Přejít na obsah

1.4 16V nižší výkon


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny ,

V rodině máme FII 1.4 16V a poslední bodou je cítit ubec výkonu. Musí se na to šlapat více než předtím , prostě jako kdyby to mělo třeba o 10kw méně. Všechny filtry měněny před 8tis km , jediné co nebylo měněné jsou svíčky na kterých je najeto 70tis km , může to být tím ? Vím, že mi ted napíšete at se na ně kouknu, ale nemám aspolutně čas, možná až příští neděli bych to vše zkouknul, tak jestli by jste mi napsali věci které zkontrolovat , popřípadě vyměnit. Na vagu to nic neukázalo. Chod je pravidelný startuje bezploblémy , jen prostě má méně výkonu.Tím ppádem i větší spotřebu, jak se na to musí víc šlapat.

Díky všem :palec2:

Editováno: , autor: Sdíčák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oukej :D Moje auto to není :D psal jsem v rodině ( Přítel sestry) Kdyby bylo moje , tak by tam svíčky byli už ve 40tis km :D Nějaký další typ , kdyby to nebyli svíčky ? Co třeba EGR ventil ? Je ubec v ýhle fábce ? Ten je hned u škrtící klapky ne ? Takže bych to mohl vyčistit najednou co myslíte ??

Editováno: , autor: Sdíčák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím že ty svíce to vyřeší, jestli jsou opálené, ŘJ na ně dává menší předstih aby docílila spolehlivého zážehu a nedovoluje motoru jít víc do otáček - na nic nečekejte a ty svíce vyměňte. Můžete si z toho udělat i malý školení o demontáži svíček ze skoro čtvrt metru hluboký šachtice, do který nedostanete krom speciálního trubkovýho klíče už vůbec nic... Můj mechanik na to má vyjímací kleštinu á la verzatilka, ale viděl jsem jiného machra svíce po vyšroubování vyndávat pomocí kusu obyčejné hadice - nasadil jeden konec na izolátor svíčky dole v té šachtičce, hubou vycucnul vzduch z druhé strany = svíce se přicucla a už jela na hadičce ven jak vystřelená... :smich::smich::smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tím mí říkáš že to bude zajímává výměna ? :D :D O víkednu se do toho pustím, pak dám vědět. Nevíte kolik stojej svíce v origo Servise škoda ? Jestli je lepší přes net nebo osobně ?

Edit : Můžete mi rovnou náký svíčky doporučit ?

Editováno: , autor: Sdíčák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jeden vstřikovač byl měněn ve 20tis km. Snad to ted nebude zase :D Taky je volnoběh bezploblému, to samé čoud, teda právě že žádný není :D

Edit: Auto je stále v záruce, takže pokud by to byl vstřikovač, tak by nebyl problém ho vyměnit. Jen prostě se nám to nechce dávat do servisu, kde by si za kontrolu a výměnu svíček řekli asi dost peněz :D O víkendu dám vědět, také když svíčky měli najeto cca 65tis km jeli jsme na 4ku a zkusili tolik to dá a překvapivě to víc jak 4,5tis ot/min nedalo, takže jak psal Ekkar_z_Bastlírny asi to bude těma svíčkama :D

Editováno: , autor: Sdíčák
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 rok později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...