Přejít na obsah

El. okna Fabia 2 MR2011


jipol57

Doporučené příspěvky

Zdravím pánové,

měl bych dotaz, jestli se dá něco dělat s tím nesmyslem, že když otevřu dveře, zablokuje se ovládání oken a nemůžu je zavřít. Po vypnutí zapalování ještě nějakou chvíli to jde, ale nesmí se otevřít dveře.

Podle návodu to tak má být, ale nevidím v tom logiku. I během zavírání nadoraz, tak v okamžuku otevření dveří zůstane okno tam kde je. Naštěstí je potom můžu zavřít dálkovým, ale to zas musím držet minutu ovladač. Raději bych aby se zavřely při každém zamčením auta a poté vypnuly. A do zamčení aby funfovaly nahoru i dolů. Mám taky střešní okno.

Nedá se to nakódovat v BCM? Mám ŘJ 6R7 937 087 H, nebo je to v něčem jiném? Mám kabel hex-com, ale ve vagu jsem nic nenašel. Neumím to :( .

Ještě bych měl jeden dotaz: mám natáčecí projektorové světlomety. Při dálkových svítí všechny 4 žárovky. Tlumené i dálkové. Je to tak správně? Mám dojem, že když jsem ji koupil, tak s dálkovými tlumené nesvítily. Ale logiku v tom vidím Natáčecí jsou jen ty čočky, tak aby svítíly v zatáčkách. Jen mám dojem, že to tak nebylo, nebo jsem se špatně díval.

Děkuji za odpovědi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jojo přesně tak auto klíďo na 100-150 metru , bez překážek, ale okna reaguji tak do 10 metru, asi kuli tomu aby si mel jistotu ze do toho nekdo rychle nesedne, co se tyce zavirani oken , přesně to samé mám také, vypnu motor a kdyz otevru drive dveře už to nereaguje, ale zavírám ovladačem,

ps: je to dost efektivní přicházet v horkém dnu k autu a už při odemikání otevírat okna :-) každej čučí :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nakódovat se to nedá, v nabídce kódování je možnost komfortního zavírání oken, což by mělo být, že když odcházíš od auta a zamkneš, tak se zatáhnout okna a nemusíš držet ovladač - bohužel ta možnost tam je, ale nefunguje, ještě se na to ale podívám.

Jinak ano, žárovky svítí všechny najednou, u Faceliftu jsou v potkávacích H7 a v dálkových další H7, takže svítí vše. Je to tak lepší, ale logicky by natáčecí měly být spíše dálky... no, alespoň takhle... :)

Zavírání oken dálkou funguje jen když je člověk blízko auta a ještě navíc občas ne, občas ano. Škodovka to řeší (tedy ví o tom a prý řeší), možná bude nějaký update, ale zatím je to tak, že tuto funkci ani moc nevyužívám, protože když odcházím od auta, tak musím stát a pozorovat, jestli se opravdu okna zavřou a když přicházím, tak už jsem skoro u auta a pak se to možná chytne a stáhne... možná je to efektní, ale ne moc efektivní. :D Navíc parkuji v chládku, tak větrat předem nepotřebuji. Kdyby to fungovalo na 100 % a i z větší dálky, tak bych to využíval asi více...

Editováno: , autor: samurai
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dík za odpovědi, s těmi světly mě to uklidnilo, už jsem se v tom vrtal http://forum.skodahome.cz/topic/95470-day-light/page__view__findpost__p__1520446 :D a obával jsem se jestli jsem si to nepokazil. No věděl jsem že ne, ale měl jsem odpojenou baterku tak mě napadlo jestli se něco nepřeprogramovalo samo.

S tím dotahováním oken bych byl rád, kdybys něco vymyslel. Na staré Feldě, kde jsem měl zadní okna na kličku (přední se mě zavíraly samy při zamčení), mě někdo nechal pootevřené zadní okno pár mm. Asi týden jsem se divil co mě to při jízdě tak hvízdá, než jsem přišel na to okno. Teď s koupením nového se všemi el. okny jsem si myslel že už se nic takového nemůže stát. Bylo to jen přání. :)

A s tím zablokováním oken, otevřením dveří se taky nedá nic dělat?

Ještě bych měl prosím malý dotázek. Při zapnutí zapalování bez hlavních světel, se rozsvítí ručičky budíků. Ciferníky ne. Když vjedu do stínu,tak ten kontrast - zářící ručka, tmavý ciferník - nevím kolikátkou jedu. Polohu ručky nemám ještě v oku. Dalo by se buď zhasnout ručky, a nebo raději rozsvítit ciferníky? Než se pustím do drátovačky a nalžu přístrojům, že jedu s rozsvícenými světly.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes jsem to měřil a až od 7m mě to začalo reagovat a okna šli domů také na volném prostranství a to z boku vozu od řidiče, ještě to skusim z různých stran. Ale jinak je to mazečenka lidi se nastačej divit :specool:

Editováno: , autor: voltys
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

... měl bych dotaz, jestli se dá něco dělat s tím nesmyslem, že když otevřu dveře, zablokuje se ovládání oken a nemůžu je zavřít. Po vypnutí zapalování ještě nějakou chvíli to jde, ale nesmí se otevřít dveře.

Podle návodu to tak má být, ale nevidím v tom logiku.,,

Když jsem psal před rokem tenhle dotaz, tak jsem ještě netušil, že kromě nekomfortu, to je až tak nebezpečné.

http://www.novinky.c...o-v-potoce.html

http://www.novinky.c...ejela-dite.html

Chápu, stalo se to řidičkám, ale přesto by se něčemu takovému mělo předcházet už ve vývoji výrobku. Taky nechápu že zkoumali jestli řidička byla pod vlivem alkoholu. Ona nechtěla řídit.

Chtěla jen manipulovat s oknem. Neřídila, jen částečně seděla - jak je uvedeno.

Znovu se ptám. Jaká je v to logika, že když otevřu dveře, zablokují se okna a už nejdou normálně zavřít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdyby se ta dama obtezovala se ctenim navodu, tak by nestrkala klice do zapalovani, ale pouze by klickem zamknula a klic podrzela v poloze pro zamknuti. Tuhle funkci mel uz trojkovy Golf, tak se to lidem mohlo za ty roky zazit. Posledni Skodovka bez teto funkce je Felicie, ta okna s nicim propojena nema, ale zase se s nima da jezdit jeste pet minut po vypnuti zapalovani. Po vypnuti zapalovani ale uz nefunguje dojezd nahoru, dolu ano. Co se odhrava v hlavach programatoru techto zarizeni, to opravdu nechapu.

Editováno: , autor: atnarfus
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, dají se zavřít zámkem.

Ale je opravdu nutné na zavření okna mít řidičák, prostudovaný návod, být střízlivý, atd? Podle mě by takovou věc měl zvládnout kdokoliv, z blízkých majiteli, který si všiml, že zrovna začalo pršet. Třeba i pětileté dítě.

Do své staré Feldy, jsem si el. okna montoval sám. Univerzální pohon, ale elektroniku s inteligencí, jsem si dodělal a naprogramoval sám. A dokud byla okna otevřená, tak pořád byla ovladatelná. Zablokování nastalo až když jsem je zavřel. To by asi programátoři koncernu nezvládli.

Editováno: , autor: jipol57
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...