musi s dvermi vice prastit. Zkousel jsem to mazat sprejem na retezy, jak zamykaci mechanismus ve dverich tak i valecek. Stejne se ten valecek vzdy v jedne pozici zadre a prestane se otacet. Ale celkove se to zlepsilo, protoze predtim se neotacel valecek vubec.

 

 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hvězdicový klíč, co tam pasuje, by mněl mít na sobě označení  CR-VT 40. Po povolení těch dvou šroubů, bych ten díl s točícím válečkem posunul asi napoprvé  o 1 mm ve směru ven k nárazníku a pak znovu dotáhl. No prostě si s tím pohrát, dokud to nebude podle svých představ ok. A pokud se nepodaří ten váleček rozpohybovat, tak celý ten díl koupit nový. Jiné řešení už nevidím. Ještě bych o radu požádal zde na foru PAWOUKA. Zdravím a přeji brzké vyřešení této záležitosti, ke své spokojenosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...