Martingeff Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 Mám Octávia II na které mám přední projektrové světlomety (čočky) Autopal (Katalogové číslo Škoda je 1Z1941017Q). Světla jsou nová mají najeto cca 450 km. Včera se mně stala nepříjemná věc - přední část levého světlometu (strana řidiče) se při jízdě odlepila a úplně se oddělila ve spoji (šedý tmel ) a upadla z korpusu světlometu. Evidentně je to výrobní vada (špatně slepený spoj). V některých místech je vidět nedostatečná vrstva tmelu. Veškerý tmel zůstal na oddělené části svetlometu a na korpusu není nic je celý čistý. Zřejmě mastný povrch nebo něco podobného. Neznám technologii lepení (tmelení). Pádem na silnici došlo k poškrábání a k prasknutí čirého plastu. Navštívil jsem autorizovaný servis Škoda a tam mně odkázali na výrobce světlometu (firma Autopal Nový Jičín). Setkal jste se někdo s něčím podobným? Jak postupovat a kde opravit nebo reklamovat? Díky za info a za rady Martin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jan155 Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 No nesetkal jsem se s tím....... Pokud jsi ty světlomety kupoval ve Škodovce tak ať to vyřídí Škodovka, pokud ne tak reklamuj kde jsi to koupil, případně přímo u toho výrobce...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gumin Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 Měl jsem stejný problém jako ty. Nechal jsem si to ve škodovce "odborně" zalepit a po dvou měsících se mi rozlepil znova, tentokráte jsem už byl předního plexi. Měl jsem štastný konec, světomet mi proplatili, sic za nižší cenu, ale druhý jsem koupil od Superfattyho. Myslím, že to byla stejná strana jakou uvádíš i ty na fotkách. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martingeff Posted June 17, 2011 Author Share Posted June 17, 2011 Dnes jsem kontaktoval na doporučení servisu Škoda výrobní závod Autopal Nový Jičín a hrozně se divili co, že se mně to se světlem stalo a že tam nemají žádné reklmační oddělení ani servisního technika a že se mám obrátit na servis Škoda - takže začarovaný kruh. Nějakej lajdák ve výrobě odflákne svoji práci a zákazník se nemá na koho obrátit. Kdyby se někde dala sehnat aspoň ta přední část světla tak si to člověk pořádně zalepí sám aby to po 400,-Km neupadlo..:-) Teď můžu čekat jestli se nerozpadne i druhé světlo - strana spolujezdce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucky.jack Posted June 17, 2011 Share Posted June 17, 2011 Reklamuj to tam kde jsi to koupil. Jestli auto a je v záruce - prodejce(respektive servis) kde jsi auto koupil. Jestli jsou to světla koupený samostatně(dodatečně) potom reklamace tam. Není na tom moc co řešit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martingeff Posted June 19, 2011 Author Share Posted June 19, 2011 Včera jsem světlo odeslal prodejci z Ostravy tak jsem zvědavej jak se k tomu postaví a jestli jej opraví nebo vymění. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martingeff Posted July 4, 2011 Author Share Posted July 4, 2011 Tak dnes mně konečně dorazilo nové světlo - pro jistotu jej zalepím silikonem a půjde na auto..:-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolbař Posted July 5, 2011 Share Posted July 5, 2011 vloni byl ten samý problém se světly na OI, občas se objevý podobná vadná série, buď je plast světla špatně ošetřen nebo je vadný tmel. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts