Přejít na obsah

Fleky na plastech


ketys

Doporučené příspěvky

Zdravím, na jaře jsem leštil auto tempem na metalízu, občas se mi to povedlo nanést na plast na dveřích nebo náraznících a udělalo to tam bílý fleky, ten plast je takový vroubkovaný, však to znáte, neumylo se to ani po 3 umytích ... nemáte nějakej tip na prostředek, kterým by to šlo jednoduše dolů to tempo (na metalízy)?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 týdny později...

Tempo umí udělat pěknej bordel, i když se nedostane kam nemá, ale pracuje se s ním buď neopatrně, nebo moc často... každopádně já jednou takhle přejel přes patku antény (matný plast) a do konce života auta tam ta šmouha byla... Od té doby za a- dávám bacha na plastové části a za b- používám kosmetiku, co nedělá šmouhy na plastech a když, tak se to dá odstranit. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nenapíšu sem článek jak z detailing.cz, kde jsou na tohle asi opravdu odborníci, ale jen co se letitých zkušeností týče - existují různé "rychlé" vosky, které nezanechávají šmouhy - většinou jsou v takové nádobce s rozprašovačem - z mé zkušenosti mohu říct, že ten vosk se nejen nenanáší rychle, ale ani pohodlně a vydrží zhruba tak dlouho jako tekutý vosk který se dává v myčce - tedy zhruba tři deště. Pak jsou vosky, které jsou ve stejné nádobce, také s rozprašovačem a na nich není napsáno "speed wax", ale něco o tom, že nenechávají šmouhy - možná nenechávají, ale platí to, co jsem psal výše. Tohle bych co se týče voskování nedoporučoval, pokud někdo chce vyzkoušet, tak mám Turlte Wax Speed wax skoro plný a klidně ho daruji. :)

Pak jsou klasické přípravky - amatéři vychvalují do nebes, profesionálové kroutí hlavou - nevím kde je pravda, řekl bych, že tak hrozné to s nimi nebude - Turtle wax a Sonax. Vyzkoušel jsem oboje, od Turtle oblíbený Plus PTFE - nanášení bylo náročné a fleků na plastech jsem se už nikdy nezbavil. Pak Sonax - nějaké ty jejich Nano ultra mega mikro něco... Nanášení snadnější, výdrž malá, výsledek neuspokojivý, fleky ale myslím nedělá.

Pak samozřejmě plno dalších, ale u čeho jsem právě teď a při každém mytí jen koukám, jak ten vosk krásně drží a plasty vypadají jako nové? Mám kombinaci - na plasty dávám Coyote čistič vnějších plastů - plasty jsou pak živější, odpuzují vodu a lépe se čistí. To samé pneu. A na lak používám, a to by asi nikdo neřekl, vosk přímo od Škody. Mám konkrétně na metalické laky, asi je to fuk, ale byl mi doporučen. Nanášení super, leštění taky, na plastech ani stopa, výdrž zatím perfektní.

Jo a klasická poučka, ačkoli to už je spíš do tématu o mytí - autošampon používám jen před voskováním, při "běžném" mytí ne, jelikož sundá starý vosk...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za nakopnutí správným směrem.

Včera jsem objednal a dnes voskoval.

Před tím jsem používal nějaký Turtle Vax, či co, a dělalo to něco jako, že na hranách po přeleštění zůstával takový bílý prášek, který sice šel lehce ještě hadrem setřít, ale jakože mám kapotu oďobanou od kamínků (Kdo nemá, že?) a černé auto, tak to ty lunkry ještě víc zvýraznilo a nevypadalo to moc pěkně.

Zvýraznilo to i nejrůznější škrábance a pod., jak tam ten prášek zůstával.

Kdežto vosk od Škody toto NEDĚLÁ !! Sláva!

