Přejít na obsah

Diferenční úhel


Tomáš1000

Doporučené příspěvky

Čau chlapi, včera sem byl na geometrii, abych měl rovný volant a nepískaly kola. Nechtěl sem riskovat kvalitu geometrie a dal to do autorizovaného servisu.Zaplatim, vyzvednu auto a čumim jak puk, volant křivej. Vezmu do ruky protokol o měření a vidím DIFERENČNÍ ÚHEL JE PŘED SEŘÍZENÍM O.K. A PO SEŘÍZENÍ NA HOVNO!!! Chtěl bych se zeptat jestli to je normální? Je tento úhel důležitej?Díky za reakci

File0006.pdf

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

http://www.autorubik.sk/technika/geometria-kolies/

nenapadá ma nič prečo sa to posunulo...ako som pozeral ten protokol,tak na obidvoch stranách si mal rozbiehavosť,čiže to malo pneumatiky opotrebovávať z vnútornej strany..

jedine,že by tú rozbiehavosť nastavoval len na jednej tyčke a tým sa rozhasil ten diferenčný uhol..skús sa pozrieť kolko trčí závitu na tyčkách riadenia z gulových čapov...ak to nebude rovnaké na obidvoch stranách,tak je to jasné :palec2:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O tomhle úhlu slyším prvně, ale asi k něčemu bude ;) . V souborech je něco málo k tomuhle úhlu. Každopádně bych ještě jednou zajel tam co to dělali, aby se na to koukli.

pri-teo-11.00_rizeniautomobilu_zakladnipojmy.pdf

1f-podvozek-a-karoserie.pdf

Editováno: , autor: lucky.jack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem byl zpět v servisu a reklamoval geometrii. Dotaz číslo 1. se týkal diferenčního úhlu a bylo mi řečeno, že ten úhel souvisí s napravením té sbíhahosti a prej nemá vliv na pneu je to prej jen pár minut!!!(podotýkám žádnou diru jsem nevymet, jen měnil silentblok na rameni a tlumiče). Dotaz č. 2 mám křivej volant to se jim nechtělo uvěřit tak jsme sedli do auta a jeli to projet táhlo to doprava,tak mi řekli je to pneumatikama na jedný straně jsem měl dezén o půl milimetru míň to sem se jen pousmál, že by to bylo tím. No tak mi prohodili přední pneu, znova jsme to projeli a táhlo to ještě víc, tak znova do dílny a prohodili mi přední za zadní(a zaregistroval z čekárny lomcování s předkem), pravda je to lepši, ale není to vono.Pak jsem zaplatil 210kč za výměnu pneu. Strávil jsem 2hodiny řešením něčeho co mi přijde krajně neseriozní a divný. Závěr nemám důvěru k MOBILPARK Most. A jako většina známejch se přesunu do Německa tam snad budou reprezentovat ŠKODU lépe, vždyť je to supr auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z přílohy je jasný(kterou jsem sem dával), že na vliv pneu a jízdy to má sakra vliv. Když je tenhle úhel špatnej, tak se kolo v zatáčce odvaluje a zároveň i smýká, takže se rychleji sjede. Jestli neumí dělat geometrii, tak by je měl někdo proškolit. Křivej volant je jedna z věcí, která se řeší při geometrii, právě proto aby se srovnal na střed. Pakliže auto táhne doprava, pak je jedna z nepravděpodobnějších možností(v tomhle případě) prostě blbě udělaná geometrie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji za reakci, koukal sem do příloh jak se sjíždí pneu :feve:

poslal jsem to i do škodovky (zde reakce)

Vážený pane,

prostřednictvím Škoda Info-line jsme obdrželi k vyřízení Váš podnět, související s nastavením geometrie Vašeho vozidla v servisu

Autoplus II. Most. Za vzniklé komplikace se Vám jménem výrobního závodu omlouváme.

Na základě výše uvedeného jsme kontaktovali vedení servisu Autoplus II, projednali a předali Váš podnět k vyřízení. Zástupce

vedení servisu Vás bude kontaktovat v nejbližším možném termínu a projedná s Vámi další postup.

Věříme, že společným postupem bude celá záležitost uzavřena a že i nadále zachováte značce Škoda svoji přízeň.

NIKDO MI NEKONTAKTOVAL...

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm nevím kdy to posílala škodovka do servisu a kdy tobě, ale jejich "bude kontaktovat v nejbližším možném termínu" může být zavádějící. Každopádně bych jim dal dva dny a pak to řešil znovu se škodovkou. Ať se smekají.

EDIT: Taky jde o to co servis nabulíkuje škodovce...

Editováno: , autor: lucky.jack
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...