Přejít na obsah

výměna expanzní nádržky


pimbol

Doporučené příspěvky

  • o 1 měsíc později...

Nazdar borci, také mě to potkalo, dneska jsem musel měnit nádobku, protože ve spoji začala protékat... Nová origoš stála 335,- Výměna proběhla během pár minut. Jen tady kdosi psal, že by se měla odpustit voda (dole na chladiči) ventilem, no já jsem ji odsál normálně vrchem po odšroubování víčka (žanetou) to je větší stříkačka. Jen při nalévání nové G12 jsem vydělal teplotní čidlo, abych viděl jak kapalina přitéká a zároveň vyšel ven vzduch. Po naplnění otvoru teplotního čidla jsem dal nazpět čidlo a dolil vyrovnávací nádobku mezi MIN / MAX.

Co mě jen trošku zaráží je to, že ve staré nádobce byla mastná usazenina a pod víčkem trošku takový žlutobílý maz, nebo co ??? Mám strach, aby mi neprosakoval ojel do chladícího systému. Mám najeto 111 000 Km a vodu do chladiče jsem dával komplet novou před dvěma roky, tak nevím, co to tak jemně zakalilo tu nádobku... Olej, ani voda se mi neztrácí ...  PS: jak asi dlouho vydrží vodní pumpa ?

Editováno: , autor: datel.1
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Včera bylo kousek od města -15,5 kolem půl noci jak jsem kámošku dovezl domů. V 20:00 na tom samém místě bylo ještě -12 .. doma bylo -10,5 .. dnes už bylo kolem nuly ale měl jsem oslavu a já si počkám až bude kolem 12 stupňu přes týden. Pokud teda budu mít čas :D No je bílá jako od soli.. hlavně v tom místě kde to profukuje .. taková mapa je na ní.. A v zimě bylo vidět jak z toho utíká pára v tom spoji takže mě to bylo jasné kde se to ztrácí.. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 4 roky později...
  • o 1 rok později...

Nevíte někdo k čemu slouží ta zakroužkovaná část expanzky? Již přes půl roku se potýkám s úbytkem kapaliny se zhoršující tendencí. Nedávno jsem zjistil, že značná část kapaliny uniká díky špatnému těsnění mezi vodním čerpadlem a motorem. To jsem vyměnil, ale přijde mi, že problém ještě není na 100 % vyřešen, ale zatím mám najeto cca 100 km, tak těžko posuzovat. Nicméně jsem zjistil, že je expanzka dost často vlhká ze spodní části. Během jízdy jsem ji párkrát utřel, ale po několika kilometrech byla zase vlhká. Pak jsem koukal, že voda lehce vzlíná právě ze zakroužkované části, tak by mi zajímalo jestli je to nějaký přepad nebo jenom pojistka v případě velkého tlaku. Nic méně si pořád myslím, že by to měla být tlaková nádoba a nic by utíkat nemělo. Máte někdo podobné zkušenosti?

20190227_111221.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kapalina je bez příměsí a čistá. Nicméně si myslím, že pár kapek jde vždycky z toho přepadu. Už se mi i párkrát stalo, že po dolévání bylo pár kapek i pod baňkou. Poprvé jsem si myslel, že jsem jenom něco rozlil vedle, ale pak jsem si dával pozor a stejně. Takže otázka zní, může ten přepad upouštět i za normální provozní teploty nebo je tam spíš jako poslední záchrana, aby nádobka nepraskla tlakem?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Zdarec, myslím si, že za normálního provozu a hladině chl.kapaliny (ryska max +-1cm nad ní) by přes přepad kapalina unikat neměla, není třeba někde přiškrcená hadice, nebo vysypanej termostat-nějakej kousek z něj mohl něco někde přicpat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 9 měsíců později...

ahojte, dnes som prevetral fabču - 200km , ked som odparkoval, skúsil som odskrutkovať víčko expanzky a ako som ho uvolnil, vzrástla hladina kvapaliny natolko, že začala pretekať cez prepad expanzky, je tov poriadku ? nie je to až príliš natlakované ? pred mesiacom som menil víčko a zrejme nefunguje dobre....inak kvapalina je čistá, tesnenie pod hlavou je zrejme OK

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...