Přejít na obsah

Koupě ojeté Fabie I - poraďte


Host rosta

Doporučené příspěvky

  • o 3 týdny později...

Uvažuju také o F1 - nejlépe kombi spíše novější ročník kolem 100 tis kč.F2 se mi absolutně nelíbí.Láká mě dovoz vozu s motorem 2.0 MPI.Co na to říkáte?

Podařilo se mi sehnat kombíka po FL českého původu. S motorem spokojenost - dobře táhne v celém spektru otáček, spolehlivý, nenáročný a pokud nebudeš jezdit krátké couračky, tak překvapivě úsporný. Jediné negativum je to, že ten motor je do Fabie napěchovaný a dělat cokoliv v motorovém prostoru je složitější. Horší je to se zbytkem Fabie, to moc spokojený nejsem, dost drobných závad, velký aerodanamický hluk, nic moc sedačky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 5 měsíců později...

Zdravím,

chtěl bych si pořídit fabii 1.9TDi PD 74kw. Mám možnost koupit za vcelku slusné peníze fabii r.v.2004 249 000km najeto.

Zajímalo by mě, jak sou na tom ty motory když už maj tolik odmakáno, máte někdo skušenosti?

Případně co tam nějčastěji odchází? Prodal jsem svoje sdi a chtěl bych něco živějšího, bohužel na RS peníze nejsou... :kol-26:

Pědem děkuji za info.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Všecko závisí od toho, jak se o něj předchozí majitel staral - čtvrt mega může bejt konec motoru stejně tak jako pouhá třetina jeho životnosti. Pokud dostával včas běžnej servis, správnej olej, nikdo ho neuvařil ani nepřivotrávil špatnou naftou, tak tě ještě přežije. Jinak samozřejmě nutná kontrola stavu všeho, co se běžně opotřebovává nebo vinou provozního opotřebování a zasírání ztrácí funkci - rozvody, tlaky, filtry, vstřikovače, regulace turba...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...
  • o 5 týdny později...

Cau vsichni mam dotaz mamka shani auto a ve hre jsou dve auta bud citroen C3 a nebo fabka RS prvni generace potreboval bych vas nazor hlavne na tu fabii a jestli mate nekdo zkusenost i s citroenem tak budu taky jedine rad.Pravdou je ze bude prevazne jezdit mesto takze by me zajimalo treba i porovnani spotreb poruchy a tak jestl inekdo neco vite dejte vedet diky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak vzhledem k tomu, že prakticky všichni tady jezdí ve škodovce, tak se moc pozitivních informcí o Citroenu nedozvíš. Já bych samozřejmě do něj nešel z mnoha důvodů, které namá cenu rozebírat, jelikož nejsem nestranný... Ale nadruhou stranu musím přiznat, že RS mi pro "mamku" nepřijde jako úplně dobrá volba. Proč potřebuje RS? To je takový drakouš? Pokud nevyužije výkon navíc, tak zbytečně podstupuje o něco vyšší riziko krádeže a také fakt, že tyhle auta si lidi nekupují, aby je šetřili - takže vyloženě pěkných kousky vzhledem ke stáří vozu už prakticky neexistujou. Navíc jestli bude jezdit po městě (asi krátké trasy, co?), tak nafta není ideální. Myslím, že mamce by do města stačila 1,2 HTP, ale to jsi asi slyšet nechtěl ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Caute kluci ostřílení. Jsem student, který má rád auta snad víc jak sám sebe. Chystám se koupit auto, jelikož nevydělávám tak bych se chtěl vlézt do částky kolem 120 tisíc. Jsme škodovácká rodina, takže jsem na Škodu zvyklej, vyrůstal jsem na ni a prostě se mi líbí samotný koncern. Fábule je pro mě snad nejvhodnější (finance, prostor (není potřeba moc) atd.). Předem bych chtěl také zmínit, že tříválcové motory HTP a 1.4TDI bych asi moc nechtěl. Měl bych zálusk na FRS, ale jak tak koukám, tak z toho začínám mít hodně obavy. Ceny se pohybují kolem 135 tisíc, a já si říkám, aby to nebyl zajíc v pytli. Samozřejmě záleží na kusu, ale jestli není lepší jít třeba do novější FII 1.9TDi nebo starší F1.9 TDi? 
 

Editováno: , autor: voki6
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

docela čumim, že se jako student za ty prach nesnažíš pořídit nějakýho bavoráka, či jiný vůz s "větší společenskou pseudoprestiží" :-) Na jedničkovou fabii je to skoro až moc peněz, to spíš dvojkovou nebo octavii. Pokud Fabia 1 tak pěknou pořídíš za 60 - 80 tis. Ani 50 tisíc není nereálných, pak už je to trochu riskantnější, ale nadruhou stranu limit máš na opravy dostatčný...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mě FRS okouzlila parádní spotřebou a přitom pro mě vesmírným výkonem (jezdím v 1.9D pracovním pikoušu)  :kol-28:  Takhle, je možný, že bych mohl kápnout za ty peníze na eresu nezhuntovanou, do 150km nalitáno? Nebo je to utopie a skrývá se za tím nějakej podfuk?
Octa je pro moje potřeby docela zbytečně velká. Musím počítat taky s místem v našem vozovém parku (docela natřískaný).

Moje představa by byla taková, že bych za těch 120+- chtěl koupit auto, který nebude žrát i trávu kolem cesty, ale aby bylo trochu svižný a hlavně abych se víc nenabrečel, jak najezdil. 1.9 TDI se mi hrozně líbí, sice TSI trošku víc, ale to už si nemůžu dovolit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj RS jezdí pěkně o tom žádná...ale zachovalá a k tomu opravdových nestočených 150 tisíc - to dost pochybuju. To by to musel mít nějaký sváteční "závodník". A kolik toho ročně najedeš? Náklady na palivo nemusí být to hlavní....Mně to přijde stejně ale strašně moc dát za 15 let (koncepčně) starý auto téhle třídy 120 tisíc. To může mít význam pro někoho, kdo si chce koupit leštěnku na dalších 10 let, vsadím se ale, že za dva roky budeš chtít jiný auto...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...