Přejít na obsah

Výměna vložky zámku dveří - FABIA


DejvidCV

Doporučené příspěvky

  • o 2 týdny později...

Ahoj, co si pamatuji z dob kdy jsem vlastnil OC I, tak při vyndávání patrony se zámkem, se musí mírně otočit s klíčem, tuším doprava. Pak to šlo bez problémů vytáhnout.

 Ten druhý horní pojistný šroub je jen ve dneřích, kde je vložka se zámkem. Když např. nemáš v pravých dveří zámek na klíč, tak je tam jenom jeden šroubek, tj. ten ve svěrné objímce.

 Tenhle šroub je třeba povolovat jen do okamžiku, než začne klást odpor. Pak je již objímka dostatečně povolená. Ten horní můžeš klidně vytočit úplně ven, snadno se tam pak našroubuje nazpět.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 6 měsíců později...
  • o 4 měsíce později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 2 roky později...
V ‎21‎.‎12‎.‎2013 na 22:33, Blisher napsal:

Jsem rád že nejsem sám:) Také mi na levých dveřích nejde vyndat zámek, šrouby povolené, ale pořád drží. Na pravých dveřích šel ven jak po másle. 

 

Pokud se ti to povede, tak dej vědět. Já už na to nějak nemám trpělivost páčit to ven:)

Ahojte, tak jak jste pokročili? Ja jsem narazil uplně na stejný problém. Mám venku i tapecír, takže jsem byl schopný i zatlačit na vlozku zezadu, ale nehne se to ani o mm. Je možný, že by vložka zatuhla v uložení dveří? Zaoxidovaný okolo to bylo. Nevím jak moc na těsno to tam je.Zkousel jsem točit klíčkem do prava, do leva, částečne, otáčet spodním šroubkem postupně od 3 otáček az po úplný doraz, klika otevřená,zavřená a ani ťuk. Ten zadní aretační plech se točí pěkně, ale jakoby to bylo stále někde kouslé. Jak zakročí hrubá síla, tak něco prdne, už to vidím. Potřebuji vypreparovat motor zamykání ale jsem v loji prvě díky závěsu na táhle přes lanko který drží na klínku vedle té vložky co nejde vytáhnout.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pro info, vložku zámku jsem úspěšně vypreparoval ven. Jak jsem předpokládal, zaoxidovaná jako prase. Přes noc WD40 a další den zakročil plast+šroubovák a vypáčit to ze dvěří. Vložka ven, zámek ven, rozborka a zjistil jsem že v centrálu nefunguje motorek pohonu. Takže proto mi zámek od řidiče neotevře spolujezdcovi dveře. Jen klička zevnitř, nebo klíček z venku. Manuálně čudlíkem zamčít jde. Náhradní motorek jsem samostatně nenašel, takže hold kupuji komplet jednotku zámku Čína

IMG_20180614_090947 (002).jpg

zamek.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel ta oska je v originále dost dlouhá. Google v Česku nenachází nic, jen Alliexpress podobné označení

 

origoš motorek je: FC-280PD-20150

 

PS. Koupil jsem nový celý zámek ( náhrada cca 900,- ) ale stejnak jsem v kelu. Reklamuji. Nevím jestli tam je něco špatně složenýho, ale pri zamčení klíčkem a čudlíkem ve dveřích jde vždy otevřít klikou z venku. Není zamčeno.

Editováno: , autor: milanosor
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...