Přejít na obsah

Klimatizace - dojna krava


Vlasatec

Doporučené příspěvky

Ahoj kluci. Jsem uz nestastnej, ale mam problem s klimou (Climatronic).

Uz pred rokem jsem mel klimu prazdnou. Jel jsem za mistnim vyhlasenym "plnicem" a ten ji bez problemu naplnil (1.000,- Kc). Po tydnu opet prazdna. Naplnil ji znova s barvivem, aby zjistil unik (1.300,-). Po tydnu opet prazdna a po barvivu ani stopa. Neprisel na to, odkud to utika. Vyhodil jsem 2.300,- za nic. Venku se ochladilo, tak jsem na to kaslal. Letos jsem jel do jineho (opet doporuceneho servisu), kde jsem jim popsal story s mou unikajici klimou a problem zacali resit. Po dvou hodinach mi volali, ze unik je zpusobeny tesnenim u takove te krabicky, co vede do vnitrku auta. Zaplatil jsem s plnenim 1.500,- PARADA. Po tydnu klima opet prazdna! Vratil jsem se do servisu, kde mi s velkou slavou po hodine oznamili, ze bylo spatne tesneni (jine, nez menili) a ze jim za to (ani za napln) nic nedluzim, i kdyz bych zrejme mel. Tak jsem jim koupil aspon kafe. Hmmm.. a po dalsim tydnu klima opet prazdna.. Nemam cas jezdit po servisech, protoze delam 100km od domova a proste mi casy nevychazeji, tak si beru dovolenou a tak. Ted mi teda rekli, ze zjistili, ze je praskla nejaka trubka, ktera stoji 5.400,- bez DPH + prace a napln 1.500,-.

A ted mi prosim poradte.

Podle meho laickeho pohledu nevim, proc bych mel platit zase napln, kdyz jsem chtel "zalepit" a naplnit klimu. To, ze neprisli na to, kde to opravdu unika, neni prece muj problem... nebo je? Udajne mi chteli vyjit vstric a radsi nejdriv vymenili levne tesneni, nez aby rovnou nabizeli tu drahou trubku. Pry pokus, omyl. Ale me kazdy tenhle omyl vysel skoro na 1.000,- Kc!!

Tak budu rad za vase nazory kluci a radu, jak uz to konecne dat dohromady bez "pausalnich plateb".

Diky

Vlasta

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No nevím, ale někomu bych tu klimu omlátil o hlavu. Po vypuštění klimy se dělá podtlaková zkouška cca 10 minut a jestli ti to za týden uteče, tak by se to mělo při zkoušce nějak projevit, že je tam díra. Nehledě na to, že barvivo by mělo být nedílnou součástí plynu mixu, který se tlačí do trubek. Dal bych to někomu kdo ti to už dělal, s tím, že máš ten a ten problém a že ho chceš vyřešit najednou a ne aby si tam jezdil na desetkrát. Zádrhel by byl kdyby ti plyn utíkal ve výparníku, tam se to zjišťuje dosti blbě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tak. U nás v servisu na to mají mašinu od Wurthu, která vycucne všechno chladivo ven a potom vytvoří v systému podtlak na cca 30 minut. Jen pokud je vše v pořádku, přístroj klímu naplní. Pokud je někde netěsnost, vyhodí chybu a celý proces se zastaví.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...