Přejít na obsah

Felicie 1,3 MPI - nejde vypnout motor


mazec

Doporučené příspěvky

Felicie 1,3 MPI Zdravím mám prozbu,nemůžu vyp.motor ...Skontroloval jsem ukostření motoru,vyměnil jsem spínačku,spínací relé je funkční,odpojil jsem káble od spínačky a motor stále běží a kevšemu svítí základní kontrolky na přístrojovce jak při startu...Zjistil jsem když odpojím žlutý drát od startéru tak se motor vypne. (což nechápu) Když vytáhnu relé ze svorkovnice označení R7(relátko je označeno č.18) a poté vypnu klíček do polohy 0 tak vše funguje..

Prozatím jezdím bez něj,ale stejně bych se chtěl dopídit kčemu je to relé R7 x-kontakt...? Poradil by mi někdo kčemu slouží a včem může být problém, když ho tam nasadím zpět tak nemůžu vypnout motor?

Děkuji moc za Odpověď Jinak to relé R7 je vpořádku -skusil jsem to z jiné filety a nic se nezměnilo

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem neskoušel,...po nastartování jdou samostatně zapnout parkovačky i potkávaci..jinak vše tak jak má fungovat..Mimochodem dnes jsem rozebral celou svorkovnici a vše je O.K. jako nové-bez jakékoliv oxidace..Opravdu už nevím kde je problém...začalo to tím jak jsem najel na nájezdové klíny ,abych mohl vyměnit střední díl výfuku - a pak už to nešlo vypnout.Podle všeho je to zhoda náhod že zrovna jsem chtěl vym.výfuk...sakra..Má někdo nějaký typ kde může být problém ? Děkuji moc za odpověď Jirka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkus nejdřív zapnout světla a AŽ PAK vzít za klíček - pokud je X-kontakt v pořádku, měly by světla (a třeba i rádio) během startování zhasnout, protože je odpojí právě ten kontakt. Když zůstanou při startování svítit (a budou jen žhnout protože baterka bude zatížená odběrem startéru i světel najednou), je závada v tom relátku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...