Přejít na obsah

Občasné vibrace - pneu?


musttafo

Doporučené příspěvky

Zdravím, před 2 roky sem koupil z důvodu velké akce Matador MP42 v rozměru 205/45 R16. Originál elektrony. Věděl sem sice, že to nebude extra zázrak, ale říkal sem si, že lepší, než pochybná Čína. Nechal sem je obout a po nasazení na auto lehce vibrovaly. Přisouzeno špatnému vyvážení, což sem nechal následně pevážit. Nijak zvlášť to nepomohlo. Proces s vibracemi se opakoval. Všiml jsem si však, že jsou občas výrazně silnějšíí a občas téměř zmizí. Do zatáček se vibrace mírně zvýší. Vzorek sjetý rovnoměrně a žádné boule nejsou patrny.

Na zimních je to v klidu a bez vibrací. Přední náprava kompletně před pár měsící nová, včetně brzd. Jsou to tedy pneu? Mají ještě 60%vzorku, ale ty vibrace už mi vytáčejí, takže bych radši nové pneu koupil už nyní. Nechci však dávat 10tis za pneu zbytečně, takže se radši dotazuji. Volil bych nejspíš mezi ER300 nebo NERO ZERO, či jiná dobrá zkušenost s pneu v tomto rozměru?

Díky za rady

Editováno: , autor: musttafo
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 6 měsíců později...
  • o 3 měsíce později...

Já mám na autě 3 letní sezóny Continental a taky mám vibrace do volantu. Na zimákách to nedělá a nebo úplně minimálně. Kola jsou vyvážený po každém přezutí, vzorek taky sjetý zřejmě dobře.. Dával jsem to za vinu špatné kvalitě silnic, ale prostě občas to dělá, občas ne .. a paradoxně, čím rychleji jedu, tím je to lepší :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...