Zatím nemohu posoudit jak to bude s výdrží, ale minimálně kvůli tomu jsem spokojen na 1000% :palec2:

To auto teď vypadá úplně jinak. Vždycky jsem byl po mytí a voskování mírně řečeno znechucen tou kapotou, teď to fakt není vůbec vidět.

Teda, kdo chce tak uvidí, ale na první pohled je to OK.

Ještě jednou, DÍKY!!

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ona celkově kosmetika Škoda je kvalitní, plno lidí soudí podle ceny, nebo podle toho, že to není "značka" jako Sonax, ale třeba vosk, šampón a nebo čistič disků - lepší jsem nikdy neměl a to mohl být 4x dražší od Turtle Wax. Ten čistič disků kol je opravdu super - je to gel, takže nestéká, stačí nastříkat a pak smýt, nemusí se drhnout houbičkou... Detail ale potěší. :)

Tak jsem rád, že jsem mohl někomu poradit a že to pomohlo a máš z toho radost. Uvidíš po mytí, jak krásné kapky se budou dělat na karoserii...

Samozřejmě, že ten vosk nezlikviduje škrábance a stopy po kamínkách, ale alespoň je nezvýrazní. :) Já jsem s ním spokojen, co se týče práce s ním, tak výsledkem a výdrží.

Jasně, že pokud bys použil nějaký ten Speed Wax (který mimochodem pořád mám a klidně daruji), tak také nezvýrazní škrábance, ale jak jsem psal - nic nevydrží a nanášení mi také moc "speed" nepřišlo...

BTW: Autokosmetika Coyote, také pro mnohé určitě největší odpad a spodina, jelikož nejdražší věc stojí asi 80 Kč, většina tak 50 Kč a navíc je to, česká značka - dokáže také odvést výborné výsledky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě doplním.

Když jsem se ptal po vosku a k tomu na metalické laky, tak mi řekli, že vosk jako takový je jen jeden a že jestli něco na metalické laky, tak to není čistě vosk, ale už něco víc. Mně to přišlo, že mi chce říct, že něco jako nejrůznější "oživovače starých laků" apod.

Tak jsem objednal a koupil "čistý" vosk. A auto se leskne jako psovi kulky.

Kdyby to ještě někoho zaujalo, tak na nádobce je napsáno "Wax Polish", 250 ml stojí 135,- Kč a obj. číslo je HAO096007.

Ještě někdy musím zkusit i ten sajrajt na elektrony. Teď jsem nekupoval, páč jsem si myslel, že ještě mám.

Měl jsem. Ale tak na jedno kolo :feve: .

BTW: Na účtence je poznámka, že zkušební jízdu provedli :smich: .

Editováno: , autor: Wojnar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já leštim lak ( oct. zelená metal ) normálně TEMPEM, zprvu to bylo tempo na staré laky teďkon používám to na metalýzu a jsem celkem spokojený. Vždycky to nanesu houbičkou na celou část ( blatník ) a pak hadrem rozleštim a vypadá to moc pěkně. To že tempo ničí plasty je pravda, ale dá se to výborně vyřešit. Koupil jsem si TEMPO na plasty s ČERNIDLEM !!! Když jsem to nanášel podle návodu poprvé tak jsem myslel, že tu lahvičku radši vyhodim a kašlu na to, protože černý byly spíš moje ruce a výsledek žádnej. Takže je dobrý si vzít gumový rukavice a houbičku na kterou nanesete to černidlo a pak tim jenom ten plast potřete a necháte být. Zprvu žádný extra výsledek, ale když jsem to udělal znovu druhý den a pak ještě jednou ( kdy přeběhnout auto je u plastů asi na 7minut ) tak najednou ty plasty začaly vypadat jako úplně ! nové !. A dobrý je, že mužete auto několikrát umýt a plastů si nemusíte všimnout protože to vydrží neskutečně dlouho. Ta lahvička stojí asi 70 Kč a při troše trpělivosti je pak výsledek fakt výborněj !!! Já mohu jen doporučit.

Editováno: , autor: Kracmi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...