Přejít na obsah

demontáž předního blinkru u Felicie II


FoxLiberec

Doporučené příspěvky

jak demontovat přední blinkr u Felicie, když v servisu vám řeknou, že by vám ho utrhli ať se na to vyprdnete a když podle návodu na netu tlačím na plastovou packu a snažím se vytáhnout blinkr, tak drží jako klíště.. co s tím, páčit? potřebuji vyměnit žárovky, na technické to považují za závadu, když žárovky svítí doběla - odlupuje se oranžová vrstva

Editováno: , autor: FoxLiberec
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten blinkr je nastrčený zepředu na 2 vodorovné rybinové drážky a vzadu je držený dvojicí západek na takových pružných pacičkách. Ty pacičky musíš opatrně odtlačit směrem do strany (směrem ven do strany z auta) a blinkr vytlačit dopředu. Jestli se ale loupe lak z baňky žárovky, není jednodušší jen vytáhnout objímku i s žárovkou a vyměnit pouze žárovku?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

je otázka jestli je tam dostatečný přístup ... v návodu tvrdí vyjmout celý blinkr ... po pravdě mám Feldu(y) s nějakou přestávkou 6 let, ale blinkr jsem ještě měnit nemusel ... ale o tom že na STKáčku prudí s málo oranžovými žárovkami to vím, teď na jaře mi říkali že na Fábuli už bych si je také mohl na zadních blinkrech vyměnit lol

Felicia-blinkr.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jde to těžko ale jde to vysunout. Já jsem po střetech se zvěří měl blinkry přilepené k tělesu hlavních světel silikonem a žárovku jsem měnil otočením objímky, ale fígl s vytažením celého světla je lepší aspoň ti nepraskne ta drážka co drží blinkr.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Zdravím,taky jsem se s tím potrápil,ale nakonec se mi podařilo ten blinkr vyndat přesně dle návodu,chce to jen trochu trpělivosti a hlavně to nechce použít moc síly.Měl jsem stejný problém se žárovkama,že se sloupla oranžová barva.Koupil jsem stříbrné žárovky co svítí oranžově a nemají chybu a navíc nekazí vzhled blinkru oranžovou baňkou.

Hodně štěstí a zdaru

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 11 let později...

Dneska i já musel vyměňovat oba přední blinkry u svojí Felicie, na obou odpadly plastové sklíčka. Rozhodl jsem se pro demontáž celého světlometu. Odšrouboval jsem vrchní dva křížové šroubky, pak jsem musel odšroubovat jeden tordox T20 co drží plastovou krytku pod světlometem a tu pak tahem vysunout z drážek. Tím jsem se dostal ke zbylým dvěma šroubkům vespod co drží světlomet. Po jejich uvolnění již bylo možné se dostat k samotné směrovce. Na ní jsem ještě vytáhl držák se žárovkou a také uvolnil hydraulické nastavování světlometu pootočením a vytažením. Na směrovce jsem zmáčknul západku a tlakem dopředu vysunul směrovku, šlo to ztuha ale jelikož jsem měl dost místa tak se to dělalo dobře.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...