Přejít na obsah

Klepanie motora 1.8T20V AGU


ladik57

Doporučené příspěvky

Měl jsem na Oktě podobnou zkušenost jen s tím rozdílem, že toto klepaní / zvonění se projevovalo zhruba prvních ca. 5 kilometrů, pokud jsem na to trošku šlápl. Při normální jízdě bez zátěže no problem, po zahřátí motoru taktéž. A souviselo to podle mne s tím, že prostě chvíli trvalo, než se motor zahřál a olej se dostal všude tam, kam měl, včetně hlavy motoru a hydroštelů.

Jen pro srovnání, ve Focusu jsou budíky oleje a při nastartování je na maximu (olej studený a hustý) a teprve po ujetí 10 - 15 km poklidnouíjízdou jde tlak a teplota oleje na normál a při jízdě v zátěži klesne tlak cca. o 30% proti "startovací" hodnotě, při odřazení a volnoběhu dokonce o 50%.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Taky mi klepaly hydroštely prvních pár sekund po nastartování a je to asi tím, že chvíli trvá než vymezí provozní vůle a celkově si myslím, že když nenastartuješ a hned jí na plnej plyn neodpíchneš kupředu, tak to tomu motoru nikterak vážně neškodí :palec2: horší by bylo kdyby to klepání pokračovalo i po zahřátí motoru, to už by byl důvod k řešení přímo servisním úkonem. Zkus vyměnit olej za nějaký hustější popř. řidší nežli tam máš teď. Třeba já sem přecházel z polo_syntetiky na plnou syntetiku a nakonec mi ten rozvod klepal i při zcela zahřátym motoru, takže sem přešel z5 na polo_syntetiku a hle klepání zmizelo lol ale je to už pár let z5. nevím jaký rok výroby máš ty..?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak do Octávky z roku 2001 je to na hranici syntetiky - polo syntetiky. Já bych být tebou zkusil vyměnit za olej 5w40 Motorex. Dost lidí, kterým sem ho doporučil mi psalo, že se chod motoru výrazně zklidnil a ztišil :palec2: Já osobně ho do aut dávam taky a nikdy jsem s ním žádnej problém neměl.

Je dražší než standardní oleje, ale svou kvalitou, nízkým bodem odparu a vynikajícími mazacími vlastnosti už od počátku startu u studeného motoru jsem zatím neobjevil žádný lepší ani nikdo jiný komu jsem ho doporučil mi o lepším oleji zatím neřekl. Tady je link na e-shop: http://www.motorexcz.com/

Mají to tam trochu zmatečně řešené, takže jim spíš napiš e-mail nebo zavolej že chceš 4 litrové balení. Takhle po 1 litrovkách by tě to vyšlo sakra draho ;)

Osobně bych ti doporučil přímo tento olej vyvinutý pro koncernová auta od VW: http://www.motorexcz.com/produktyCarLine/profile-v-xl-detail_184

Sice litr stojí stejně jako 4L Valvoline nebo Castrol, ale kvalita o milion procent rozdílná lol Kdo přestal řešit cenu a má svůj motor opravdu rád a váží si ho, tak mu dopřeje kvalitu, i když si musí šáhnout hlouběji do kapsy lol . Osobně už bych jinou značku do auta nedal po zkušenostech s těmito oleji!

Editováno: , autor: Dr. Driver
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...